• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Slaná palacinka s kuracím mäsom, pórom a kukuricou podľa babky Stanky

podľa Stanka
14. augusta 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Slaná palacinka s kuracím mäsom

Slaná palacinka s kuracím mäsom

0
SHARES
129
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Slané palacinky sú skvelou alternatívou k tradičným sladkým variantom. Slaná palacinka s kuracím mäsom, pórom a kukuricou podľa babky Stanky oživí váš stôl a poteší všetkých gurmánov.

Slané palacinky plné jemného kuracieho mäsa, chrumkavého póru a sladkej kukurice. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý vás prenesie do kuchyne babky Stanky.

Slaná palacinka s kuracím mäsom

Ingrediencie:

Na palacinky:

  • 150 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 100 ml vody
  • Štipka soli
  • Olej na pečenie

Náplň:

  • 300 g kuracieho mäsa (prsia)
  • 1 stredne veľký pór (biela a svetlozelená časť)
  • 1 konzerva kukurice (cca 200 g)
  • 1 strúčik cesnaku
  • Soľ, čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 PL smotany na varenie
  • Olej na opekanie

Na oblohu:

  • 200 g surovej hlávkovej kapusty (najlepšie biela)
  • 1 červená paprika
  • 1 menší pór (iba zelená časť)
  • Citrónová šťava
  • Soľ, čierne korenie podľa chuti
  • nastrúhaný syr

Postup prípravy:

Palacinky:

  1. V mise zmiešajte múku, vajcia, mlieko, vodu a štipku soli, až kým nezískate hladké cesto.
  2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a nalejte tenkú vrstvu cesta. Opekajte z oboch strán dozlatista. Z tejto dávky pripravíte asi 6-8 palaciniek (záleží na veľkosti panvice).

Náplň:

  1. Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky.
  2. Pór nakrájajte na tenké kolieska.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte pór do zmäknutia, pridajte pretlačený cesnak a krátko orestujte.
  4. Pridajte nakrájané kuracie mäso, osoľte, okoreňte a opekajte, kým nie je mäso prepečené.
  5. Pridajte kukuricu (bez nálevu) a premiešajte.
  6. Na záver prilejte smotanu na varenie a nechajte prejsť varom, aby sa chute spojili.

Obloha:

  1. Kapustu nakrájajte na jemné rezance.
  2. Papriku očistite a nakrájajte na tenké prúžky.
  3. Pór nakrájajte na tenké kolieska.
  4. Všetko zmiešajte, pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte, okoreňte a nechajte chvíľu postáť, aby sa chute prepojili.

Servírovanie:

  1. Na každú palacinku naneste kuraciu náplň, zložte ju do štvorca alebo zviňte do rolky.
  2. Posypeme strúhaným syrom.
  3. Servírujte s pripravenou surovou oblohou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Kuracie mäso môžete nahradiť morčacím alebo tofu pre vegetariánsku verziu.
  • Ak chcete extra chuť, pridajte do náplne trochu syra feta alebo parmezánu.
  • Použite rôzne druhy zeleniny podľa sezóny.

Slaná palacinka s kuracím mäsom a zeleninou je jedlom, ktoré pohladí vaše chuťové poháriky. Pripravte ich na rodinný obed a zistite, prečo je recept babky Stanky tak obľúbený.

Súvisiace články:

Kôprová omáčka s volským okom, bravčovým mäsom a zemiakmi podľa babky Stanky

Prírodný bravčový rezeň s kukuricou a zemiakovou kašou podľa babky Stanky

Fliačky s hlávkovou kapustou a opraženou slaninkou podľa babky Stanky


Tento článok pre vás s láskou napísala babka Stanka ❤️

Značky: babkin recepthlavné jedlokukuricakuracie mäsopórslané palacinkyvarenie
Predchádzajúci príspevok

Sendvič so slaninou, šunkou, syrom a lahodnou omáčkou: Extra rýchla večera pripravená za 10 minút!

Ďalší príspevok

Zázračná detoxikačná šťava z cesnaku: Vyčistite pečeň a žily za 3 dni – všetky toxíny z tela von!

Stanka

Stanka

Ďalší príspevok
detoxikačná šťava z cesnaku

Zázračná detoxikačná šťava z cesnaku: Vyčistite pečeň a žily za 3 dni - všetky toxíny z tela von!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.