• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Výborný hovädzí guláš: S mrkvou, zemiakmi a nádychom červeného vína pre dokonalú chuť!

podľa Dominika
14. septembra 2024
v Hlavné jedlá, Polievky
0 0
Hovädzí guláš

Hovädzí guláš

0
SHARES
69
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Hľadáte recept, ktorý vás zahreje a zasýti? Tento výborný hovädzí guláš s mrkvou, zemiakmi a červeným vínom je presne to, čo potrebujete. Vďaka kombinácii jemného hovädzieho mäsa a bohatej chuti zeleniny je tento guláš ideálnou voľbou na chladnejšie dni. Červené víno pridáva jedinečnú hĺbku chuti, ktorá vás prenesie na chvíľu do kulinárskeho raja.

Túžite po chutnom a výdatnom jedle, ktoré sa ľahko pripraví? Tento výborný hovädzí guláš je odpoveďou. S mrkvou, zemiakmi a nádychom červeného vína je to dokonalý recept, ktorý poteší každého, kto hľadá klasiku s moderným nádychom. Nech už ho pripravujete na rodinnú večeru alebo pre návštevu, tento guláš si zamilujú všetci pri stole.

Výborný hovädzí guláš s mrkvou, zemiakmi a nádychom červeného vína

Ingrediencie:

  • 900 g hovädzieho mäsa
  • 2 lyžice oleja na varenie
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 3 mrkvy, nakrájané na kocky
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 stonky zeleru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 10 šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 240 ml červeného vína
  • 240 ml paradajkovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice worcesterskej omáčky
  • 950 ml hovädzieho vývaru
  • 2 a pol čajovej lyžičky bylinkového korenia
  • 1 čajová lyžička údenej papriky
  • pol čajovej lyžičky cukru
  • 4 kusy zemiakov, nakrájaných na kocky
  • 1 šálka čerstvého alebo mrazeného sladkého hrášku
  • 2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate

Postup prípravy:

  1. Hovädzie mäso nakrájajte na 3 cm kúsky. Na stredne vysokej teplote rozohrejte veľkú panvicu a pridajte olej. Keď je panvica horúca, pridajte hovädzie mäso, osoľte a opekajte 7–10 minút, kým nie je dobre hnedé. Preložte mäso do veľkého hrnca na polievku.
  2. Na tej istej panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja a pridajte mrkvu, zeler a cibuľu. Restujte na strednom ohni 4–5 minút, kým cibuľa nezmäkne. Pridajte cesnak a varte ešte 1 minútu, potom všetko preložte do hrnca.
  3. Potom na panvici roztopte maslo, pridajte šampiňóny a varte 4–5 minút, kým nie sú zlatohnedé. Posypte ich hladkou múkou, zamiešajte a varte 1 minútu.
  4. Následne do hrnca pridajte červené víno, paradajkovú omáčku, worcesterskú omáčku, hovädzí vývar, bylinkové korenie, údenú papriku, cukor a čierne korenie.
  5. Dochuťte 1 a pol čajovou lyžičkou soli. Hrniec prikryte a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte 1–1 ½ hodiny, kým mäso nezmäkne.
  6. Pridajte zemiaky a mrazený hrášok (ak používate čerstvý hrášok, pridajte ho o 10 minút neskôr). Varte 20 minút, kým zemiaky nezmäknú
  7. Guláš ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte.

Tipy:

  • Pre výraznejšiu chuť nechajte guláš po uvarení ešte 30 minút odpočívať, aby sa chute dokonale prepojili.
  • Podávajte s čerstvým chlebom alebo domácimi knedľami pre ešte sýtejší zážitok.
  • Na varenie použite kvalitné červené víno, ktoré by ste radi pili, pretože prinesie do guláša skutočnú chuťovú hĺbku.

Výborný hovädzí guláš- Video recept:

Tento výborný hovädzí guláš s mrkvou, zemiakmi a nádychom červeného vína je jedlom, ktoré si zamiluje celá rodina. Vďaka svojej intenzívnej chuti je ideálny na rodinné večere, ale aj na špeciálne príležitosti. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, ako sa stane stálicou na vašom stole!

Súvisiace články:

Neodolateľná paradajková polievka: Tajná ingrediencia pre perfektnú chuť!

Krémová tekvicovo-mrkvová polievka: ideálna lahôdka na chladné jesenné večery

Výborná domáca brokolicová polievka s krutónmi podľa babky Stanky


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Tatyana’s Everyday Food

Značky: guláš s červeným vínomguláš so zeleninouhovädzí gulášhovädzie mäsoklasický gulášrecept na gulášvýdatný gulášzimné jedlo
Predchádzajúci príspevok

Neodolateľná paradajková polievka: Tajná ingrediencia pre perfektnú chuť!

Ďalší príspevok

Šťavnaté pečené hovädzie mäso s cesnakom a bylinkami: Lahôdka, ktorá sa vám rozplynie na jazyku!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Pečené hovädzie mäso

Šťavnaté pečené hovädzie mäso s cesnakom a bylinkami: Lahôdka, ktorá sa vám rozplynie na jazyku!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.