• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Pečivo a chlieb

Rýchly ovsený chlieb z panvice

podľa radyodbabky.sk
2. apríla 2025
v Pečivo a chlieb
0 0
Rýchly ovsený chlieb z panvice

Rýchly ovsený chlieb z panvice

0
SHARES
81
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Máte doma ovsené vločky a chuť na rýchle a zdravé raňajky či desiatu? Tento rýchly ovsený chlieb z panvice je presne pre vás! Pripravený za pár minút len z pár surovín. Skvelý štart do dňa!

Tento recept je môj objav posledných týždňov! Vždy hľadám rýchle a zdravé alternatívy pečiva a táto ovsená placka ma úplne dostala. Verte mi, je to super jednoduché – len zmiešate pár vecí a opečiete na panvici. Mozzarella tomu dodá vláčnosť a jemnosť. U nás doma si ju dávame na raňajky s vajíčkom alebo len tak, s tvarohom a zeleninou. Je to skvelý spôsob, ako do seba dostať vlákninu hneď zrána. Vyskúšajte!

Informácie o recepte

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Čas pečenia: 6-10 minút
  • Obtiažnosť: ⭐
  • Počet porcií: 1 (1 placka)

Ingrediencie

  • 6 PL jemných ovsených vločiek
  • 1 vajce (veľkosť M)
  • 50 ml vody (alebo mlieka)
  • Štipka soli
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 30-50 g syra mozzarella (strúhanej alebo na malé kúsky)
  • Trochu masla alebo oleja na vymastenie panvice

Postup

  1. Do menšej misky nasypeme 6 polievkových lyžíc jemných ovsených vločiek.
  2. Pridáme jedno celé vajce a štipku soli. Lyžicou alebo vidličkou zľahka premiešame, aby sa vajce spojilo s vločkami.
  3. Prilejeme vodu (alebo mlieko) a opäť premiešame. Necháme chvíľku postáť (asi minútku), aby vločky mierne nasiakli tekutinu.
  4. Prisypeme kypriaci prášok do pečiva a ešte raz dôkladne premiešame celú zmes.
  5. Nakoniec do zmesi pridáme nastrúhanú alebo na malé kúsky nakrájanú mozzarellu a jemne ju vmiešame. Vznikne nám hustejšie cesto/zmes.
  6. Pripravíme si menšiu panvicu, ideálne s nepriľnavým povrchom a priemerom približne 16-20 cm. Panvicu postavíme na sporák a na strednom plameni ju zľahka potrieme maslom alebo olejom. Necháme ju dobre rozohriať.
  7. Keď je panvica dostatočne horúca, vlejeme (alebo lyžicou nanesieme) do nej pripravenú ovsenú zmes. Lyžicou alebo stierkou ju rovnomerne rozotrieme po dne panvice do tvaru peknej okrúhlej placky.
  8. Placku opekáme na strednom plameni približne 3 až 5 minút z prvej strany. Sledujeme okraje a spodok – mali by byť pekne zlatohnedé a placka by mala byť dostatočne pevná na otočenie. Počas opekania môžeme panvicu prikryť pokrievkou, placka sa tak lepšie prepečie aj zvnútra a mozzarella sa pekne roztopí.
  9. Keď je spodná strana opečená, opatrne pomocou širšej obracačky placku otočíme na druhú stranu.
  10. Opekáme dozlatista aj z druhej strany, opäť približne 3 až 5 minút.
  11. Hotový ovsený chlebík (alebo placku) preložíme z panvice na tanier a môžeme ihneď podávať.

Tipy

1️⃣ Pridajte semienka: Pre extra dávku živín a zaujímavú textúru môžete do cesta pridať aj lyžičku vašich obľúbených semienok – napríklad chia, ľanových, slnečnicových alebo tekvicových.

2️⃣ Slané variácie: Ak máte radi výraznejšie slané chute, nebojte sa do cesta pridať štipku sušeného cesnaku, mletú rascu, oregano, bazalku alebo nadrobno nasekanú čerstvú pažítku či jarnú cibuľku.

3️⃣ Na sladko: Tento recept sa dá ľahko upraviť aj na sladkú verziu. Vynechajte soľ a mozzarellu, namiesto toho pridajte trochu medu, javorového sirupu alebo iného sladidla, štipku škorice a prípadne aj pár hrozienok alebo nadrobno nasekaných kúskov sušeného ovocia priamo do cesta. Podávajte napríklad s jogurtom a čerstvým ovocím.

Záver

Tento rýchly ovsený chlieb z panvice je naozaj skvelý – rýchly, zdravý a variabilný. Perfektný, keď nemáte veľa času. Verím, že si ho obľúbite rovnako ako ja. Vyskúšajte a experimentujte s chuťami! Dobrú chuť!

Video recept:

Inšpiráciu na tento recept sme načerpali z YouTube kanála Cleo Alves

Značky: na panviciovsená plackaovsené vločkyovsený chliebreceptzdravé raňajky
Predchádzajúci príspevok

Plnené kuracie prsia so zemiakmi a syrom

Ďalší príspevok

Domáca vanilková zmrzlina (poctivá)

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
Domáca vanilková zmrzlina

Domáca vanilková zmrzlina (poctivá)

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.