• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Svieži cheesecake s jahodovým želé: Letná symfónia chutí

podľa radyodbabky.sk
5. júna 2024
v Dezerty
0 0
Svieži cheesecake s jahodovým želé

Svieži cheesecake s jahodovým želé

0
SHARES
98
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Niet nad pocit, keď sa zahryznete do lahodného dezertu, ktorý vás prenesie do ríše sladkých pôžitkov. A práve takým dezertom je svieži cheesecake s jahodovým želé. Tento dezert je nielen pastvou pre oči, ale aj pre chuťové poháriky. Kombinácia jemného tvarohového krému a osviežujúceho jahodového želé vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorá vás očarí.

Tento cheesecake sa odlišuje od ostatných svojou ľahkosťou a sviežosťou. Tvarohový krém je jemný ako obláčik a jahodové želé mu dodáva príjemnú kyslosť, ktorá vyvažuje sladkosť. Okrem toho je tento recept veľmi jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník.

Svieži cheesecake s jahodovým želé

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na korpus:

  • 125 g masla
  • 200 g cukru
  • 16 g vanilkového cukru
  • 5 vajec
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 300 g smotanového syra
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 200 g šľahačkovej smotany

Ovocná vrstva:

  • 350 g jahôd

Na glazúru:

  • 1 balenie červenej tortovej polevy
  • 30 g cukru
  • 250 ml vody

Postup prípravy

  1. Príprava cesta: Vyšľahajte maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávajte vajíčka a každé vyšľahajte asi 30 sekúnd. Potom vmiešajte tvaroh, smotanový syr a kukuričný škrob. Nakoniec vyšľahajte smotanu a jemne ju vmiešajte do tvarohovej zmesi.
  2. Pečenie: Dno tortovej formy (priemer 26 cm) vyložte papierom na pečenie a boky vymastite a vysypte múkou. Cesto vylejte do formy, uhlaďte a pečte 50-60 minút pri 180 °C. Po 30 minútach pečenia koláč narežte asi 2 cm od okraja a 1 cm hlboko.
  3. Príprava ovocia: Jahody umyte, osušte a podľa veľkosti rozpolte alebo rozštvrtte.
  4. Príprava glazúry: V hrnci zmiešajte tortovú polevu s cukrom a vodou. Priveďte k varu a krátko povarte.

Upečený cheesecake vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Potom naň poukladajte jahody a prelejte ich pripravenou glazúrou. Cheesecake nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne však cez noc.

Svieži cheesecake s jahodovým želé – Video recept

Tipy a triky

  • Namiesto jahôd môžete použiť iné obľúbené ovocie, ako sú maliny, čučoriedky, broskyne alebo marhule.
  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do tvarohovej zmesi pridať trochu citrónovej alebo pomarančovej kôry.
  • Ak chcete, aby bol cheesecake ešte viac osviežujúci, môžete do želé pridať trochu mäty alebo medovky.

Svieži cheesecake s jahodovým želé je dezert, ktorý si zamilujete. Jeho príprava je jednoduchá, chuť neodolateľná a vzhľad ohromujúci. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami!

Inšpirácia pre ďalšie sladké dobrodružstvá

Ak vás tento recept nadchol, určite si pozrite aj ďalšie jahodové lahôdky:

Jahodové prekvapenie: Jahodový dezert s kokosovým krémom a čokoládovým základom 

Jahodový sen s pudingovým srdcom: Jednoduchý recept pre neodolateľný letný dezert

Výborná domáca jahodová šťava: Jednoduchý recept

zdroj: SVIEŽI CHEESECAKE S JAHODOVÝM ŽELÉ: NEUVERITEĽNE JEMNÝ A LAHODNÝ KOLÁČIK

Značky: domáci dezertjahodový dezertjahodový zákusokjahodyjednoduchý receptletný dezertovocný zákusokrecept na zákusoksladké pokušenie
Predchádzajúci príspevok

Jahodové prekvapenie: Jahodový dezert s kokosovým krémom a čokoládovým základom 

Ďalší príspevok

Jahodové rezy s pudingom a kyslou smotanou: Osviežujúca symfónia chutí

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
Jahodové rezy s pudingom

Jahodové rezy s pudingom a kyslou smotanou: Osviežujúca symfónia chutí

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.