Slané palacinky sú skvelou alternatívou k tradičným sladkým variantom. Slaná palacinka s kuracím mäsom, pórom a kukuricou podľa babky Stanky oživí váš stôl a poteší všetkých gurmánov.
Slané palacinky plné jemného kuracieho mäsa, chrumkavého póru a sladkej kukurice. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý vás prenesie do kuchyne babky Stanky.
Slaná palacinka s kuracím mäsom
Ingrediencie:
Na palacinky:
- 150 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 300 ml mlieka
- 100 ml vody
- Štipka soli
- Olej na pečenie
Náplň:
- 300 g kuracieho mäsa (prsia)
- 1 stredne veľký pór (biela a svetlozelená časť)
- 1 konzerva kukurice (cca 200 g)
- 1 strúčik cesnaku
- Soľ, čierne korenie podľa chuti
- 2-3 PL smotany na varenie
- Olej na opekanie
Na oblohu:
- 200 g surovej hlávkovej kapusty (najlepšie biela)
- 1 červená paprika
- 1 menší pór (iba zelená časť)
- Citrónová šťava
- Soľ, čierne korenie podľa chuti
- nastrúhaný syr
Postup prípravy:
Palacinky:
- V mise zmiešajte múku, vajcia, mlieko, vodu a štipku soli, až kým nezískate hladké cesto.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a nalejte tenkú vrstvu cesta. Opekajte z oboch strán dozlatista. Z tejto dávky pripravíte asi 6-8 palaciniek (záleží na veľkosti panvice).
Náplň:
- Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky.
- Pór nakrájajte na tenké kolieska.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte pór do zmäknutia, pridajte pretlačený cesnak a krátko orestujte.
- Pridajte nakrájané kuracie mäso, osoľte, okoreňte a opekajte, kým nie je mäso prepečené.
- Pridajte kukuricu (bez nálevu) a premiešajte.
- Na záver prilejte smotanu na varenie a nechajte prejsť varom, aby sa chute spojili.
Obloha:
- Kapustu nakrájajte na jemné rezance.
- Papriku očistite a nakrájajte na tenké prúžky.
- Pór nakrájajte na tenké kolieska.
- Všetko zmiešajte, pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte, okoreňte a nechajte chvíľu postáť, aby sa chute prepojili.
Servírovanie:
- Na každú palacinku naneste kuraciu náplň, zložte ju do štvorca alebo zviňte do rolky.
- Posypeme strúhaným syrom.
- Servírujte s pripravenou surovou oblohou.
Dobrú chuť!

Tipy:
- Kuracie mäso môžete nahradiť morčacím alebo tofu pre vegetariánsku verziu.
- Ak chcete extra chuť, pridajte do náplne trochu syra feta alebo parmezánu.
- Použite rôzne druhy zeleniny podľa sezóny.
Slaná palacinka s kuracím mäsom a zeleninou je jedlom, ktoré pohladí vaše chuťové poháriky. Pripravte ich na rodinný obed a zistite, prečo je recept babky Stanky tak obľúbený.
Súvisiace články:
Kôprová omáčka s volským okom, bravčovým mäsom a zemiakmi podľa babky Stanky
Prírodný bravčový rezeň s kukuricou a zemiakovou kašou podľa babky Stanky
Fliačky s hlávkovou kapustou a opraženou slaninkou podľa babky Stanky
Tento článok pre vás s láskou napísala babka Stanka ❤️