Francúzsky Nutella toast je dokonalou kombináciou jemného pečiva a bohatého čokoládového krému, ktorá vás očarí už pri prvom súste. Každé ráno môžete začať s touto sladkou lahôdkou, ktorá prináša harmóniu chrumkavého toastu a lahodnej Nutelly. Pripravte si tieto výnimočné raňajky a rozmaznajte sa chutným začiatkom dňa.
Ráno nikdy nebolo sladšie! Tento Francúzsky Nutella toast je ideálny pre každého, kto hľadá rýchle, ale zároveň luxusné raňajky. Vďaka lahodnej chuti Nutelly a dokonale opečenému toastu sa stane vašou novou obľúbenou pochúťkou. Prekvapte seba i svoju rodinu týmto jednoduchým, ale neodolateľným receptom, ktorý je plný sladkého potešenia.
Francúzsky Nutella toast
Ingrediencie:
- 8 až 10 plátkov chlebu (biely toastový, vianočka, sendvič)
- ½ šálky Nutelly alebo lieskovcovej nátierky
- 3 veľké vajcia
- 1 šálka mlieka
- ¼ lyžičky škorice
- ¼ lyžičky mletého muškátového orieška
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice javorového sirupu
- ⅓ šálky trstinového cukru
- ⅓ šálky kryštálového cukru
- Škorica a muškátový oriešok na posypanie
- 4 až 6 lyžíc masla
Na servírovanie:
- ¼ šálky javorového sirupu
- ½ šálky šľahačky
- ovocie
Postup prípravy:
- Najskôr pripravte toast plnený Nutellou:
- Ostrým nožom urobte zárezy do plátkov toastu a lyžicou ich naplňte Nutellou.
- Potom pripravte zmes na namáčanie.
- V malej miske zmiešajte vajcia, mlieko, vanilkový extrakt, javorový sirup, škoricu a muškátový oriešok. Všetky ingrediencie vyšľahajte, kým nevznikne hladká zmes.
- Ďalej pripravte škoricový cukor:
- Zmiešajte trstinový cukor, kryštálový cukor a posypte štedrým množstvom škorice a muškátového orieška. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja.
- Predhrejte panvicu:
- Na strednom ohni rozpustite lyžicu masla na veľkej panvici. Medzitým namočte plnené plátky toustu do zmesi (na namáčanie) a bohato ich posypte škoricovým cukrom z oboch strán.
- Potom opečte francúzske toasty:
- Opečte plátky na panvici, pričom ich neprepĺňajte (odporúča sa opekať 2 naraz). Smažte toast, kým nebude zlatistý a cukor skaramelizovaný, približne 2 minúty z každej strany. Ak cukor začne horieť, znížte teplotu. Po každej dávke odporúčame panvicu vyčistiť.
- Nakoniec podávajte:
- Francúzsky Nutella toast podávajte horúci s javorovým sirupom, šľahačkou a ovocím. Na vrch môžete posypať práškovým cukrom pre extra sladký dotyk.
Tipy:
- Skúste toast doplniť čerstvým ovocím ako jahody, banány alebo maliny pre extra chuťový zážitok.
- Maslo dodá toastom bohatú chuť a krásne ich opečie do zlatista.
- Posypte toast jemne nasekanými lieskovými orieškami alebo mandľami, ktoré sa skvele dopĺňajú s Nutellou.
Francúzsky Nutella toast- Video recept:
Francúzsky Nutella toast je nielen rýchly a jednoduchý na prípravu, ale aj neuveriteľne chutný spôsob, ako si dopriať sladké raňajky. Kombinácia chrumkavého chleba, jemnej Nutelly a prípadného ovocia vytvára dokonalý zážitok pre každého milovníka sladkostí. Tento recept sa určite stane vašou obľúbenou voľbou na lahodný štart do nového dňa!
Súvisiace články:
Dokonalo krémové ovsené vločky: Raňajky bohaté na proteíny!
Najvláčnejšie lievance na svete: Raňajky, ktoré si zamilujete!
Sladká dokonalosť: Domáce škoricové rolky, ktoré prevoňajú celý váš domov!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Tatyana’s Everyday Food