• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Polievky

Tradičná kuracia polievka: Spomienky na detstvo

podľa Dominika
18. septembra 2024
v Polievky
0 0
Kuracia polievka

Kuracia polievka

0
SHARES
45
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Kuracia polievka je viac než len jedlo – je to pokrm, ktorý nás vracia do detstva a vytvára nezabudnuteľné spomienky. V tomto recepte spojíme tradičné chute s láskou, aby ste si mohli vychutnať autentický vývar plný tepla a pohodlia.

Spomienky na detstvo sú často spojené s domácou kuchyňou a rodinnými chvíľami. Naša tradičná kuracia polievka prináša túto nostalgiu priamo na váš tanier, vďaka starostlivým ingredienciám a jednoduchým krokom prípravy.

Kuracia polievka

Ingrediencie:

  • 1 1/2 polievkovej lyžice (30 ml) olivového oleja
  • 2 žlté cibule, nakrájané na kocky
  • 6 strúčikov cesnaku, nasekaných
  • 2 čajové lyžičky sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička (4 g) mletej rasce
  • 3 kuracie prsia
  • 4 šálky (1 l) kuracieho vývaru
  • 2 klasy kukurice, orezané
  • 2 konzervy bielych fazúľ , scedené a opláchnuté
  • Petržlen na ozdobenie
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Na stredne vysokú teplotu rozohrejte 1/2 polievkovej lyžice (10 ml) olivového oleja na panvici, pridajte orezané zrnká kukurice, dochuťte soľou a korením. Opekajte 3-4 minúty, kým kukurica jemne zhnedne. Odložte bokom.
  2. Na stredne vysokú teplotu zohrejte hrniec, pridajte zvyšný olivový olej a cibuľu. Opekajte 5-6 minút, kým nezmäkne. Potom pridajte cesnak, sušené oregano, mletú rascu, soľ a korenie. Dobre premiešajte a varte 2 minúty, pravidelne miešajte.
  3. Pridajte kuracie prsia a kurací vývar. Premiešajte, dochuťte soľou a korením, a priveďte do varu. Znížte teplotu na strednú a varte 12 minút, kým kuracie mäso nie je uvarené. Potom kuracie mäso vyberte a teplotu znížte. Pomocou vidličky mäso natrhajte na prúžky.
  4. Do polievky pridajte biele fazule a trochu ich roztlačte. Varte ďalších 8 minút a upravte chuť. Pridajte natrhané kuracie mäso a opečenú kukuricu. Všetko dobre premiešajte a varte ešte 2 minúty. Na záver skontrolujte a upravte chuť podľa potreby.
  5. Polievku podávajte v miskách, ozdobte petržlenom a čerstvo pomletým čiernym korením. Dobrú chuť!

Tipy:

  • Výber kuracieho mäsa: Použite čerstvé kuracie mäso s kosťami pre bohatšiu chuť vývaru.
  • Zelenina: Pridajte rôznorodú zeleninu ako mrkvu, zeler a cibuľu pre plnú chuť.
  • Postup varenia: Polievku varte pomaly na miernom ohni, aby sa chute dôkladne prepojili.

Kuracia polievka- Video recept:

Naša tradičná kuracia polievka je ideálnym spôsobom, ako oživiť spomienky na detstvo a priniesť do vašej kuchyne kúsok rodinnej tradície. Vyskúšajte tento recept a objavte, ako jednoduché ingrediencie môžu vytvoriť nezabudnuteľný pokrm plný lásky a tepla. Nezabudnite sa podeliť o svoje výsledky a príbehy s rodinou a priateľmi!

Súvisiace články:

Neodolateľná paradajková polievka: Tajná ingrediencia pre perfektnú chuť!

Cestoviny s chorizom za 15 minút: Jednoduchý recept na cestoviny

Grécky hovädzí guláš s kašou – Tradičný recept podľa mojej maminky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála ChefJackOvens

Značky: domáca kuchyňakuracia polievkarecept na polievkurodinné jedlospomienky na detstvotradičný receptvývarzdravé jedlo
Predchádzajúci príspevok

Dokonalé tenké palacinky – Recept, ktorý si zamilujete!

Ďalší príspevok

Džemové sušienky: Recept, ktorý budú vaše deti milovať!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Džemové sušienky

Džemové sušienky: Recept, ktorý budú vaše deti milovať!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.