Kuracie špízy sú dokonalým jedlom pre každú príležitosť! Tieto medovo-cesnakové kuracie špízy prinášajú jemnú sladko-cesnakovú chuť, ktorá sa na grile či panvici premení na skutočnú pochúťku. S niekoľkými jednoduchými krokmi sú šťavnaté kúsky kuracieho mäsa pripravené rozžiariť váš stôl.
Ak hľadáte chutný recept, ktorý nikdy nesklame, tieto medovo-cesnakové kuracie špízy sú ideálnou voľbou. Na grile získajú dymovú chuť, ktorú dopĺňa sladká a jemná cesnaková marináda. Či už ich pripravujete na grile alebo panvici, úspech máte zaručený!
Kuracie špízy marinované v medovo-cesnakovej omáčke
Ingrediencie:
Marináda:
- 1 PL rastlinného oleja
- 1 PL sezamového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, ošúpané a nasekané
- 1 kúsok zázvoru (veľkosť palca), ošúpaný a nasekaný
- 3 PL tmavej sójovej omáčky
- 3 PL medu
Špízy:
- 2 kuracie prsia, nakrájané na kúsky
- 1 červená paprika, nakrájaná na väčšie kúsky
- 1 cibuľa, ošúpaná a nakrájaná na štvorce
Servírovanie:
- 1 PL sezamových semienok
- Malý zväzok koriandra, nahrubo natrhaný
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravte marinádu. Do misky pridajte rastlinný a sezamový olej, nasekaný cesnak, nasekaný zázvor, sójovú omáčku a med. Všetko dobre premiešajte, aby sa chute spojili.
- Následne nalejte tri štvrtiny tejto marinády na kúsky kuracích pŕs, ktoré ste si už nakrájali na sústa. Zvyšnú marinádu si odložte na neskôr. Mäsko zakryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň hodinu, alebo až jeden deň.
- Medzitým, ak používate drevené špajdle, namočte ich do vody aspoň na hodinu, aby pri grilovaní nezhoreli.
- Po marinovaní si pripravte špízy. Striedavo napichujte kuracie kúsky spolu s paprikou a cibuľou na špajdle.
- Predhrejte gril alebo grilovaciu panvicu. Umiestnite špízy na gril a varte približne 8 až 10 minút, pričom ich počas varenia 3 až 4-krát otočte.
- Cca v polovici grilovania potrite špízy zvyšnou marinádou, aby získali ešte výraznejšiu chuť.
- Keď sú špízy hotové, posypte ich sezamovými semienkami a natrhaným koriandrom.
- Podávajte ihneď a vychutnajte si šťavnaté kuracie špízy s medovo-cesnakovou chuťou.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre ešte intenzívnejšiu chuť nechajte kuracie kúsky marinovať cez noc.
- Špízy podávajte so šalátom alebo pečenými zemiakmi pre dokonalé jedlo.
- Ak nemáte gril, špízy môžete pripraviť aj v rúre na vysokej teplote.
Video recept:
Kuracie špízy marinované v medovo-cesnakovej omáčke sú rýchle a chutné jedlo, ktoré poteší celú rodinu. Či už pripravujete večeru pre hostí alebo si chcete dopriať niečo chutné, tento recept vás nikdy nesklame. Vytvorte si harmóniu chutí, na ktorú sa budete tešiť znova a znova.
Súvisiace články:
Domáca sladká chilli omáčka: Perfektná ku chrumkavému kuraciemu mäsu, hranolkám a kebabom!
Chrumkavé pečené kuracie krídelká s domácou BBQ omáčkou: Sladko-pikantná pochúťka pre celú rodinu!
Sladkokyslé bravčové mäso s ananásom a chrumkavou zeleninou: Klasika ako z obľúbeného bistra!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kitchensanctuary