• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Polievky

Výborná domáca brokolicová polievka s krutónmi podľa babky Stanky

podľa Stanka
13. júna 2024
v Polievky
0 0
Brokolicová polievka s krutónmi

Brokolicová polievka s krutónmi

0
SHARES
74
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Túžite po rýchlom a chutnom obede, ktorý vás zahreje a dodá energiu? Vyskúšajte babkin recept na domácu brokolicovú polievku s chrumkavými krutónmi. Táto brokolicová polievka s krutónmi je plná vitamínov a minerálov, a navyše je veľmi jednoduchá na prípravu.

Babka Stanka prezrádza svoje tajomstvo na dokonalú brokolicovú polievku. S jej overeným receptom a praktickými tipmi zvládnete pripraviť túto lahodnú polievku aj vy. Navyše, chrumkavé krutóny dodajú polievke ten správny šmrnc.

Brokolicová polievka s krutónmi

Ingrediencie:

  • 1 hlávka brokolice
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 zemiak
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • 4 plátky chleba (na krutóny)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja (na krutóny)
  • Sušené bylinky podľa chuti (napríklad tymián alebo oregano)

Postup prípravy:

  1. Príprava brokolice:
    • Brokolicu umyte a rozdeľte na ružičky.
    • Zemiak ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
  2. Smaženie cibule a cesnaku:
    • V hrnci rozohrejte olej.
    • Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažte ju do sklovita.
    • Pridajte nasekaný cesnak a krátko orestujte.
  3. Varenie polievky:
    • Do hrnca pridajte brokolicu a zemiak.
    • Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu.
    • Znížte teplotu a varte, kým zelenina nezmäkne (asi 15-20 minút).
  4. Miešanie polievky:
    • Polievku rozmixujte ponorným mixérom do hladka.
    • Pridajte smotanu, soľ a korenie podľa chuti.
    • Nechajte polievku ešte krátko prevrieť.
  5. Príprava krutónov:
    • Plátky chleba nakrájajte na kocky.
    • V miske ich premiešajte s olivovým olejom a sušenými bylinkami.
    • Rozohrejte rúru na 180 °C a pečte krutóny na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 10-15 minút do zlatista, alebo ich opekajte na panvici.
  6. Podávanie polievky:
    • Polievku nalejte do tanierov.
    • Posypte krutónmi a podľa chuti ozdobte čerstvými bylinkami.
    • Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť pridajte do polievky trochu nastrúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra.
  • Experimentujte s rôznymi bylinkami a koreninami, napríklad pridajte čerstvý tymian, rozmarín alebo štipku chilli.
  • Krutóny môžete pripraviť aj z celozrnného pečiva pre zdravšiu verziu.

Brokolicová polievka s krutónmi je skvelým spôsobom, ako zaradiť viac zeleniny do svojho jedálnička. Je to ideálne jedlo pre celú rodinu, ktoré poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale aj vaše zdravie. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a vychutnajte si výbornú domácu polievku plnú chutí.

Súvisiace články:

Šošovicový prívarok s volským okom a párkom podľa babky Stanky

Domáce slížiky od babky Stanky: Rezance v obchode už nekúpite

Najlepší recept na domáce lečo podľa babky Stanky


Tento recept pre vás s láskou napísala babka Stanka ❤️, Image by freepik

Značky: babičkine receptybrokolicová polievkadomáca kuchyňajednoduchý receptkrutónypolievkareceptrýchly obedvegetariánske receptyzdravé recepty
Predchádzajúci príspevok

Pripravte si domáce maslové croissanty: Rýchly a jednoduchý recept!

Ďalší príspevok

Neuveriteľné zdravotné výhody cibuľových šupiek: Tajomstvá, ktoré musíte vedieť!

Stanka

Stanka

Ďalší príspevok
cibuľové šupky

Neuveriteľné zdravotné výhody cibuľových šupiek: Tajomstvá, ktoré musíte vedieť!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.