• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Osviežujúci ananásový sladko slaný dezert: Koláčik podľa našej maminky!

podľa Tamara
17. júna 2024
v Dezerty
0 0
Osviežujúci ananásový sladko slaný dezert

Osviežujúci ananásový sladko slaný dezert

0
SHARES
123
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Hľadáte osviežujúci a lahodný dezert, ktorý je ideálny na letné dni? Vyskúšajte tento ananásový sladko slaný dezert podľa receptu od našej mamky! Kombinácia sladkého ananásu, slaných praclíkov a krémového syra vás zaručene očarí.

Tento dezert si pripravíte jednoducho a rýchlo a zvládne ho aj menej skúsený kuchár. Je skvelou voľbou pre posedenie s priateľmi, rodinnú oslavu alebo len tak na maškrtenie.

Osviežujúci ananásový sladko slaný dezert

Ingrediencie:

  • 2 a ½ šálky rozdrvených praclíkov
  • 2 čajové lyžičky vanilky
  • ⅔ šálky hnedého cukru
  • 2 polievkové lyžice múky
  • ¾ šálky rozpusteného masla
  • 250g krémového syra
  • 1 šálka práškového cukru
  • 250g smotany na šľahanie
  • plechovka náplne z ananásového koláča ( voliteľné )
  • plechovka drveného ananásu, scedeného

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 190°C a jemne nastriekajte pekáč s olejom v spreji. Odložte bokom.
  2. Rozdrvte praclíky na malé kúsky pomocou kuchynského robota.
  3. V strednej miske zmiešajte praclíky, vanilku, hnedý cukor a múku. Zamiešajte.
  4. Rozpustite maslo a pridajte ho do praclíkovej zmesi. Zamiešajte, kým sa všetko nespojí.
  5. Zmes rozotrite do pripraveného pekáča. Uhlaďte ju do rovnomernej vrstvy, avšak si ponechajte ½ šálky praclíkovej zmesi na posypanie vrchu koláča.
  6. Pečte v predhriatej rúre 10 minút, potom vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
  7. V strednej miske, pomocou elektrického mixéra, vyšľahajte krémový syr 2-3 minúty dohladka, potom pridajte práškový cukor. Šľahajte, kým sa nespojí a pridajte smotanu na šľahanie a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  8. Keď praclíkova zmes úplne vychladne, rozotrite krémovú zmes na vrstvu praclíkov.
  9. Na vrch pridajte náplň z ananásového koláča a rovnomerne rozotrite (voliteľné) , potom pridajte drvený ananás a zvyšnú praclíkovú zmes.
  10. Zakryte alobalom alebo potravinárskou fóliou a dajte do chladničky na 4 hodiny alebo cez noc.

Tipy:

  • Pre extra slanú chuť môžete do praclíkovej zmesi pridať štipku soli.
  • Ak nemáte hnedý cukor, môžete ho nahradiť bielym cukrom.
  • Plechovku ananásového koláča môžete nahradiť aj kúskami čerstvého ananásu.
  • Dezert môžete ozdobiť napríklad čerstvými bobuľami, kokosom alebo nasekanými orechmi.

Osviežujúci ananásový sladko slaný dezert – Video recept:

Ananásový sladko slaný dezert je výborný dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte ho aj vy a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Vynikajúce ananásovo-mangové smoothie: Osviežujúce letné potešenie!

Krémové jahodovo-avokádové smoothie: Osviežujúce a zdravé smoothie pre aktívny životný štýl!

Proteínové banánovo-čučoriedkové muffiny: Zdravý a chutný snack plný energie!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Great Grub, Delicious Treats

Značky: ananásový dezertananásový koláčdezert s praclíkmijednoduchý dezertkrémový syrletný dezertosviežujúci dezertrýchly dezertsladko slaný dezert
Predchádzajúci príspevok

Osviežujúca quinoa bowl: Nutrične vyvážené jedlo plné vitamínov, minerálov a vlákniny!

Ďalší príspevok

Krémové cestoviny s čerstvými rajčinami: Lahodný recept na obed alebo večeru do 30 minút!

Tamara

Tamara

Ďalší príspevok
Krémové cestoviny s čerstvými rajčinami

Krémové cestoviny s čerstvými rajčinami: Lahodný recept na obed alebo večeru do 30 minút!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.