Hľadáte chutné a výživné jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu a vhodné pre celú rodinu? Vyskúšajte toto dokonalé hubovo-špenátové ragú! Je plné chuti a je ideálne ako vegetariánsky obed, večera alebo ako ľahké jedlo počas dňa.
Toto hubovo-špenátové ragú je rýchle a jednoduché na prípravu, takže je ideálne pre uponáhľané dni. Je vyrobené z čerstvých húb, špenátu, bielej fazule a sušených paradajok a je plné bielkovín a vlákniny. Hubovo-špenátové ragú si môžete pripraviť aj ak ste vegáni či vegetariáni, s použitím vegánskych výrobkov.
Dokonalé hubovo-špenátové ragú
Ingrediencie:
- 2 čajové lyžičky masla alebo oleja
- 80 g cibule, nasekanej na drobno
- 4 strúčiky cesnaku, nastrúhané
- 113,4 g nakrájaných húb
- 2 polievkové lyžice nasekanej zelenej cibuľky
- 3 polievkové lyžice sušených paradajok, nasekaných, ak sú kúsky príliš veľké
- ½ čajovej lyžičky soli
- ¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička talianskej bylinkovej zmesi
- 1 a ½ šálky smotany na varenie
- 425,24 g bielej fazule z konzervy, alebo inej fazule podľa výberu
- 3 polievkové lyžice parmezánu, plus viac na ozdobu
- 156 g mrazeného špenátu
- Čili papričky alebo čierne korenie, petržlen a viac parmezánu na ozdobu
Postup prípravy:
- Zohrejte veľkú panvicu na strednom ohni a pridajte maslo. Keď sa maslo roztopí, pridajte cibuľu a cesnak so štipkou soli a varte, kým cibuľa nebude upečená dozlatista, trvá to približne 5-6 minút. Často premiešavajte, aby sa cesnak nepripálil.
- Keď cibuľa začne zlatnúť, pridajte huby a zelenú cibuľku a ďalšiu štipku soli a pokračujte vo varení. Varte kým huby nezískajú zlatistú farbu, čo môže trvať cca 7 až 9 minút.
- Pridajte sušené paradajky, soľ, korenie a talianske bylinky a dobre premiešajte. Potom pridajte smotanu, bielu fazuľu a parmezán a dobre premiešajte. Priveďte smotanu do varu. Ak zmes príliš hustne, pridajte ďalších ¼ až ½ šálky vody, premiešajte a priveďte do varu.
- Potom pridajte špenát a nechajte dusiť 2 až 3 minúty. Ochutnajte zmes a podľa potreby pridajte soľ alebo korenie. Vypnite oheň. Ozdobte petržlenom, čili vločkami alebo čiernym korením a ďalším parmezánom a podávajte spolu s dobrým chlebom, čerstvým pečivom, naanom alebo iným opečeným chlebom alebo cesnakovým chlebom.
- Skladujte v uzavretej nádobe v chladničke po dobu 3 dní.
Tipy:
- Pre bohatšiu chuť môžete do ragú pridať trochu červeného vína.
- Ak nemáte bielu fazuľu, môžete ju nahradiť iným druhom fazule, napríklad cícerom alebo šošovicou.
- Ragú môžete podávať s ryžou, cestovinami alebo opečeným chlebom.
- Pre pikantnejšiu chuť môžete pridať do ragú trochu čili papričiek.
Dokonalé hubovo-špenátové ragú – Video recept:
Toto hubovo-špenátové ragú je chutné a výživné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Je jednoduché na prípravu a ideálne pre rôzne príležitosti. Vyskúšajte ho už dnes a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Jednoduchý kurací šalát: Vhodný na uponáhľané dni!
Lahodný tuniakový šalát: Tento šalát je bomba!
Rýchle a chutné jarné rolky: Vychutnajte si ázijskú kuchyňu doma za pár minút!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Vegan Richa