• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Rodinný poklad: Sacherova torta starej mamy s domácim marhuľovým džemom, pečená s láskou pre celé generácie

podľa Dominika
22. septembra 2024
v Dezerty
0 0
Sacherova torta

Sacherova torta

0
SHARES
259
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Sacherova torta – tento rodinný poklad bol po generácie starostlivo pečený s láskou a tradíciou. Pretože každý kúsok je naplnený domácim marhuľovým džemom, táto čokoládová lahôdka prináša sladké spomienky a potešenie celej rodine.

Sacherova torta je viac než len dezert; je to symbol rodinnej jednote a tradícií, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu. Vďaka domácemu marhuľovému džemu a kvalitným ingredienciám je táto torta neodolateľnou pochúťkou, ktorá spojí všetkých pri rodinnom stole.

Ingrediencie:

  • 170 g horkej čokolády, nasekanej nadrobno
  • 7 veľkých vajec, oddelených a pri izbovej teplote
  • 230 g kryštálového cukru (115 g + 115 g)
  • 170 g masla pri izbovej teplote
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 142 g hladkej múky

Plnka:

  • 496 g prepasírovaného marhuľového džemu (najlepšie domáci džem)
  • 60 ml rumu

Glazúra:

  • 225 g horkej čokolády, nasekanej nadrobno
  • 115 g zmäknutého masla

Servírovanie:

  • Šľahačka

Postup prípravy:

  1. Najprv predhrejte rúru na 180 °C. Vymastite 23 cm formu maslom a vyložte papierom na pečenie. Rozpustite čokoládu v dvojitom hrnci alebo jemne v mikrovlnnej rúre a nechajte vychladnúť.
  2. V miske stojanového mixéra so šľahacím nástavcom vyšľahajte maslo, soľ a 115 g cukru na stredne vysokú až bledú a nadýchanú zmes, približne 3 minúty. Postupne pridávajte vanilkový extrakt a potom žĺtky, jedno po druhom, pričom pravidelne zaškrabávajte steny misy. Primiešajte rozpustenú čokoládu, až kým sa dobre nespojí.
  3. Umyte a osušte misku mixéra. Vyšľahajte bielka do mäkkých vrcholov, približne 3 minúty. Postupne pridávajte zvyšných 115 g cukru a šľahajte do tuhých, lesklých vrcholov, čo trvá ďalších 3-4 minúty.
  4. Kovovou lyžicou jemne vmiešajte ⅓ vyšľahaných bielkov do čokoládovej zmesi, aby sa cesto zosvetlilo. Následne pridajte zvyšné bielka. Primiešajte hladkú múku v dvoch prídavkoch, až kým sa zmes nespojí.
  5. Cesto rovnomerne rozotrite do pripravenej formy a pečte 50-55 minút, kým špajdľa vložená do stredu torty nevyjde čistá. Nechajte tortu vychladnúť 10 minút vo forme, potom ju uvoľnite a nechajte úplne vychladnúť.
  6. V hrnci na strednom ohni spojte marhuľový džem a rum. Za stáleho miešania zohrievajte približne 2 minúty, až kým džem nie je tekutý. Pretlačte zmes cez jemné sitko a odstráňte tuhé častice. Položte vychladnutú tortu na mriežku, zarovnajte jej vrch a rozdeľte na polovicu. Natrite spodnú polovicu džemom, položte druhú vrstvu a vrch aj boky torty potrite zvyšným džemom. Nechajte stuhnúť v chladničke asi 30 minút.
  7. V malom hrnci zmiešajte nasekanú čokoládu a maslo. Za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni, až kým sa neroztopia a nevytvorí hladkú zmes. Nalievajte glazúru od stredu torty krúživými pohybmi a nechajte odkvapkať po stranách. Jemne nakloňte tortu pre rovnomerné rozloženie. Nechajte glazúru stuhnúť asi hodinu.
  8. Preneste tortu na servírovací tanier. Ak chcete na vrch torty pridať ozdobu „Sacher“, zvyšnú glazúru zohrejte, pretlačte do vrecka s malým okrúhlym hrotom a napíšte alebo pridajte ľubovoľné vzory na vrch torty. Nechajte glazúru stuhnúť pred podávaním.
  9. Plátky torty podávajte s čerstvo vyšľahanou šľahačkou. Zvyšnú tortu skladujte zakrytú pri izbovej teplote až 3 dni.

Tipy:

  • Použite kvalitnú čokoládu, vyberte si horkú čokoládu s vysokým obsahom kakaa pre intenzívnu chuť.
  • Domáci marhuľový džem, príprava vlastného džemu dodá torty jedinečnú a sviežu chuť.
  • Nechajte tortu odpočívať, po upečení nechajte tortu cez noc, aby sa chute dobre prepojili a korpus stuhol.

Video recept:

S týmito overenými radami sa vaša Sacherova torta určite podarí na jednotku. Pečenie s láskou a starostlivosťou prináša nielen skvelú chuť, ale aj radostné chvíle pre celú rodinu. Nech je táto torta aj vo vašej domácnosti rodinným pokladom, ktorý poteší všetky generácie.

Súvisiace články:

Čokoládovo-karamelová torta: Sladké nebíčko v papuľke, ktoré vás dostane!

Lotusový sen: Lotus Biscoff cheesecake bez pečenia, krémová lahôdka, ktorá sa rozplýva na jazyku!

Čokoládovo-arašidová torta: Tento recept používam roky a za mňa je ten najlepší!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála biggerbolderbaking

Značky: čokoládová tortadomáci marhuľový džemrodinný pokladrodinný receptSacherova tortastará mamatipy na pečenietradičné pečenie
Predchádzajúci príspevok

Voňavý losos na masle s cesnakom: Tradičný recept na rýchlu a lahodnú večeru!

Ďalší príspevok

Krémové kuracie špagety z dvoch kuracích pŕs: Lepší recept ani nepoznám – tajomstvo rodinnej kuchyne

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Kuracie špagety

Krémové kuracie špagety z dvoch kuracích pŕs: Lepší recept ani nepoznám – tajomstvo rodinnej kuchyne

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.