• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Zapekané bravčové pre kráľovskú hostinu: Triky na dokonalé mäso so zemiakmi

podľa radyodbabky.sk
11. marca 2025
v Hlavné jedlá
0 0
Pečené mäso so zemiakmi

Pečené mäso so zemiakmi

0
SHARES
268
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Toto pečené mäso so zemiakmi je skutočným klenotom pre každú slávnostnú tabuľu. Pripravte si jednoducho kráľovské jedlo, ktoré očarí každého hosťa svojou šťavnatosťou a neodolateľnou vôňou.

Vždy, keď chcem pripraviť niečo extra pre rodinu, siahnem po tomto recepte. Je to istota, že každý si pochutná. U nás doma sa toto jedlo stalo hitom najmä vďaka triku s vložením zemiakov priamo do mäsa, čo mu dodáva neskutočnú šťavnatosť. Verím mi, vyskúšajte a dajte vedieť, ako vám chutilo!

Informácie o recepte

Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 70 minút
Veľkosť formy: 30 x 20 cm
Obtiažnosť: ⭐⭐
Počet porcií: 6

Hlavné ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 2 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 PL rastlinného oleja
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Mletá sladká paprika

Na potretie mäsa:

  • 1 ČL soli
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL talianskych bylín
  • 1 ČL mletej papriky
  • 3 PL rastlinného oleja

Šalát:

  • 1 mrkva
  • 1 biela reďkovka
  • 2 jablká
  • 2 PL majonézy
  • Soľ
  • Cukor
  • Mleté čierne korenie

Postup

  1. Najskôr si pripravíme mäso. Umyjeme ho, osušíme a ostrým nožom doň narežeme hlboké zárezy.
  2. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a poukladáme ich na dno pekáča, ktorý sme predtým vymastili olejom.
  3. Ošúpané zemiaky nakrájame na hrubšie plátky, ktoré v miske zmiešame s olejom, soľou, korením a paprikou.
  4. Takto ochutené zemiaky povkladáme do pripravených zárezov v mäse.
  5. V malej miske si zmiešame všetky suroviny na potretie mäsa: olej, soľ, korenie, papriku a bylinky.
  6. Touto zmesou dôkladne potrieme celé mäso.
  7. Mäso prikryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.
  8. Pekáč vložíme do predhriatej rúry a pečieme 60 minút pri teplote 180 °C.
  9. Po uplynutí času odstránime alobal a papier a mäso dopečieme ešte 5 minút, aby získalo zlatistú kôrku.
  10. Medzitým si pripravíme šalát: mrkvu, reďkovku a jablká nastrúhame, pridáme majonézu, soľ, cukor a korenie. Dobre premiešame.

Tipy

  1. Ak máte radi intenzívnejšie bylinkové chute, pridajte do zmesi na potretie mäsa aj čerstvý rozmarín.
  2. Pre ešte šťavnatejšie mäso môžete na dno pekáča pridať trochu vývaru.
  3. Šalát môžete obohatiť o nasekané orechy alebo hrozienka pre extra chuť a textúru.

Video recept:

Verím, že sa vám tento recept na kráľovské pečené mäso so zemiakmi podarí. Vyskúšajte a dajte vedieť, ako chutilo!

Čítajte ďalej:

Thajské bazalkové kuracie mäso: Pikantná a aromatická thajská pochúťka!

Perfektné domáce mäsové guľky: Chutná lahôdka pre každú príležitosť!

Zapekaná cuketa plnená mletým mäsom a syrom podľa babky Stanky

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od rýchla kuchyňa

Značky: bravčové mäsoobedpečené mäsorodinný receptvečerazemiaky
Predchádzajúci príspevok

Mini šišky starých mám: Tajný trik pre dokonalú chuť!

Ďalší príspevok

Kuracie hniezda plnené hubovou nádielkou: Obed pre šampiónov!

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
šťavnaté kuracie hniezda

Kuracie hniezda plnené hubovou nádielkou: Obed pre šampiónov!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.