• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Dokonale chrumkavé a šťavnaté bravčové rebierka so soľou a korením: Kľúčové kroky pre lahodný výsledok!

podľa Dominika
26. septembra 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Bravčové rebierka

Bravčové rebierka

0
SHARES
66
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Bravčové rebierka so soľou a korením sú klasika, ktorá nikdy nesklame. Pomaly varené, aby boli dokonale šťavnaté, a následne opečené, aby získali tú správnu chrumkavú kôrku. Tento jednoduchý, no výnimočný recept vám ukáže, ako pripraviť tie najlepšie rebierka, ktoré sa rozpadávajú na jazyku, no zároveň zostávajú krásne chrumkavé.

Ak hľadáte spôsob, ako pripraviť dokonalé bravčové rebierka, tento recept je presne pre vás. Pomocou dvoch fáz varenia – pomalého varenia na mäkkosť a rýchleho pečenia na chrumkavosť – získate rebierka, ktoré sú zvnútra šťavnaté a zvonku nádherne chrumkavé. Či už ich podávate na rodinný obed alebo špeciálnu večeru, ich chuť vás jednoducho očarí.

Dokonale chrumkavé a šťavnaté bravčové rebierka so soľou a korením

Ingrediencie:

Na pomalé varenie rebierok:

  • 8 bravčových rebier (asi 1,5 kg)
  • 1 liter horúceho kuracieho vývaru
  • 1 čajová lyžička mletého zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku, prekrojené na polovicu
  • 1 polievková lyžica ryžového vína
  • 1 polievková lyžica krupicového cukru

Na obalenie:

  • 1 ½ čajovej lyžičky soli
  • 1 ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 kopcovité polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 2 čajové lyžičky čínskeho korenia
  • 2 polievkové lyžice studenej vody
  • 240 ml oleja na vyprážanie

Pikantá omáčka:

  • jeden zväzok jarnej cibuľky, nakrájanej na šikmo
  • 1 zelená chilli paprička, jemne nasekaná
  • 1 červená chilli paprička, jemne nasekaná
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané

Postup prípravy:

  1. Najprv vložte všetky ingrediencie na pomalé varenie rebierok do veľkého hrnca. Priveďte do varu, prikryte pokrievkou a varte na nízkej teplote približne 2 hodiny. Poslednú hodinu varenia skontrolujte a prípadne dolejte trochu vody, ak je potrebné.
  2. Potom vypnite oheň a bravčové rebrá sceďte. Varený vývar môžete použiť ako základ na polievku alebo ho zlikvidujte.
  3. Nechajte rebrá mierne vychladnúť, aby ste ich mohli pohodlne chytiť.
  4. Medzitým pripravte zmes na obalenie. V miske zmiešajte soľ, čierne korenie, kukuričný škrob a čínske korenie. Rebrá obaľte v tejto zmesi.
  5. Položte obalené rebrá na plech alebo dosku.
  6. Vezmite zvyšnú zmes korenia v miske, pridajte studenú vodu a premiešajte, aby ste vytvorili tekutú zmes.
  7. Tekutinu jemne natrite na rebrá, čo zabezpečí ľahkú a chrumkavú kôrku.
  8. Zohrejte olej vo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu. Opatrne pridajte rebrá a vyprážajte 8-10 minút, pričom ich otáčajte každé 2-3 minúty, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
  9. Vyberte rebrá z panvice a položte ich na veľký servírovací tanier.
  10. Potom pridajte 1 polievkovú lyžicu oleja z panvice do malej panvice a zahrejte na strednú teplotu.
  11. Pridajte jarnú cibuľku, chilli, soľ a cesnak do horúcej panvice. Opekajte 1-2 minúty, často miešajte, kým sa nerozvinie vôňa, potom zmes rovnomerne posypte na rebrá. Následne podávajte.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pred varom pridajte do vývaru cesnak, cibuľu a bobkový list, aby mäso nasiaklo bohatými chuťami.
  • o varení nechajte rebierka chvíľu odpočinúť a vysušiť povrch, čo pomôže dosiahnuť dokonale chrumkavú kôrku pri pečení.
  • Rebierka podávajte so šalátom alebo pečenými zemiakmi pre skvelú kombináciu chutí.

Video recept:

Tieto bravčové rebierka so soľou a korením sú zaručeným úspechom na každom stole. Šťavnaté, jemné a s chrumkavou kôrkou, ktorá pridáva ten pravý „wow“ efekt. Recept je jednoduchý, ale výsledok je výnimočný. Nech už ich pripravíte na rodinný obed alebo na špeciálnu príležitosť, každý si ich zamiluje.

Súvisiace články:

Bravčový guláš s fazuľou: Otcov obľúbený recept, ktorý si zamilujete aj vy!

Bravčová panenka s medovo-balsamikovou glazúrou: Lahodný recept, ktorý očarí celú vašu rodinu!

Naša osvedčená pečená kačica s jemnou medovou glazúrou: Najlepšia na sviatky, oberačkové slávnosti ale aj nedeľné obedy.

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kitchensanctuary

Značky: bravčové rebierkachrumkavé rebierkaklasický receptpečené rebierkarecept na bravčové rebierkasoľ a koreniešťavnaté rebierka
Predchádzajúci príspevok

Najjednoduchšie mandľové croissanty: Chrumkavé, sladké a ako z parížskej pekárne!

Ďalší príspevok

Peri-Peri kurča: Šťavnaté a pikantné s domácou omáčkou a rýchlou prípravou!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Peri-Peri kurča

Peri-Peri kurča: Šťavnaté a pikantné s domácou omáčkou a rýchlou prípravou!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.