Kuracia polievka je viac než len jedlo – je to pokrm, ktorý nás vracia do detstva a vytvára nezabudnuteľné spomienky. V tomto recepte spojíme tradičné chute s láskou, aby ste si mohli vychutnať autentický vývar plný tepla a pohodlia.
Spomienky na detstvo sú často spojené s domácou kuchyňou a rodinnými chvíľami. Naša tradičná kuracia polievka prináša túto nostalgiu priamo na váš tanier, vďaka starostlivým ingredienciám a jednoduchým krokom prípravy.
Kuracia polievka
Ingrediencie:
- 1 1/2 polievkovej lyžice (30 ml) olivového oleja
- 2 žlté cibule, nakrájané na kocky
- 6 strúčikov cesnaku, nasekaných
- 2 čajové lyžičky sušeného oregana
- 1 čajová lyžička (4 g) mletej rasce
- 3 kuracie prsia
- 4 šálky (1 l) kuracieho vývaru
- 2 klasy kukurice, orezané
- 2 konzervy bielych fazúľ , scedené a opláchnuté
- Petržlen na ozdobenie
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy:
- Na stredne vysokú teplotu rozohrejte 1/2 polievkovej lyžice (10 ml) olivového oleja na panvici, pridajte orezané zrnká kukurice, dochuťte soľou a korením. Opekajte 3-4 minúty, kým kukurica jemne zhnedne. Odložte bokom.
- Na stredne vysokú teplotu zohrejte hrniec, pridajte zvyšný olivový olej a cibuľu. Opekajte 5-6 minút, kým nezmäkne. Potom pridajte cesnak, sušené oregano, mletú rascu, soľ a korenie. Dobre premiešajte a varte 2 minúty, pravidelne miešajte.
- Pridajte kuracie prsia a kurací vývar. Premiešajte, dochuťte soľou a korením, a priveďte do varu. Znížte teplotu na strednú a varte 12 minút, kým kuracie mäso nie je uvarené. Potom kuracie mäso vyberte a teplotu znížte. Pomocou vidličky mäso natrhajte na prúžky.
- Do polievky pridajte biele fazule a trochu ich roztlačte. Varte ďalších 8 minút a upravte chuť. Pridajte natrhané kuracie mäso a opečenú kukuricu. Všetko dobre premiešajte a varte ešte 2 minúty. Na záver skontrolujte a upravte chuť podľa potreby.
- Polievku podávajte v miskách, ozdobte petržlenom a čerstvo pomletým čiernym korením. Dobrú chuť!
Tipy:
- Výber kuracieho mäsa: Použite čerstvé kuracie mäso s kosťami pre bohatšiu chuť vývaru.
- Zelenina: Pridajte rôznorodú zeleninu ako mrkvu, zeler a cibuľu pre plnú chuť.
- Postup varenia: Polievku varte pomaly na miernom ohni, aby sa chute dôkladne prepojili.
Kuracia polievka- Video recept:
Naša tradičná kuracia polievka je ideálnym spôsobom, ako oživiť spomienky na detstvo a priniesť do vašej kuchyne kúsok rodinnej tradície. Vyskúšajte tento recept a objavte, ako jednoduché ingrediencie môžu vytvoriť nezabudnuteľný pokrm plný lásky a tepla. Nezabudnite sa podeliť o svoje výsledky a príbehy s rodinou a priateľmi!
Súvisiace články:
Neodolateľná paradajková polievka: Tajná ingrediencia pre perfektnú chuť!
Cestoviny s chorizom za 15 minút: Jednoduchý recept na cestoviny
Grécky hovädzí guláš s kašou – Tradičný recept podľa mojej maminky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála ChefJackOvens