• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Naša osvedčená pečená kačica s jemnou medovou glazúrou: Najlepšia na sviatky, oberačkové slávnosti ale aj nedeľné obedy.

podľa Dominika
21. septembra 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Pečená kačica

Pečená kačica

0
SHARES
80
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Pečená kačica s jemnou medovou glazúrou je jednoducho tradičný recept, ktorý nesmie chýbať na žiadnej sviatočnej tabuli. Navyše, je to osvedčená lahôdka, ktorá vďaka svojej dokonalej chuti a jednoduchej príprave zaručene rozžiari každý rodinný obed. Pripraviť ju zvládnete s ľahkosťou a výsledok bude vždy výnimočný.

Okrem toho, tento recept na pečenú kačicu je dokonalý nielen na oberačkové slávnosti alebo veľké oslavy, ale aj na príležitostné nedeľné rodinné obedy. A nakoniec, medová glazúra v kombinácii s jemnou kyslosťou citrónu dodá kačici lahodnú chuť, ktorú si obľúbia malí aj veľkí.

Naša osvedčená pečená kačica s jemnou medovou glazúrou s pečenými zemiakmi a lahodnou omáčkou.

Ingrediencie:

  • 2 kg kačica (celá)
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1/4 čajovej lyžičky bieleho mletého korenia

Plnka:

  • 1 pomaranč (rozštvrtený)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa (rozštvrtená)
  • 1 jablko (rozštvrtené)

Glazúra:

  • 1/4 šálky medu
  • Šťava z 1/2 čerstvého pomaranča

Postup prípravy:

  1. Najprv predhrejte rúru na 175°C.
  2. Medzitým kožu na kačacích prsiach narežte do mriežky.
  3. Následne v miske zmiešajte soľ a biele korenie.
  4. Potom ochuťte kačicu a dutinu s touto zmesou.
  5. Ďalej do dutiny vložte rozštvrtený pomaranč, cesnak, cibuľu a jablko.
  6. Potom nožičky kačice zviažte kuchynským motúzom.
  7. Následne položte kačicu na rošt v pekáči, prsiami nahor, a pečte 1 hodinu.
  8. Po hodine kačicu otočte a pečte ďalšiu hodinu.
  9. Zatiaľ si pripravte glazúru – zmiešajte med a čerstvú pomarančovú šťavu.
  10. Po dvoch hodinách pečenia kačicu vyberte a zvýšte teplotu rúry na 200°C.
  11. Potom kačicu natrite medovou glazúrou a vložte späť do rúry na ďalších 10 minút.
  12. Nakoniec po upečení je kačica pripravená na servírovanie.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pred pečením kačicu nechajte odpočívať pri izbovej teplote, aby sa rovnomerne upiekla.
  • Na dochutenie môžete použiť aj čerstvé bylinky, ako tymián alebo rozmarín, pre ešte výraznejšiu arómu.
  • Ak máte radi chrumkavejšiu kožu, posledných pár minút pečenia zvýšte teplotu.

Video recept:

Pečená kačica s medovým prelivom je skutočne neodolateľná! Skúste tento tradičný recept pri najbližšej príležitosti a určite si ho zamilujete. Okrem toho, je ideálna nielen na sviatky a oberačkové slávnosti, ale aj na rodinné stretnutia, kde chcete svojich blízkych ešte viac ohúriť jednoduchou a chutnou dobrotou.

Súvisiace články:

Dokonalé pečené kačacie prsia so slivkovou omáčkou: Obed, ktorý by sme jedli každý deň!

Tradičná kuracia polievka: Spomienky na detstvo

Pečené kuracie stehná v rúre: Recept, ktorý si moja babka zamilovala!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cheffoodiecast

Značky: kačica na nedeľumedová glazúrapečená kačicapečené zemiakyrodinný obedsviatočné jedlátradičný recept
Predchádzajúci príspevok

Ideálne raňajky: Grécky jogurt s čerstvými bobuľami a mandľami – osviežujúce potešenie na ráno!

Ďalší príspevok

Najjemnejšia bravčová panenka v lahodnej smotanovo-horčicovej omáčke: Osvedčený recept starej mamy pre dokonalý nedeľný obed!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Bravčová panenka

Najjemnejšia bravčová panenka v lahodnej smotanovo-horčicovej omáčke: Osvedčený recept starej mamy pre dokonalý nedeľný obed!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.