• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Vždy keď mám doma jedno Salko a 2 vajcia, robím túto fantastickú salkovú roládu s džemom. Je fantastická!

podľa radyodbabky.sk
16. marca 2025
v Dezerty
0 0
salková roláda s džemom

salková roláda s džemom

0
SHARES
390
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Tento recept robím vždy, keď mám doma jedno Salko a 2 vajcia. Salková roláda s džemom je rýchly a jednoduchý dezert, ktorý nikdy nesklame!

Ak máte radi jednoduché a sladké dezerty, tento recept si určite zamilujete. Salková roláda je mäkká, lahodná a jej jemná štruktúra dokonale ladí s ovocnou chuťou marhuľového džemu.

Informácie o recepte

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 8 minút
  • Obtiažnosť: ⭐
  • Veľkosť plechu: 37×27 cm

Ingrediencie

  • 380 ml Salko (kondenzované mlieko so cukrom)
  • 2 celé vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • Štipka soli (cca 1/4 lyžičky)
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • Ocot (na aktiváciu sódy bikarbóny)
  • Marhuľový džem alebo marmeláda podľa chuti
  • Práškový cukor (voliteľne na posypanie)

Postup

  1. V miske zmiešame kondenzované mlieko s vajcami a vyšľaháme dohladka.
  2. Pridáme štipku soli a postupne zapracujeme preosiatu múku, pričom neustále miešame.
  3. Sódu bikarbónu aktivujeme kvapkou octu a následne ju pridáme do cesta.
  4. Dôkladne premiešame, aby sme získali hladké a nadýchané cesto.
  5. Plech s rozmermi 37×27 cm vyložíme papierom na pečenie a jemne potrieme maslom.
  6. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 8 minút.
  7. Po upečení cesto opatrne vyklopíme, odstránime papier na pečenie a pomocou utierky zrolujeme.
  8. Necháme roládu vychladnúť.
  9. Po vychladnutí ju rozvinieme, natrieme marhuľovým džemom alebo marmeládou a znovu zrolujeme.
  10. Voliteľne môžeme povrch posypať práškovým cukrom.

Tipy

1️⃣ Na plnku môžete použiť aj iný ovocný džem, napríklad malinový alebo ríbezľový.
2️⃣ Ak chcete ešte jemnejšie cesto, môžete pridať lyžicu škrobu do múky.
3️⃣ Roládu pred podávaním nechajte chvíľu odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.

Video recept:

Táto salková roláda s džemom je môj obľúbený rýchly dezert, ktorý nikdy nesklame. Vyskúšajte ju a podeľte sa o svoje skúsenosti!


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Щи да Каша

Značky: dezertjednoduchý receptpečenieroládarýchly koláčsalko
Predchádzajúci príspevok

Mramorový koláč z kyslej smotany – vláčny a chutný

Ďalší príspevok

Živánska v alobale – šťavnaté mäso so zeleninou

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
živánska v alobale

Živánska v alobale – šťavnaté mäso so zeleninou

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Archív

  • august 2025
  • júl 2025
  • apríl 2025
  • marec 2025
  • október 2024
  • september 2024
  • august 2024
  • jún 2024
  • máj 2024
  • apríl 2024
  • október 2023

Kategórie

  • Babkine rady
  • Bezmäsité jedlá
  • Chuťovky
  • Dezerty
  • Hlavné jedlá
  • Nátierky
  • Nezaradené
  • Pečivo a chlieb
  • Polievky
  • Prílohy
  • Šaláty
  • Zdravé tipy
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.