Sladkokyslé kuracie kúsky sú jedlom, ktoré si jednoducho zamilujete už na prvé ochutnanie. Tento recept je nielen rýchly a jednoduchý, ale zároveň chuťovo výnimočný. Vďaka kombinácii chrumkavej kôrky a šťavnatej vnútornej štruktúry vytvoríte pokrm, ktorý chutí lepšie ako z reštaurácie. Navyše, jeho príprava nezaberie veľa času a suroviny sú bežne dostupné. Ak hľadáte jedlo, ktoré vás aj vašich hostí ohúri, tieto sladkokyslé kuracie kúsky sú tou správnou voľbou.
Hľadáte ideálny recept na rýchlu a chutnú večeru? Práve preto by ste mali vyskúšať tieto sladkokyslé kuracie kúsky, ktoré vás prekvapia svojou vynikajúcou chuťou a jednoduchou prípravou. Vďaka tomu, že sú na povrchu dokonale chrumkavé a vo vnútri jemné a šťavnaté, uspokoja aj tie najnáročnejšie chute. Okrem toho, ich príprava nezaberie viac než pár minút, takže sú skvelým riešením aj pre zaneprázdnené dni, kedy chcete niečo rýchlo a chutne na stole.
Sladkokyslé kuracie kúsky
Ingrediencie:
- 3 filety z kuracích pŕs, nakrájané na kocky
- 5 lyžíc rastlinného oleja
- 2 vajcia
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 90 g (3/4 šálky) hladkej múky
- ½ ČL soli
- ½ lyžičky sladkej červenej papriky
- ½ sušeného cesnakového korenia
Omáčka:
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 1 veľká cibuľa, ošúpaná a nakrájaná na kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL mletého zázvoru
- 150 ml (2/3 šálky) paradajkového kečupu
- 2 lyžice octu
- 6 lyžíc trstinového cukru
- 475 g konzervovaných kúskov ananásu v šťave
- 2 ČL sladkej červenej papriky (korenie)
Postup prípravy:
- Najprv zohrejte olej na veľkej panvici, kým nebude veľmi horúci (5 lyžíc rastlinného oleja).
- Medzitým si pripravte tri plytké misky: do prvej dajte 2 rozšľahané vajcia, do druhej 3 lyžice kukuričného škrobu a do tretej hladkú múku zmiešanú so soľou, sušeným cesnakovým korením a sladkou červenou paprikou (korenie).
- Potom obaľte kuracie kúsky najprv v kukuričnej múke, potom ich namočte do vajec a nakoniec obaľte v múke so soľou , sušeným cesnakovým korením a červenou paprikou (korenie).
- Kuracie kúsky vložte do horúceho oleja a smažte 6-7 minút. Počas smaženia ich niekoľkokrát otočte, aby boli zlatohnedé a chrumkavé. Ak je panvica menšia, varte v dvoch dávkach.
- Zatiaľ čo sa kuracie kúsky smažia, začnite pripravovať omáčku. Do panvice pridajte 1 lyžicu oleja a na strednom ohni opekajte cibuľu asi 3 minúty, kým nebude priehľadná. Ďalej pridajte papriky a smažte ďalšiu minútu (1 červená a 1 zelená paprika)
- Keď sú kuracie kúsky hotové, vyberte ich a položte na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej.
- Následne pridajte do omáčky cesnak a zázvor a varte ešte minútu. Potom pridajte kečup, ocot, trstinový cukor a ananás so šťavou a premiešajte (2 strúčiky cesnaku, 1 ČL mletého zázvoru, 150 ml kečupu, 2 lyžice octu, 6 lyžíc trstinového cukru, 475 g konzervovaného ananásu).
- Priveďte omáčku do varu, potom znížte teplotu a nechajte prebublávať, kým mierne nezhustne.
- Nakoniec vložte do omáčky kuracie kúsky a dobre premiešajte.
- Podávajte s varenou ryžou a posypte sezamovými semienkami (1 ČL sezamových semienok).
Tipy:
- Na dosiahnutie extra chrumkavosti môžete použiť aj strúhanku.
- Ak chcete jemnejšiu chuť, skúste použiť ryžový ocot.
- Podávajte s jazmínovou ryžou pre dokonalý zážitok.
Sladkokyslé kuracie kúsky – Video recept:
Tento recept na sladkokyslé kuracie kúsky vás nielen očarí svojou jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy, ale aj dokonalou kombináciou chutí. Ak hľadáte jedlo, ktoré je lepšie ako to z reštaurácie a zároveň ľahké na prípravu, určite ho vyskúšajte. Zaručene si získa srdcia vašich blízkych.
Súvisiace články:
Zlatisté kuracie stehná na pive a sezame: Zaručene najlepší recept pod slnkom od mojej maminky!
Francúzska lahôdka: Krémové kuracie Fricassée s bylinkami – zamilujete si ho na prvé sústo!
Slaná palacinka s kuracím mäsom, pórom a kukuricou podľa babky Stanky
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kitchen Sanctuary