• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Babkine rady

Famózny pečený karfiol: Zdravá príloha plná živín!

podľa Tamara
15. júna 2024
v Babkine rady, Bezmäsité jedlá, Chuťovky, Hlavné jedlá, Zdravé tipy
0 0
Famózny pečený karfiol

Famózny pečený karfiol

0
SHARES
128
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Hľadáte zdravú a chutnú prílohu, ktorá je plná živín? Vyskúšajte tento famózny pečený karfiol! Táto jednoduchá a lahodná úprava karfiolu je ideálna pre vegetariánov, vegánov a milovníkov zdravého stravovania. Recept je rýchly a nenáročný na prípravu a zvládne ho aj začiatočník v kuchyni.

Už žiadna nudná a obyčajná zelenina! S týmto receptom premeníte obyčajný karfiol na lahodnú a zdravú prílohu, ktorá vás očarí. Pečený karfiol je plný vitamínov, minerálov a vlákniny a vďaka chrumkavej konzistencii a lahodnej chuti si ho zamilujete aj vy. Pečený karfiol môžete podávať samostatne alebo ako prílohu k mäsu, rybám či vegetariánskym jedlám. Vďaka tomuto receptu si vychutnáte zdravú a chutnú stravu plnú živín!

Famózny pečený karfiol

Ingrediencie:

  • 1 veľká hlava karfiolu, nakrájaná na ružičky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 3 lyžice lahôdkového droždia
  • 1/2 čajovej lyžičky morskej soli (podľa chuti)
  • 1/2 čajovej lyžičky papriky
  • Štipka kajenského korenia (voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 215°C a vyložte veľký plech papierom na pečenie.
  2. Vložte surový karfiol do veľkej misy. Pokvapkajte olivovým olejom a posypte lahôdkovým droždím, morskou soľou, paprikou a kajenským korením. Rukami premiešajte, aby sa karfiolové ružičky rovnomerne obalili.
  3. Rozložte karfiol na pripravený plech a pečte v rúre 30 až 40 minút, v polovici času premiešajte.
  4. Vyberte karfiol z rúry a ochutnajte ho. Podľa potreby posypte morskou soľou a ďalším lahôdkovým droždím.
  5. Podávajte s nasekanými pistáciami, píniovými orieškami, vlašskými orechmi alebo pekanovými orechmi ako prílohu k obľúbenému jedlu.

Tipy:

  • Pre pikantnejšiu chuť môžete do karfiolu pridať štipku kajenského korenia alebo chilli papričky.
  • Pre ešte chrumkavejší výsledok môžete karfiol pred pečením obaliť v strúhanke.
  • Pečený karfiol môžete dochutiť aj rôznymi bylinkami a korením, napríklad tymiánom, rozmarínom alebo kurkumou.
  • Zvyšky pečeného karfiolu môžete skladovať v chladničke až 3 dni.
  • Pečený karfiol môžete podávať aj s rôznymi omáčkami, napríklad s jogurtovou, tahinovou alebo paradajkovou.

Famózny pečený karfiol – Video recept:

Pečený karfiol je skvelý spôsob, ako si dopriať chutné a zdravé jedlo plné živín. Je ideálny pre rôzne príležitosti a vďaka jednoduchému receptu ho zvládne pripraviť aj začiatočník v kuchyni. Vyskúšajte si tento recept a presvedčte sa sami, aký chutný je pečený karfiol!

Súvisiace články:

Pripravte si dokonalú burrito bowl: Miska plná vitamínov!

Dokonalé kuracie karí so zeleninou: Jednoduché a chutné ázijské jedlo pre celú rodinu!

Dokonalo chrumkavé kuracie mäso so sezamovou omáčkou: Rýchle a chutné ázijské jedlo za 30 minút!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Julia Mueller

Značky: chrumkavýchutnýjednoduchý receptomáčkapečený karfiolpikantnývegánskyvegetariánskyzačiatočnícizdravýživiny
Predchádzajúci príspevok

Proteínové banánovo-čučoriedkové muffiny: Zdravý a chutný snack plný energie!

Ďalší príspevok

Chrumkavé cuketové čipsy: Zdravá pochúťka za pár minút!

Tamara

Tamara

Ďalší príspevok
Chrumkavé cuketové čipsy

Chrumkavé cuketové čipsy: Zdravá pochúťka za pár minút!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.