• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Polievky

Neodolateľná paradajková polievka: Tajná ingrediencia pre perfektnú chuť!

podľa Dominika
14. septembra 2024
v Polievky
0 0
Paradajková polievka

Paradajková polievka

0
SHARES
166
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Táto neodolateľná paradajková polievka je dokonalou voľbou pre každého, kto túži po chutnom a jednoduchom jedle. Nielenže vás očarí svojou bohatou chuťou, ale aj rýchlou prípravou. Vďaka tajnej ingrediencii, ktorá polievke dodáva unikátny twist, sa z tejto klasiky stane váš obľúbený recept. Či už hľadáte niečo ľahké na obed alebo teplý večerný pokrm, tento recept vám vždy vyčarí úsmev na tvári.

Paradajková polievka je stálicou v každej kuchyni, no s touto tajnou ingredienciou získa ešte väčšiu hĺbku chuti. Skvelá na obed či večeru, táto polievka vás zahreje a zároveň poteší svojou jednoduchosťou a lahodnou konzistenciou. Vyskúšajte ju ešte dnes!

Neodolateľná paradajková polievka

Ingrediencie:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 6 nasekaných strúčikov cesnaku
  • 2 plechovky celých lúpaných paradajok
  • 3 šálky vody alebo kuracieho vývaru (720 ml)
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti
  • ¾ šálky smotany na varenie (180 ml)
  • Nasekaná čerstvá bazalka (na ozdobu)

Postup prípravy:

  1. Najskôr v hrnci na strednom ohni rozohrejte olivový olej a maslo, až potom, keď sa maslo roztopí, pridajte cibuľu.
  2. Následne varte cibuľu približne 8 minút, neustále ju miešajte, až kým nezmäkne.
  3. Potom vmiešajte cesnak a varte ďalších 5 minút, kým nezačne hnednúť a naplno uvoľňovať svoju vôňu.
  4. Následne pridajte lúpané paradajky a dôkladne premiešajte. Zvyšok paradajkovej šťavy z plechoviek nalejte do hrnca spolu s vodou alebo vývarom.
  5. Ďalej pridajte cukor a čierne korenie, a potom priveďte polievku k varu. Varte približne 10 minút.
  6. Po tom, čo polievka zovrie, znížte teplotu na stredne nízku a varte za občasného miešania ďalších 30 minút.
  7. Keď je všetko hotové, odstráňte hrniec z ohňa a pomocou ponorného mixéra polievku čiastočne rozmixujte, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
  8. Nakoniec podľa chuti dosoľte, vmiešajte smotanu na varenie a polievku ihneď podávajte preliatu čerstvou bazalkou.

Tipy:

  • Na zvýraznenie chuti pridajte štipku cukru, ktorý zjemní kyslosť paradajok.
  • Pre ešte krémovejšiu textúru môžete pridať trošku viac smotany alebo kokosového mlieka.
  • Polievku podávajte s chrumkavými krutónmi alebo čerstvým pečivom.

Neodolateľná paradajková polievka -Video recept:

Tento recept na neodolateľnú paradajkovú polievku vás prekvapí svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou. Tajná ingrediencia jej dodáva originálny nádych, ktorý premení obyčajnú polievku na skutočnú lahôdku. Ak hľadáte recept, ktorý je rýchly a plný výrazných chutí, tento vás určite nesklame. Nech už ju podávate na obed, večeru alebo ako predkrm, stane sa obľúbeným jedlom celej rodiny.

Súvisiace články:

Krémová tekvicovo-mrkvová polievka: ideálna lahôdka na chladné jesenné večery

Fazuľová polievka na kyslo so sušenými slivkami podľa babky Stanky

Výborná domáca brokolicová polievka s krutónmi podľa babky Stanky


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Preppy Kitchen

Značky: domáca polievkajednoduchý receptlahodná polievkaparadajková polievkarecept na paradajkovú polievkurýchly recepttajná ingrediencia
Predchádzajúci príspevok

Najlepšie bolonské špagety: Jednoduchý a chutný recept pre milovníkov talianskej kuchyne

Ďalší príspevok

Výborný hovädzí guláš: S mrkvou, zemiakmi a nádychom červeného vína pre dokonalú chuť!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Hovädzí guláš

Výborný hovädzí guláš: S mrkvou, zemiakmi a nádychom červeného vína pre dokonalú chuť!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.