• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Pripravte si dokonalé hubovo-špenátové ragú: Recept vhodný nie len pre vegetariánov!

podľa Tamara
10. júna 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Dokonalé hubovo-špenátové ragú

Dokonalé hubovo-špenátové ragú

0
SHARES
56
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Hľadáte chutné a výživné jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu a vhodné pre celú rodinu? Vyskúšajte toto dokonalé hubovo-špenátové ragú! Je plné chuti a je ideálne ako vegetariánsky obed, večera alebo ako ľahké jedlo počas dňa.

Toto hubovo-špenátové ragú je rýchle a jednoduché na prípravu, takže je ideálne pre uponáhľané dni. Je vyrobené z čerstvých húb, špenátu, bielej fazule a sušených paradajok a je plné bielkovín a vlákniny. Hubovo-špenátové ragú si môžete pripraviť aj ak ste vegáni či vegetariáni, s použitím vegánskych výrobkov.

Dokonalé hubovo-špenátové ragú

Ingrediencie:

  • 2 čajové lyžičky masla alebo oleja
  • 80 g cibule, nasekanej na drobno
  • 4 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • 113,4 g nakrájaných húb
  • 2 polievkové lyžice nasekanej zelenej cibuľky
  • 3 polievkové lyžice sušených paradajok, nasekaných, ak sú kúsky príliš veľké
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička talianskej bylinkovej zmesi
  • 1 a ½ šálky smotany na varenie
  • 425,24 g bielej fazule z konzervy, alebo inej fazule podľa výberu
  • 3 polievkové lyžice parmezánu, plus viac na ozdobu
  • 156 g mrazeného špenátu
  • Čili papričky alebo čierne korenie, petržlen a viac parmezánu na ozdobu

Postup prípravy:

  1. Zohrejte veľkú panvicu na strednom ohni a pridajte maslo. Keď sa maslo roztopí, pridajte cibuľu a cesnak so štipkou soli a varte, kým cibuľa nebude upečená dozlatista, trvá to približne 5-6 minút. Často premiešavajte, aby sa cesnak nepripálil.
  2. Keď cibuľa začne zlatnúť, pridajte huby a zelenú cibuľku a ďalšiu štipku soli a pokračujte vo varení. Varte kým huby nezískajú zlatistú farbu, čo môže trvať cca 7 až 9 minút.
  3. Pridajte sušené paradajky, soľ, korenie a talianske bylinky a dobre premiešajte. Potom pridajte smotanu, bielu fazuľu a parmezán a dobre premiešajte. Priveďte smotanu do varu. Ak zmes príliš hustne, pridajte ďalších ¼ až ½ šálky vody, premiešajte a priveďte do varu.
  4. Potom pridajte špenát a nechajte dusiť 2 až 3 minúty. Ochutnajte zmes a podľa potreby pridajte soľ alebo korenie. Vypnite oheň. Ozdobte petržlenom, čili vločkami alebo čiernym korením a ďalším parmezánom a podávajte spolu s dobrým chlebom, čerstvým pečivom, naanom alebo iným opečeným chlebom alebo cesnakovým chlebom.
  5. Skladujte v uzavretej nádobe v chladničke po dobu 3 dní.

Tipy:

  • Pre bohatšiu chuť môžete do ragú pridať trochu červeného vína.
  • Ak nemáte bielu fazuľu, môžete ju nahradiť iným druhom fazule, napríklad cícerom alebo šošovicou.
  • Ragú môžete podávať s ryžou, cestovinami alebo opečeným chlebom.
  • Pre pikantnejšiu chuť môžete pridať do ragú trochu čili papričiek.

Dokonalé hubovo-špenátové ragú – Video recept:

Toto hubovo-špenátové ragú je chutné a výživné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Je jednoduché na prípravu a ideálne pre rôzne príležitosti. Vyskúšajte ho už dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Jednoduchý kurací šalát: Vhodný na uponáhľané dni!

Lahodný tuniakový šalát: Tento šalát je bomba!

Rýchle a chutné jarné rolky: Vychutnajte si ázijskú kuchyňu doma za pár minút!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Vegan Richa

Značky: bezlepkovébiela fazuľabielkovinycestovinyhubovo-špenátové ragúhubyjednoduchéopečený chliebpikantnérýchleryžašpenátsušené paradajkyvegánskevegetariánskevlákninavýživné
Predchádzajúci príspevok

Nadýchané domáce praclíky: Rýchla a chutná pochúťka pre celú rodinu!

Ďalší príspevok

Chrumkavý quinoa šalát s arašidovým dresingom: Jednoduchá ázijská pochúťka!

Tamara

Tamara

Ďalší príspevok
Chrumkavý quinoa šalát s arašidovým dresingom

Chrumkavý quinoa šalát s arašidovým dresingom: Jednoduchá ázijská pochúťka!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.