• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Živánska v alobale – šťavnaté mäso so zeleninou

podľa radyodbabky.sk
16. marca 2025
v Hlavné jedlá
0 0
živánska v alobale

živánska v alobale

0
SHARES
539
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Pečená živánska v alobale je jednoduché a výborné jedlo plné šťavnatého mäsa, chutnej slaniny, voňavej klobásy a pečených zemiakov. Stačí všetko zabaliť do alobalu a nechať rúru urobiť svoju prácu!

Tento recept je ideálny, keď chcete pripraviť sýte a chutné jedlo bez veľkej námahy. Všetky ingrediencie sa pečú spolu, čím sa krásne prepoja chute a vznikne dokonalý pokrm pre celú rodinu.

Informácie o recepte

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 60-70 minút
  • Obtiažnosť: ⭐⭐

Ingrediencie

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 2 PL horčice
  • Kvalitné mleté korenie
  • Prírodná morská soľ
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 70 g slaniny
  • 1 paprika
  • 3 cibule
  • 300 g klobásy
  • 800 g zemiakov
  • Mletá paprika na dochutenie

Postup

  1. Bravčovú krkovičku nakrájame na menšie kúsky a vložíme do veľkej misy.
  2. Pridáme horčicu, mleté korenie, roztlačený cesnak a olej, následne všetko dôkladne premiešame.
  3. Slaninu nakrájame na malé kocky, papriku zbavíme jadierok a nakrájame na tenké plátky.
  4. Cibuľu, klobásu a zemiaky nakrájame na približne rovnaké kolieska.
  5. Na pevnú podložku rozložíme dve vrstvy alobalu a na ne poukladáme zeleninu, klobásu a mäso.
  6. Zmes osolíme, dochutíme mletou paprikou a starostlivo zabalíme do alobalu tak, aby sa nepretrhol.
  7. Balíček preložíme na pekáč a vložíme do predhriatej rúry.
  8. Pečieme pri teplote 190 °C približne 60 minút.
  9. Po uplynutí času alobal opatrne otvoríme a živánsku necháme ešte pár minút dopiecť horúcim vzduchom.
  10. Po upečení servírujeme priamo z alobalu alebo na tanieri s čerstvou zeleninou.

Tipy

1️⃣ Ak máte radi pikantnejšiu chuť, pridajte do zmesi nasekanú čili papričku.
2️⃣ Živánsku môžete piecť aj na grile, stačí ju zabaliť do pevného alobalu a položiť na uhlíky.
3️⃣ Na dosiahnutie intenzívnejšej chuti nechajte mäso odležať v koreninovej zmesi aspoň 2 hodiny.

Video recept:

Toto jedlo je výbornou voľbou na rodinný obed či večeru. Vyskúšajte ho a podeľte sa o svoje dojmy!


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Recepty bez brepty

Značky: bravčové mäsogrilovaniejednoduchý receptpečené jedlorodinný obedživánska
Predchádzajúci príspevok

Vždy keď mám doma jedno Salko a 2 vajcia, robím túto fantastickú salkovú roládu s džemom. Je fantastická!

Ďalší príspevok

Rýchle vanilkové koláčiky s krémom – nadýchané a jemné

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
rýchle vanilkové koláčiky s krémom

Rýchle vanilkové koláčiky s krémom – nadýchané a jemné

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Archív

  • júl 2025
  • apríl 2025
  • marec 2025
  • október 2024
  • september 2024
  • august 2024
  • jún 2024
  • máj 2024
  • apríl 2024
  • október 2023

Kategórie

  • Babkine rady
  • Bezmäsité jedlá
  • Chuťovky
  • Dezerty
  • Hlavné jedlá
  • Nátierky
  • Nezaradené
  • Pečivo a chlieb
  • Polievky
  • Prílohy
  • Šaláty
  • Zdravé tipy
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.