Rýchle pizzové pečivo je skvelou voľbou pre nečakané návštevy alebo chutnú pochúťku kedykoľvek počas dňa. Pripraví ho aj začiatočník a výsledok vždy poteší chuťové poháriky.
Tento recept na pizzové pečivo je rýchly, jednoduchý a predsa delikátny. Doprajte si zábavu pri pečení a prekvapte hostí týmto lahodným pokrmom, ktorý si zamiluje celá rodina.
Rýchle pizzové pečivo
Ingrediencie:
Cesto:
- 1 polievková lyžica kryštálového cukru (20 gramov)
- 1 polievková lyžica suchého droždia (10 gramov)
- 1 čajová lyžička soli (8 gramov)
- 2,5 šálky teplej vody (500 ml)
- 60 ml rastlinného oleja
- 7 šálok múky (840 gramov)
Plnka:
- 2 polievkové lyžice paradajkovej pasty (80 gramov)
- 100 gramov strúhaného syru čedar
- Petržlenová vňať, nasekaná
- 20 gramov masla
- 50 ml oleja
Postup prípravy:
- Príprava cesta:
- V miske zmiešajte 1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru, 1 polievkovú lyžicu suchého droždia a 1 čajovú lyžičku soli.
- Pridajte 2,5 šálky teplej vody a 60 ml rastlinného oleja. Dobre premiešajte.
- Postupne pridávajte 7 šálok múky a miešajte vareškou, kým sa nevytvorí cesto.
- Odstráňte varešku a cesto mieste rukami niekoľko minút, až kým nebude mäkké a hladké.
- Na dno misky nalejte rastlinný olej, aby sa cesto neprilepilo pri kysnutí.
- Zakryte misku fóliou a nechajte cesto kysnúť 30 minút.
- Príprava buchtičiek:
- Po 30 minútach premieste cesto, aby sa vytlačil vzduch a položte ho na dosku vysypanú múkou.
- Cesto rozdeľte na 6 rovnakých častí a vyformujte z nich buchtičky.
- Zakryte buchtičky, aby sa nevysušili.
- Každú buchtičku vyvaľkajte na tenký plát.
- Plnenie a tvarovanie:
- Na každú rozvaľkanú buchtičku natrite paradajkovú pastu, posypte strúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Zabaľte do tvaru rolky a pozdĺžne prerežte.
- Položte jednu časť na druhú a pretočte (podľa videa).
- Potrite maslom a poukladajte na plech pokrytý papierom na pečenie.
- Postupujte rovnako s ostatnými buchtičkami.
- Pečenie:
- Nakrájajte plnené buchtičky na požadovanú veľkosť.
- Nechajte ich 10 minút odpočívať.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 25-30 minút, až kým nebudú zlatisté.
Servírovanie:
Po upečení nechajte buchtičky mierne vychladnúť a potom ich môžete podávať. Sú výborné teplé, ale aj studené. Prajem dobrú chuť!
Tipy:
- Použite namiesto čedaru váš obľúbený syr.
- Pridajte k plnke šunku alebo klobásu pre extra chuť.
- Pre aromatickejšiu chuť pridajte do cesta sušené bylinky.
Rýchle pizzové pečivo – Video recept:
Pizzové pečivo je univerzálne a kreatívne jedlo, ktoré sa dá prispôsobiť podľa vašich chutí a dostupných surovín. Experimentujte s rôznymi druhmi syrov a dochucovadiel pre ešte zaujímavejšie výsledky.
Súvisiace články:
Najlepšie domáce pizza cesto: Hotové do 45 minút!
Chrumkavé cuketové čipsy: Zdravá pochúťka za pár minút!
Paradajky plnené vajíčkami a syrom: Najjednoduchšie pohostenie pre hostí za 10 minút
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PRATİK YEMEKLER