• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Chuťovky

Nadýchané domáce praclíky: Rýchla a chutná pochúťka pre celú rodinu!

podľa Tamara
10. júna 2024
v Chuťovky
0 0
Nadýchané domáce praclíky

Nadýchané domáce praclíky

0
SHARES
94
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Túžite po lahodnej a jednoduchej pochúťke, ktorá poteší celú rodinu? Vyskúšajte tieto nadýchané domáce praclíky! Sú nadýchané, chrumkavé a perfektné na desiatu, obed alebo ako rýchle občerstvenie. Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začínajúci kuchár.

Tieto domáce praclíky sú ideálne pre každú príležitosť. Môžete ich upiecť na víkendový brunch, detskú oslavu alebo len tak ako poobedňajší snack. Vďaka jednoduchému receptu a rýchlej príprave si ich môžete vychutnať kedykoľvek budete mať chuť na niečo chutné a slané.

Nadýchané domáce praclíky

Ingrediencie:

  • 1 balíček aktívneho sušeného droždia
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 a ½ šálky teplej vody
  • 4 a ½ šálky hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky soli
  • ¼ šálky roztopeného masla
  • 12 šálok vody
  • ¾ šálky sódy bikarbóny
  • 2 veľké vajcia, vyšľahané
  • Hrubá soľ na posypanie

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 230°C po tom, čo cesto vykysne. Pripravte si plech na pečenie a vyložte ho papierom na pečenie. Odložte bokom.
  2. V mise alebo si zmiešajte droždie, cukor a teplú vodu, kým sa všetky ingrediencie nespoja, trvá to asi 3 minúty.
  3. Postupne pridávajte múku, jednu šálku po druhej, a potom pridajte soľ a roztopené maslo.
  4. Pokračujte v miešaní, kým sa z cesta nevytvorí hladká zmes.
  5. Cesto mieste ešte 6-8 krát.
  6. Ľahko potrite veľkú misu olejom a vložte do nej cesto. Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte cesto kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem, približne to trvá 60 minút.
  7. Odstráňte utierku, stlačte cesto dole a preneste na pomúčenú dosku.
  8. Cesto rozdeľte na polovicu a každú polovicu potom ešte na 6 rovnakých častí.
  9. Každý kúsok cesta rozvaľkajte na dlhý pásik. Pásik cesta preložte na polovicu, prekrúťte a spojte konce.
  10. V veľkom hrnci na stredne vysokom ohni priveďte vodu a sódu bikarbónu k varu.
  11. Vložte jeden alebo dva praclíky do vody na 30 sekúnd a potom preklopte na ďalších 20 sekúnd.
  12. Vyberte praclíky dierkovanou lyžicou a položte na pripravený plech na pečenie.
  13. Opakujte s ostatnými kúskami cesta.
  14. Každý praclík potrite vyšľahaným vajcom a posypte hrubou soľou.
  15. Pečte v predhriatej rúre na 230°C po dobu 12-15 minút alebo kým nie sú praclíky zlatohnedé.

Tipy:

  • Pre lesklé a chrumkavé praclíky potrite každý praclík pred pečením roztopeným maslom.
  • Namiesto hrubozrnnej soli môžete na posypanie praclíkov použiť napríklad aj syr alebo sezamové semienka.
  • Ak nemáte aktívne sušené droždie, môžete ho nahradiť 1 a 1/2 čajovej lyžičky instantného droždia a štipkou cukru.
  • Praclíky môžete skladovať v chladničke až 3 dni. Pred podávaním ich mierne ohrejte v rúre alebo na panvici.

Nadýchané domáce praclíky – Video recept:

Tieto domáce praclíky sú chutnou a lahodnou pochúťkou, ktorú si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte si ich upiecť už dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Dokonalé špenátové gnocchi: Rýchle a ľahké domáce cestoviny!

Lahodné domáce pečivo so syrom čedar: Vhodné na desiatu, raňajky alebo len tak pod zub!

Jednoduché škoricové rolky: Ich príprava vám zaberie len pár minút!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Great Grub, Delicious Treats

Značky: 3 dnichladničkachrumkavédesiatadezertdomáce praclíkyhrubozrnná soľinstantné droždiejednoduchý receptlesklénadýchanéobedoslavarúrarýchle občerstveniesezamové semienkaslané pečivosyrové lupienkyzačiatočníci v kuchyni
Predchádzajúci príspevok

Dokonalá pečená paradajková omáčka: Omáčka, ktorá je vhodná nie len k cestovinám!

Ďalší príspevok

Pripravte si dokonalé hubovo-špenátové ragú: Recept vhodný nie len pre vegetariánov!

Tamara

Tamara

Ďalší príspevok
Dokonalé hubovo-špenátové ragú

Pripravte si dokonalé hubovo-špenátové ragú: Recept vhodný nie len pre vegetariánov!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.