• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Babkine rady

Domáce slížiky od babky Stanky: Rezance v obchode už nekúpite

podľa Stanka
12. júna 2024
v Babkine rady
0 0
Domáce slížiky

Domáce slížiky

0
SHARES
194
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Zabudnite na kupované rezance! S babkiným receptom na domáce slížiky objavíte čaro tradičnej kuchyne a pripravíte si tú najlepšiu prílohu k vašim obľúbeným jedlám.

Vykúzlite si doma dokonalé slíže, ktoré chutia lepšie ako z obchodu. S naším podrobným návodom a babkinými trikmi to zvládne každý.

Domáce slížiky

Ingrediencie:

  • 2 veľké vajcia
  • 200 g hrubej múky (množstvo múky môže byť upravené podľa potreby)
  • Soľ podľa chuti (voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • V miske rozšľahajte vajcia, aby sa žĺtky a bielky spojili.
    • Postupne pridávajte hrubú múku a miešajte, kým nevznikne tuhšie cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte viac múky. Ak je príliš suché, môžete pridať ešte jedno vajce alebo trochu vody.
    • Cesto dobre premiešajte a potom ho začnite hnetiť na pracovnej ploche posypanej múkou, kým nebude hladké a elastické (asi 10 minút).
  2. Odpočívanie cesta:
    • Cesto zabaľte do potravinovej fólie alebo ho prikryte čistou utierkou a nechajte odpočívať aspoň 30 minút. To pomôže uvoľniť lepok a uľahčí vyvaľkávanie.
  3. Vyvaľkávanie a krájanie:
    • Po odpočinku cesto rozdeľte na menšie časti, aby sa s ním ľahšie pracovalo.
    • Každú časť cesta vyvaľkajte na tenký plát (asi 1-2 mm hrubý) na múkou posypanej ploche.
    • Nechajte pláty cesta trochu obschnúť, aby sa ľahšie krájali (asi 10-15 minút).
    • Pláty cesta zrolujte a potom krájajte na tenké prúžky, ktoré rozviniete, aby vznikli slíže.
  4. Sušenie:
    • Nakrájané slíže nechajte vyschnúť na čistom kuchynskom utieraku alebo na plechu posypanom múkou. Sušenie môže trvať niekoľko hodín alebo môžete slíže ihneď použiť.
  5. Varenie slížov:
    • Varte slíže v osolenej vode 2-4 minúty, kým nebudú al dente (záleží na hrúbke slížov).
    • Po uvarení slíže sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby sa nelepili.

Tipy:

  • Pridajte do cesta bylinky alebo špenát pre farebnejšie variácie.
  • Ak chcete slíže skladovať dlhšie, nechajte ich úplne vyschnúť.
  • Experimentujte s rôznymi druhmi múky pre odlišnú chuť a textúru.

Domáce slížiky sú nielen chutnejšie, ale aj zdravšie ako kupované. Navyše, ich príprava je jednoduchá a zábavná. Prekvapte rodinu a priateľov touto tradičnou pochúťkou a vychutnajte si spoločne jedlo plné lásky a starostlivosti.

Súvisiace články:

Sladko-štiplavé zavárané feferónky s hrozienkami, medom a cesnakom

Najlepší recept na domáce lečo podľa babky Stanky

Paradajky plnené vajíčkami a syrom: Najjednoduchšie pohostenie pre hostí za 10 minút


Tento recept pre vás s láskou napísala babka Stanka ❤️

Značky: babičkin receptchutná prílohadomáca výrobadomáce rezancedomáce slížejednoduchý receptpostup prípravytipy a trikytradičná kuchyňavarenie s láskou
Predchádzajúci príspevok

Vynikajúce ananásovo-mangové smoothie: Osviežujúce letné potešenie!

Ďalší príspevok

Šošovicový prívarok s volským okom a párkom podľa babky Stanky

Stanka

Stanka

Ďalší príspevok
Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok s volským okom a párkom podľa babky Stanky

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.