• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Talianska cesnaková polievka s chrumkavými krutónmi: Krémová lahôdka s bylinkami!

podľa Dominika
23. septembra 2024
v Hlavné jedlá, Polievky
0 0
Talianska cesnaková polievka

Talianska cesnaková polievka

0
SHARES
133
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Talianska cesnaková polievka je skutočnou pochúťkou, ktorú si v našej rodine pripravujeme po generácie. Krémová a voňavá, s chrumkavými krutónmi, táto polievka je ideálna na každú príležitosť!


Ak hľadáte niečo jednoduché, ale plné chuti, talianska cesnaková polievka s chrumkavými krutónmi je tou správnou voľbou. Krémová konzistencia a vôňa čerstvých byliniek z nej robí dokonalý pokrm na chladné dni. Tento recept je rýchly a výsledok je vždy dokonalý!

Talianska cesnaková polievka s chrumkavými krutónmi

Ingrediencie:

  • 60 g cesnaku
  • 400 g póru
  • 150 g cibule
  • 350 g zemiakov
  • 1500 ml kuracieho vývaru
  • ½ čajovej lyžičky sušeného tymianu
  • 125 ml smotany na varenie (33%)
  • 6 krajcov chleba
  • 4 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate (nasekanej)
  • 1 polievková lyžica sušenej zeleninovej koreniacej zmesi
  • ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička soli

Postup prípravy:

  1. Najprv nakrájajte cibuľu na polkrúžky, umyte a nakrájajte pór, ošúpte cesnak a nakrájajte ho na plátky.
  2. Potom nakrájajte zemiaky a chlieb na kocky, nakoniec nasekajte petržlenovú vňať.
  3. Do hrnca pridajte rastlinný olej a zohrejte ho na strednom ohni. Následne pridajte cibuľu a pór, a smažte 5 minút, kým nezmäknú.
  4. Potom pridajte 2 polievkové lyžice rozpusteného masla a cesnak, dobre premiešajte. Znížte oheň na nízky stupeň, zakryte hrniec pokrievkou a nechajte ho dusiť približne 10 minút, občas premiešajte.
  5. Medzitým pridajte do hrnca zemiaky, kurací vývar, tymian, soľ, čierne korenie a sušenú zeleninovú koreniacu zmes. Priveďte polievku do varu, zakryte pokrievkou a nechajte ju variť na miernom ohni 20 minút.
  6. Zatiaľ si pripravte krutóny. Na panvici zohrejte zvyšné 2 polievkové lyžice rozpusteného masla, pridajte nakrájaný chlieb a orestujte ho približne 10 minút, kým nezíska zlatú kôrku. Občas premiešajte, aby sa krutóny nepripálili.
  7. Po tom, ako sa polievka dovarí, pridajte smotanu, dobre premiešajte a priveďte ju ešte raz do varu. Potom vypnite oheň.
  8. Nakoniec polievku rozmixujte ponorným mixérom, až kým nebude mať krémovú konzistenciu.
  9. Polievku podávajte horúcu, posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou a servírujte s chrumkavými krutónmi.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Použite čerstvý cesnak, aby polievka získala tú pravú intenzívnu chuť a vôňu.
  • Krutóny pred podávaním jemne pokvapkajte olivovým olejom a posypte rozmarínom – budú ešte chutnejšie!
  • Ak chcete ešte krémovejšiu konzistenciu, pridajte trošku smotany na varenie do záverečného varenia.

Video recept:

Talianska cesnaková polievka je jedlo, ktoré si ľahko zamilujete. Vďaka svojej jednoduchosti a bohatým chutiam je ideálnym pokrmom, ktorý vás zahreje a poteší. Skúste tento recept, ktorý sa dedí z generácie na generáciu a určite si ho obľúbi celá rodina!

Súvisiace články:

Tradičná kuracia polievka: Spomienky na detstvo

Pečené morčacie prsia: Recept na šťavnaté mäso, ktorý sa dedí z generácie na generáciu!

Sedliacke zemiaky ako od babičky: Najjednoduchší a najlepší recept na pečené zemiaky!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála AlwaysYummy

Značky: bylinková polievkacesnaková polievkachrumkavé krutónyjednoduchá polievkakrémová polievkapolievka s bylinkamitalianska cesnaková polievkataliansky recept
Predchádzajúci príspevok

Pečené morčacie prsia: Recept na šťavnaté mäso, ktorý sa dedí z generácie na generáciu!

Ďalší príspevok

Cesnaková omáčka s hubami: Nemecká špecialita pre milovníkov horúcich predjedál!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Cesnaková omáčka s hubami

Cesnaková omáčka s hubami: Nemecká špecialita pre milovníkov horúcich predjedál!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.