• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Pečené kuracie stehienka s chrumkavým obalom a pečenými zemiakmi – lahodná večera

podľa radyodbabky.sk
16. marca 2025
v Hlavné jedlá
0 0
Pečené kuracie stehienka

Pečené kuracie stehienka

0
SHARES
97
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Šťavnaté pečené kuracie stehienka v chrumkavom obale doplnené voňavými pečenými zemiakmi sú dokonalým jedlom pre celú rodinu. Kombinácia korenín a masla dodáva mäsu výnimočnú chuť!

Ak máte radi chrumkavé a šťavnaté kuracie mäso, tento recept si zamilujete. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Pečené zemiaky perfektne dopĺňajú chuť mäsa a vytvárajú dokonalú harmóniu chutí.

Informácie o recepte

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 50-60 minút
  • Obtiažnosť: ⭐⭐
  • Počet porcií: 4-6

Ingrediencie

Na mäso:

  • 9 ks kuracích stehien
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Sušené bylinky
  • Sójová omáčka
  • 100 g masla

Zemiaková príloha:

  • 10 zemiakov
  • Soľ, mleté čierne korenie, zmes talianskych bylín
  • 3 PL rastlinného oleja
  • Jarná cibuľka na ozdobu

Na obalenie:

  • 2 vajcia
  • 4-5 PL strúhanky
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 3-4 PL kukuričného škrobu

Postup

  1. Z kuracích stehien odstránime kosti a mäso dôkladne ochutíme soľou, čiernym korením a sušenými bylinkami.
  2. Mäso uložíme na malý plech v troch vrstvách, pričom každú vrstvu prelejeme sójovou omáčkou.
  3. Plech prikryjeme a necháme mäso odpočívať 30 minút.
  4. Zemiaky dôkladne umyjeme a ponecháme v šupke. Do každého urobíme zárezy.
  5. V mise ich premiešame s olejom, soľou, čiernym korením a talianskymi bylinkami.
  6. Pripravené zemiaky uložíme do zapekacej misy vymastenej olejom a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 30 minút.
  7. Medzitým si pripravíme obal na mäso. V miske rozšľaháme vajcia. V jednom tanieri zmiešame strúhanku s mletou paprikou, do druhého nasypeme kukuričný škrob.
  8. Kuracie mäso najprv obalíme v kukuričnom škrobe, následne vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
  9. Obalené rezne vysmažíme na strednej teplote do zlatista.
  10. Upečené zemiaky rozpolíme, vrátime do zapekacej misy a pečieme ďalších 10 minút pri 200 °C.
  11. Rezne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, na každý položíme plátok masla, prekryjeme papierom na pečenie a pečieme v rúre pri 180 °C približne 15-20 minút.
  12. Hotové zemiaky servírujeme na tanieri a posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou.
  13. Vedľa nich podávame upečené kuracie rezne a vychutnávame si lahodné jedlo.

Tipy

1️⃣ Ak chcete dosiahnuť ešte chrumkavejšiu kôrku, pridajte do strúhanky trochu strúhaného parmezánu.
2️⃣ Zemiaky môžete obohatiť o strúhaný syr alebo ich podávať s kyslou smotanou.
3️⃣ Kuracie mäso sa dá pripraviť aj v teplovzdušnej fritéze, ak chcete zdravšiu alternatívu.

Video recept:

Toto jedlo je skvelou voľbou na rodinnú večeru alebo víkendový obed. Vyskúšajte ho a podeľte sa o svoje dojmy!


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Lecker schnell

Značky: chrumkavé reznejednoduchý receptkuracie mäsopečené stehienkarodinná večerazemiaková príloha
Predchádzajúci príspevok

Piškótový krémový dezert s bielou čokoládou – jemný a lahodný

Ďalší príspevok

Tvarohové rolky z kefírového cesta – jemné a lahodné

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
tvarohové rolky z kefírového cesta

Tvarohové rolky z kefírového cesta – jemné a lahodné

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.