Pečená kačica s jemnou medovou glazúrou je jednoducho tradičný recept, ktorý nesmie chýbať na žiadnej sviatočnej tabuli. Navyše, je to osvedčená lahôdka, ktorá vďaka svojej dokonalej chuti a jednoduchej príprave zaručene rozžiari každý rodinný obed. Pripraviť ju zvládnete s ľahkosťou a výsledok bude vždy výnimočný.
Okrem toho, tento recept na pečenú kačicu je dokonalý nielen na oberačkové slávnosti alebo veľké oslavy, ale aj na príležitostné nedeľné rodinné obedy. A nakoniec, medová glazúra v kombinácii s jemnou kyslosťou citrónu dodá kačici lahodnú chuť, ktorú si obľúbia malí aj veľkí.
Naša osvedčená pečená kačica s jemnou medovou glazúrou s pečenými zemiakmi a lahodnou omáčkou.
Ingrediencie:
- 2 kg kačica (celá)
- 1 polievková lyžica soli
- 1/4 čajovej lyžičky bieleho mletého korenia
Plnka:
- 1 pomaranč (rozštvrtený)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa (rozštvrtená)
- 1 jablko (rozštvrtené)
Glazúra:
- 1/4 šálky medu
- Šťava z 1/2 čerstvého pomaranča
Postup prípravy:
- Najprv predhrejte rúru na 175°C.
- Medzitým kožu na kačacích prsiach narežte do mriežky.
- Následne v miske zmiešajte soľ a biele korenie.
- Potom ochuťte kačicu a dutinu s touto zmesou.
- Ďalej do dutiny vložte rozštvrtený pomaranč, cesnak, cibuľu a jablko.
- Potom nožičky kačice zviažte kuchynským motúzom.
- Následne položte kačicu na rošt v pekáči, prsiami nahor, a pečte 1 hodinu.
- Po hodine kačicu otočte a pečte ďalšiu hodinu.
- Zatiaľ si pripravte glazúru – zmiešajte med a čerstvú pomarančovú šťavu.
- Po dvoch hodinách pečenia kačicu vyberte a zvýšte teplotu rúry na 200°C.
- Potom kačicu natrite medovou glazúrou a vložte späť do rúry na ďalších 10 minút.
- Nakoniec po upečení je kačica pripravená na servírovanie.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pred pečením kačicu nechajte odpočívať pri izbovej teplote, aby sa rovnomerne upiekla.
- Na dochutenie môžete použiť aj čerstvé bylinky, ako tymián alebo rozmarín, pre ešte výraznejšiu arómu.
- Ak máte radi chrumkavejšiu kožu, posledných pár minút pečenia zvýšte teplotu.
Video recept:
Pečená kačica s medovým prelivom je skutočne neodolateľná! Skúste tento tradičný recept pri najbližšej príležitosti a určite si ho zamilujete. Okrem toho, je ideálna nielen na sviatky a oberačkové slávnosti, ale aj na rodinné stretnutia, kde chcete svojich blízkych ešte viac ohúriť jednoduchou a chutnou dobrotou.
Súvisiace články:
Dokonalé pečené kačacie prsia so slivkovou omáčkou: Obed, ktorý by sme jedli každý deň!
Tradičná kuracia polievka: Spomienky na detstvo
Pečené kuracie stehná v rúre: Recept, ktorý si moja babka zamilovala!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cheffoodiecast