• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Babkine rady

Sladko-štiplavé zavárané feferónky s hrozienkami, medom a cesnakom

podľa Stanka
11. júna 2024
v Babkine rady
0 0
Zavárané feferónky

Zavárané feferónky

0
SHARES
96
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Sladko-štiplavé zavárané feferónky s hrozienkami, medom a cesnakom sú lahodným a zaujímavým spôsobom, ako zachovať úrodu feferóniek. Tento recept kombinuje pikantnosť feferóniek so sladkosťou hrozienok a medu, čo vytvára jedinečný chuťový zážitok. Je to jednoduchý recept, ktorý zvládnu aj začiatočníci v kuchyni, a výsledok je skvelým doplnkom k rôznym jedlám.

Vyskúšajte tento netradičný recept na zavárané feferónky s hrozienkami, medom a cesnakom, ktorý je ideálny pre tých, ktorí majú radi kombináciu sladkej a štiplavej chuti. S jednoduchými ingredienciami a postupom môžete pripraviť chutnú prílohu, ktorá prekvapí vašich hostí a dodá jedlám nový rozmer. Tento recept je vhodný aj pre kuchárov-začiatočníkov.

Zavárané feferónky s hrozienkami, medom a cesnakom

Ingrediencie:

  • 500 g feferóniek (čerstvých)
  • 100 g hrozienok
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 5 klinčekov
  • 200 ml octu (8%)
  • 100 ml medu
  • 500 ml vody

Postup prípravy:

  1. Príprava feferoniek a cesnaku:
    • Feferonky umyte a odstráňte stopky (môžete tiež odstrániť jadierka, ak chcete menej pikantný výsledok).
    • Cesnak očistite a strúčiky nechajte celé.
  2. Príprava nálevu:
    • V hrnci zmiešajte vodu, ocot, med a klinčeky.
    • Zmes priveďte do varu a varte, kým sa med úplne nerozpustí.
  3. Plnenie pohárov:
    • Pripravte si čisté a suché sklenené nádoby.
    • Do každého pohára vložte pár hrozienok a cesnakové strúčiky.
    • Potom pridajte feferonky, pričom poháre plňte tak, aby zostal trochu priestoru pri hornom okraji.
    • Zalejte horúcim nálevom tak, aby bola zelenina a hrozienka úplne ponorené.
  4. Sterilizácia:
    • Na dno veľkého hrnca položte kúsok látky alebo uterák, aby sklo neprasklo.
    • Poháre vložte do hrnca a naplňte ho vodou tak, aby voda siahala aspoň do polovice výšky pohárov.
    • Hrniec položte na sporák a priveďte vodu do varu na strednom ohni.
    • Od začiatku varu sterilizujte poháre 15 minút.
    • Potom pevne zatvorte viečka pohárov.
  5. Chladenie a skladovanie:
    • Poháre nechajte vychladnúť pri izbovej teplote (20-24 hodín).
    • Skontrolujte, či sú viečka dobre uzavreté a či sa do pohárov nedostáva vzduch.
    • Uchovávajte poháre na chladnom a tmavom mieste až jeden rok.

Tento zaváraný mix feferóniek s hrozienkami, medom a cesnakom je skvelou kombináciou sladkej a pikantnej chuti, ktorá sa hodí ako príloha k rôznym jedlám alebo ako zaujímavý doplnok k občerstveniu.

Zavárané feferónky – Tipy:

  1. Menej pikantné: Ak preferujete menej pikantné zaváraniny, odstráňte z feferóniek jadierka.
  2. Náhradné sladidlo: Med môžete nahradiť cukrom alebo agávovým sirupom, ak chcete experimentovať s chuťou.
  3. Extra chuť: Pridajte pár plátkov citrónu alebo kúsok čerstvého zázvoru do nálevu pre osviežujúci nádych.
  4. Sterilizácia: Uistite sa, že poháre a viečka sú pred plnením dôkladne umyté a sterilizované, aby sa predĺžila trvanlivosť zaváraniny.
  5. Skladovanie: Uchovávajte poháre na chladnom a tmavom mieste, aby si zaváranina udržala svoju chuť a kvalitu.

Tento sladko-štiplavý recept na zavárané feferónky s hrozienkami, medom a cesnakom je skvelou voľbou pre tých, ktorí radi experimentujú v kuchyni a chcú si uchovať letnú úrodu na dlhšie obdobie. Vďaka jednoduchým krokom a chutným ingredienciám sa tento recept určite stane obľúbeným vo vašej domácnosti. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes!

Súvisiace články:

Najlepší recept na domáce lečo podľa babky Stanky

Domáci liek z prírody: Med a sirup z nádchovníka pre silné zdravie

Paradajky plnené vajíčkami a syrom: Najjednoduchšie pohostenie pre hostí za 10 minút


Tento recept pre vás s láskou napísala babka Stanka ❤️

Značky: cesnakchuťovkyfeferónkyhrozienkajednoduchý receptmedpikantnéprílohasladkézaváranie
Predchádzajúci príspevok

Najlepší recept na domáce lečo podľa babky Stanky

Ďalší príspevok

Najlepšie zavárané uhorky s cesnakom a korením na zimu

Stanka

Stanka

Ďalší príspevok
Zavárané uhorky s cesnakom a korením

Najlepšie zavárané uhorky s cesnakom a korením na zimu

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.