• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Zapekaná cuketa plnená mletým mäsom a syrom podľa babky Stanky

podľa Stanka
11. augusta 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Zapekaná cuketa plnená mletým mäsom a syrom

Zapekaná cuketa plnená mletým mäsom a syrom

0
SHARES
63
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Zapekaná cuketa plnená mletým mäsom a syrom podľa babky Stanky je výnimočná chuťou a jednoduchou prípravou. Toto jedlo je ideálne pre rodinné obedy alebo večere a skvele využíva sezónnu zeleninu.

Hľadáte inšpiráciu na chutný a výživný recept? Naša zapekaná cuketa plnená mäsom a syrom vám prinesie radosť svojou nenáročnou prípravou a bohatou chuťou.

Zapekaná cuketa plnená mletým mäsom a syrom podľa babky Stanky

Ingrediencie:

  • 3 stredne veľké cukety
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 šálka strúhaného syra (čedar, mozzarella alebo kombinácia oboch)
  • 1/4 šálky strúhanky (voliteľné)
  • Môže byť nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy:

  1. Príprava cukiet:
    • Predhrejte rúru na 200 °C.
    • Cukety pozdĺžne rozrežte na polovice a pomocou lyžice vydlabte vnútro, aby ste vytvorili miesto na plnku. Vnútro cukiet si odložte bokom.
    • Cukety jemne posoľte a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Príprava plnky:
    • V stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte, kým nezačne byť priehľadná (asi 3-4 minúty).
    • Pridajte mletý cesnak a restujte ďalšiu minútu.
    • Pridajte mleté hovädzie mäso a restujte, kým nie je mäso hnedé a dobre rozdrobené (asi 5-7 minút).
    • Pridajte vnútro cukiet, ktoré ste vydlabali. Pokračujte v restovaní ďalších 3-4 minúty.
    • Pridajte soľ, čierne korenie, oregano a bazalku. Dobre premiešajte a nechajte zmes variť na miernom ohni asi 10 minút, aby sa chute prepojili a tekutina sa trochu zredukovala.
  3. Plnenie cukiet:
    • Plnku rovnomerne rozdeľte do pripravených cuketových polovíc.
    • Posypte strúhaným syrom.
    • Ak používate strúhanku, posypte ňou vrch syra, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.
  4. Pečenie:
    • Vložte plech s plnenými cuketami do predhriatej rúry a pečte 25-30 minút, alebo kým sú cukety mäkké a syr na vrchu zlatohnedý a bublinkový.
  5. Servírovanie:
    • Vyberte cukety z rúry a nechajte ich pár minút vychladnúť.
    • Pred podávaním môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tipy:

  • Môžete experimentovať s rôznymi druhmi syrov podľa chuti.
  • Do plnky môžete pridať aj druhy zeleniny, ako je mrkva, cuketa alebo šampiňóny, pre extra chuť a textúru.

Tento recept na zapekanú cuketu plnenú mletým mäsom a syrom je skvelý spôsob, ako využiť sezónnu zeleninu a pripraviť chutné a sýte jedlo.

Prajem dobrú chuť!

Tento recept je ideálny spôsob, ako využiť čerstvé sezónne cukety a vytvoriť chutné, sýte jedlo pre celú rodinu. Prajeme dobrú chuť!

Súvisiace články:

Chrumkavé cuketové čipsy: Zdravá pochúťka za pár minút!

Špičkový bulgur s kuracím mäsom a zeleninou: Rýchle a zdravé jedlo z jednej panvice!

Najlepší recept na domáce lečo podľa babky Stanky


Tento článok pre vás s láskou napísala babka Stanka ❤️

Značky: mleté mäsoreceptyrodinné jedlosezónna zeleninasyrzapekaná cuketa
Predchádzajúci príspevok

Zemiakový šalát s vajíčkami: Tento šalát môžete jesť aj v noci. Málo kalórií a veľa vitamínov!

Ďalší príspevok

Jablkový koláč zo sušienkového cesta: Perfektný dezert plný chuti, ktorý je hotový za chvíľu!

Stanka

Stanka

Ďalší príspevok
Jablkový koláč zo sušienkového cesta

Jablkový koláč zo sušienkového cesta: Perfektný dezert plný chuti, ktorý je hotový za chvíľu!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.