• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Rýchle „Tiramisu“ poháre (bez vajec)

podľa radyodbabky.sk
2. apríla 2025
v Dezerty
0 0
Rýchle Tiramisu poháre

Rýchle Tiramisu poháre

1
SHARES
1.3k
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Máte chuť na Tiramisu, ale nechce sa vám robiť s vajíčkami alebo nemáte veľa času? Tieto rýchle poháre sú dokonalou zjednodušenou verziou! Krémové mascarpone, káva a piškóty – všetko, čo máte radi, hotové raz-dva.

Toto je môj obľúbený recept, keď ma prepadne akútna chuť na Tiramisu. Je to verzia bez surových vajec, takže je bezpečnejšia a príprava je naozaj blesková. Verte mi, aj táto zjednodušená verzia chutí fantasticky a je skvelá ako rýchly dezert po obede alebo na pohostenie návštevy. U nás doma miznú tieto poháre ako prvé!

Informácie o recepte

  • Čas prípravy: 15-20 minút
  • Čas chladenia: min. 1-2 hodiny (odporúčané)
  • Obtiažnosť: ⭐
  • Počet porcií: 2-4 (podľa veľkosti pohárov)

Ingrediencie

  • 1 balenie mascarpone (250g) alebo jemného krémového tvarohu
  • 1 malá smotana na šľahanie (33%, cca 200ml) – voliteľné, pre ľahšiu a nadýchanejšiu konzistenciu
  • Práškový cukor (podľa chuti, cca 2-3 PL)
  • 1 balenie dlhých piškót (Savoiardi)
  • Cca 100-150 ml silnej vychladnutej kávy (espresso, prekvapkávaná alebo instantná)
  • Voliteľné: 1-2 PL Amaretta, mandľového likéru alebo rumovej arómy do kávy
  • Kvalitné kakao (nesladené) na posypanie

Postup

  1. Najprv si pripravíme krém: Ak používate smotanu na šľahanie, vyšľahajte ju v čistej miske elektrickým šľahačom dotuha. Dajte pozor, aby ste ju neprešľahali na maslo.
  2. V druhej, väčšej miske vymiešajte mascarpone (alebo jemný tvaroh, ktorý by mal mať izbovú teplotu) s preosiatym práškovým cukrom dohladka. Cukor pridávajte postupne a ochutnávajte, aby ste dosiahli požadovanú sladkosť.
  3. Ak ste použili šľahačku, teraz ju opatrne, na viackrát, primiešajte stierkou k mascarpone krému. Miešajte len zľahka, aby krém zostal nadýchaný. Ak šľahačku nepoužívate, tento krok vynechajte (krém bude hustejší).
  4. Pripravte si silnú kávu (napríklad espresso alebo silnú instantnú) a nechajte ju úplne vychladnúť. Nalejte ju do plytkého taniera alebo misky. Ak chcete, teraz do kávy pridajte Amaretto, mandľový likér alebo rumovú arómu a premiešajte.
  5. Pripravte si poháre alebo dezertné misky (2 až 4 kusy, podľa veľkosti).
  6. Začneme vrstviť: Piškóty jednu po druhej veľmi rýchlo namáčajte do vychladnutej kávy – stačí naozaj len sekunda z každej strany, aby príliš nenasiakli a nerozmočili sa.
  7. Namočené piškóty (môžete ich aj nalámať, aby sa zmestili) poukladajte na dno pripravených pohárov tak, aby vytvorili súvislú vrstvu.
  8. Na vrstvu piškót nanesieme časť pripraveného mascarpone krému.
  9. Opakujeme vrstvenie: opäť dáme vrstvu v káve namočených piškót a na ne ďalšiu vrstvu krému. Počet vrstiev závisí od výšky vašich pohárov. Posledná vrstva by mala byť krémová.
  10. Vrch krému v každom pohári pekne uhladíme lyžičkou alebo stierkou.
  11. Hotové poháre husto posypeme cez jemné sitko kvalitným kakaovým práškom.
  12. Aj keď sa dezert dá jesť prakticky ihneď, najlepšie chutí dobre vychladený. Poháre prikryte (napr. fóliou) a dajte do chladničky aspoň na 1-2 hodiny (ideálne aj dlhšie), aby sa chute prepojili a piškóty pekne zmäkli.

Tipy

1️⃣ Kvalitné suroviny: Základom chuti Tiramisu sú kvalitné suroviny. Použite dobré mascarpone (alebo naozaj jemný tvaroh), kvalitnú kávu a pravé kakao. Rozdiel naozaj pocítite.

2️⃣ Namáčanie piškót: Dávajte pozor, aby ste piškóty nenamočili príliš. Majú byť len jemne nasiaknuté kávou, nie úplne rozmočené. Stačí ich naozaj len na okamih ponoriť z každej strany.

3️⃣ Variácie krému: Ak chcete krém ozvláštniť, môžete do mascarpone pridať trochu nastrúhanej citrónovej kôry alebo pár kvapiek vanilkového extraktu. Pre ešte bohatšiu chuť môžete časť práškového cukru nahradiť vanilkovým cukrom.

Záver

Toto rýchle „Tiramisu“ bez vajec je skvelou alternatívou ku klasike, keď nemáte čas alebo chuť na zložitejšiu prípravu. Je krémové, kávové a jednoducho lahodné. Verím, že si ho obľúbite!

Podporte nás aj na Facebooku!

Značky: bez vajecdezert do poháramascarponenepečený dezertrýchly dezerttiramisu
Predchádzajúci príspevok

Rýchly jogurtový pohár s piškótami a ovocím

Ďalší príspevok

Tvarohový pohár s BeBe keksami a ovocím

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
Tvarohový pohár s BeBe keksami

Tvarohový pohár s BeBe keksami a ovocím

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.