• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Cestoviny s mletým hovädzím mäskom, cuketou a paradajkami: Toto jedlo mi vždy varila moja babička

podľa Dominika
23. septembra 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Cestoviny

Cestoviny

0
SHARES
135
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Cestoviny s mletým hovädzím mäskom, cuketou a paradajkami sú jednoduchým, no chutným jedlom, ktoré mi vždy varila moja babička. Je to rýchly a výdatný recept pre celú rodinu.


Cestoviny sú základom mnohých rodinných jedál, ale tie s mletým hovädzím mäskom, cuketou a paradajkami majú pre mňa špeciálnu hodnotu. Tento recept mi vždy varila babička, a práve táto kombinácia chutí vytvára dokonalú večeru, ktorú môžete pripraviť už za 20 minút. Je to jednoduchý pokrm, ktorý si zamiluje každý člen rodiny.

Cestoviny s mletým hovädzím mäskom, cuketou a paradajkami

Ingrediencie:

  • 300 g cestovín
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 350 g cukety
  • 200 g cherry paradajok
  • 100 g cibule
  • 40 g parmezánu alebo iného tvrdého syra
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice paradajkovej pasty
  • ½ čajovej lyžičky sušeného bazalky
  • ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • ⅓ čajovej lyžičky čili
  • 1½ polievkovej lyžice soli

Postup prípravy:

  1. Nakrájajte cuketu na plátky hrubé 1 cm, cibuľu nasekajte nadrobno, cherry paradajky prekrojte na polovicu a cesnak prelisujte.
  2. Následne do hrnca nalejte 3 litre vody, priveďte do varu, pridajte 1 polievkovú lyžicu soli a uvarte cestoviny „al dente“ podľa pokynov na obale. Ak nie je uvedené, varte o 1-1,5 minúty menej, než je odporúčané. Z vody, v ktorej sa varili cestoviny, odlejte 200 ml.
  3. Medzitým rozohrejte na panvici 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, pridajte mleté hovädzie mäso a restujte ho za občasného miešania 5 minút na strednom ohni.
  4. Potom pridajte nasekanú cibuľu, dobre premiešajte a restujte ďalšie 3 minúty.
  5. Ďaľej pridajte prelisovaný cesnak a paradajkovú pastu, premiešajte a restujte ešte 1 minútu na strednom ohni.
  6. Následne pridajte cherry paradajky, 1 čajovú lyžičku soli, čierne korenie, sušenú bazalku a čili, premiešajte a restujte 2 minúty.
  7. Do zmesi vlejte odložených 200 ml vody z cestovín, premiešajte a nechajte 3 minúty dusiť na strednom ohni.
  8. Pridajte nakrájanú cuketu, zamiešajte a prikryté dusíme ďalších 5 minút.
  9. Znížte teplotu na minimum, sceďte cestoviny a pridajte ich do panvice. Všetko dôkladne premiešajte, nastrúhajte parmezán alebo iný tvrdý syr a znova premiešajte.
  10. Podávajte horúce, posypané nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Použite cestoviny „al dente“, aby boli pevné a lepšie držali omáčku.
  • Na zvýraznenie chute pridajte strúhaný parmezán alebo iný obľúbený syr.
  • Ak chcete zdravšiu verziu, zvoľte celozrnné cestoviny alebo pridajte viac zeleniny, ako napríklad papriku či špenát.

Video recept:

Cestoviny s mletým hovädzím mäskom, cuketou a paradajkami sú jedlom, ktoré si zamilujete. Tento jednoduchý recept, ktorý mi vždy pripravovala moja babička, je ideálny na rýchlu večeru plnú chutí. Nechajte sa inšpirovať týmto rodinným pokladom a pripravte ho pre svojich najbližších už dnes!

Súvisiace články:

Mäsové koláčiky plnené vajíčkom a syrom: Dokonalý recept na šťavnaté domáce pečenie!

Losos na rýchlo: Pečený losos v alobale s korením a citrónom, lahodný 30-minútový recept!

Cesnaková omáčka s hubami: Nemecká špecialita pre milovníkov horúcich predjedál!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála AlwaysYummy

Značky: babičkin receptcestovinyjednoduchý receptmleté mäsorecept s cuketourodinné jedlorýchle večeretradičné cestoviny
Predchádzajúci príspevok

Mäsové koláčiky plnené vajíčkom a syrom: Dokonalý recept na šťavnaté domáce pečenie!

Ďalší príspevok

Cuketové placky s tzatziki omáčkou: Babičkina klasika, ktorá nikdy nesklame!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Cuketové placky

Cuketové placky s tzatziki omáčkou: Babičkina klasika, ktorá nikdy nesklame!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.