Malinovo-tvarohový dezert je jedným z najlahodnejších spôsobov, ako si vychutnať sladkú chuť malín a krémovosť tvarohu. Tento nepečený dezert s grahamovou a praclíkovou kôrkou, nadýchanou malinovou penou a polevou z malinového želé je skutočne jedinečný. Pripravte sa na to, že vás táto kombinácia chutí privedie do kolotoča nostalgie a radosti!
Hľadáte recept na dezert, ktorý oslní vašu rodinu a priateľov? Tento nepečený malinovo-tvarohový dezert je presne to, čo potrebujete! S jeho jednoduchou prípravou a ohromujúcou chuťou si ho zamilujete. Vyskúšajte ho na svojej ďalšej oslave alebo ako sladké prekvapenie na víkend!
Nepečený malinovo-tvarohový dezert s grahamovou a praclíkovou kôrkou
Ingrediencie:
Pre puding:
- 1/2 šálky kryštálového cukru
- 4 veľké žĺtky
- 1 šálka hustej smotany
- 1/3 šálky hladkej múky
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Na tvarohovú penu:
- 1 šálka lupienkov bielej čokolády
- 450 g smotanového syra (zmäkčeného pri izbovej teplote)
- 2 šálky malín (čerstvých alebo rozmrazených)
- 1 čajová lyžička malinového extraktu
- 2 šálky smotany na šľahanie
- 1/4 šálky kryštálového cukru
Na polevu:
- 170 g malinovej želatíny
- 1 šálka čerstvých malín
- lístky mäty na ozdobu
Pre kôrku:
- 12 grahamových sušienok
- 1 1/2 šálky solených praclíkov
- 1/3 šálky rozpusteného masla
Postup prípravy:
- Najprv si pripravte puding. V malej miske vyšľahajte 1/2 šálky bieleho kryštálového cukru s 4 veľkými žĺtkami a vanilkovým extraktom. V malom hrnci zmiešajte 1 šálku hustej smotany s 1/3 šálky hladkej múky. Varte na miernom ohni niekoľko minút, kým zmes nezačne byť horúca. Nezabudnite stále miešať, aby sa nevytvorili hrudky. Potom pomaly prilievajte smotanovú zmes do žĺtkov, pričom neustále šľaháte.
- Následne varte krém na miernom ohni 7-10 minút, kým nezhustne. Odstráňte z tepla a pridajte do zmesi lupienky bielej čokolády. Miešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Nechajte krém vychladnúť na izbovú teplotu.
- Medzitým pripravte kôru. Do kuchynského robota vložte 12 grahamových sušienok a 1 1/2 šálky solených praclíkov, potom ich rozdrvte na malé omrvinky. Zmiešajte omrvinky s 1/3 šálky rozpusteného masla a dobre premiešajte.
- Keď puding vychladne, pripravte tvarohovú penu. V miske mixéra vyšľahajte 450 g smotanového syra, kým nebude hladký. Potom pridajte vychladnutý puding a 2 šálky malín, ako aj 1 čajovú lyžičku malinového extraktu. Miešajte, kým sa maliny úplne nerozdrvia.
- V čistej mise vyšľahajte 2 šálky smotany na šľahanie a 1/4 šálky cukru, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Zložením šľahačky do zmesi smotanového syra docielite nadýchanej konzistencie.
- Na zostavenie dezertu najprv nalejte niekoľko polievkových lyžíc kôrky do plastových alebo sklenených pohárov. Potom preneste tvarohovú penu do cukrárskeho vrecka a naplňte poháre asi do 3/4.
- Vložte poháre do chladničky na asi 1 hodinu, aby stuhli. Pripravte polevu podľa pokynov na obale malinovej želatíny a pridajte čerstvé maliny na vrch peny. Následne opatrne nalejte želé na vrch, až po okraj pohárov.
- Nakoniec vložte poháre späť do chladničky, aby úplne stuhli, približne 4-6 hodín. Uchovávajte ich v chlade, kým nie sú pripravené na podávanie.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Použite čerstvé maliny na vrch dezertu, aby ste zvýraznili jeho sviežosť.
- Nezabudnite dezert nechať chladnúť v chladničke aspoň 4 hodiny pred podávaním, aby sa chute spojili.
- Môžete experimentovať s rôznymi druhmi bobúľ, ako sú čučoriedky alebo jahody, pre zmenu chuti.
Video recept:
Nepečený malinovo-tvarohový dezert s grahamovou a praclíkovou kôrkou je dokonalou voľbou pre všetkých milovníkov sladkostí. Tento dezert je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu, a určite sa stane hitom na vašich rodinných stretnutiach. Vyskúšajte ho a užite si každý lahodný kúsok!
Súvisiace články:
Nepečený dezert: Banánový zázrak s 1 vajcom, ktorý si získal celý svet!
Nadýchaný obrátený jablkovo-škoricový koláč z kyslej smotany: Jednoduchý a chutný recept!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála TatyanasEverydayFood