• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Grécky hovädzí guláš s kašou – Tradičný recept podľa mojej maminky!

podľa Dominika
17. septembra 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Grécky guláš

Grécky guláš

0
SHARES
60
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Grécky guláš vás prenesie priamo do srdca Grécka. Vyskúšajte tradičný recept od mojej maminky a vychutnajte si autentické chute!

Ak túžite po nových kulinárskych zážitkoch, ste na správnom mieste. Objavte tajomstvá gréckeho guláša s kašou.

Grécky hovädzí guláš s kašou

Ingrediencie:

  • 30 ml olivového oleja
  • 1,5 kg hovädzieho mäsa, hovädzie zadné (na veľké kocky)
  • 2 žlté cibule, nakrájané na veľké kocky
  • 6 šalotiek, rozpolených a olúpaných
  • 4 strúčiky cesnaku, nahrubo nasekané
  • 2 čajové lyžičky mletej rasce
  • 130 g koncentrovaného paradajkového pretlaku
  • 160 ml červeného vína
  • 60 ml červeného vínneho octu
  • 550 ml kuracieho alebo hovädzieho vývaru (alebo vody)
  • 2 tyčinky škorice
  • 10 celých klinčekov
  • 4 sušené bobkové listy
  • 7 g čerstvého oregana
  • 90 g sušených ríbezlí (voliteľné)
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Najprv zohrejte polovicu olivového oleja vo veľkej panvici na vysokom ohni.
  2. Potom opekajte hovädzie mäso v dávkach približne 5 minút, alebo kým nezhnedne. Každú dávku preneste do veľkej misy alebo na tanier.
  3. Následne pridajte zvyšný olej do panvice. Pridajte nakrájanú cibuľu a šalotku a za občasného miešania opekajte asi 4 minúty, kým nezmäknú.
  4. Potom pridajte nasekaný cesnak a varte 1 minútu.
  5. Ďalej pridajte mletú rascu a paradajkový pretlak. Miešajte a varte ďalšiu 1 minútu.
  6. Následne prilievajte červené víno, červený vínny ocot a vývar. Miešajte, aby sa všetko spojilo, a priveďte zmes do varu.
  7. Potom vráťte hovädzie mäso do panvice. Pridajte škoricové tyčinky, celé klinčeky a bobkové listy. Priveďte k varu na silnom ohni.
  8. Znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a varte 1 hodinu.
  9. Potom odstráňte pokrievku, pridajte čerstvé oregano a sušené ríbezle (ak používate). Varte odokryté na miernom ohni ďalšiu 1 hodinu, alebo kým mäso nezmäkne a omáčka sa nezredukuje.
  10. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  11. Nakoniec podávajte guláš so zemiakovou kašou, zeleninou alebo s prílohou podľa vášho výberu. Polejte omáčkou a ozdobte čerstvým oreganom a mletým čiernym korením.

Tipy:

  • Použite kvalitné hovädzie mäso: Zabezpečí jemnosť a bohatú chuť.
  • Pridajte koreniny: Oregano a tymian pre autentickú arómu.
  • Podávajte s kašou: Pre dokonalý gastronomický pôžitok.

Grécky hovädzí guláš s kašou- Video recept:

Tento grécky guláš od mojej maminky je skvelým spôsobom, ako priniesť kúsok Grécka do vašej kuchyne. Vyskúšajte ho ešte dnes a zažite jedinečné chute!

Súvisiace články:

Šťavnaté pečené hovädzie mäso s cesnakom a bylinkami: Lahôdka, ktorá sa vám rozplynie na jazyku!

Domáce maslo: Recept hotový za 10 minút, ktorý si zamilujete!

Perfektné domáce mäsové guľky: Chutná lahôdka pre každú príležitosť!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála ChefJackOvens

Značky: grécky gulášhovädzie mäsokašakoreninyrodinný receptvarenie
Predchádzajúci príspevok

Cestoviny s chorizom za 15 minút: Jednoduchý recept na cestoviny

Ďalší príspevok

Dokonalé tenké palacinky – Recept, ktorý si zamilujete!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Dokonalé tenké palacinky

Dokonalé tenké palacinky – Recept, ktorý si zamilujete!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.