Pripraviť výborný prírodný bravčový rezeň s kukuricou a zemiakovou kašou je hračka. Podľa babky Stanky je tento recept jednoduchý a zaručene úspešný.
Objavte tradičnú chuť, ktorá vás prenesie do kuchyne vašej babičky. So šťavnatým bravčovým rezňom, sladkou kukuricou a hodvábne jemnou zemiakovou kašou neodoláte.
Prírodný bravčový rezeň s kukuricou a zemiakovou kašou
Ingrediencie:
Prírodný rezeň:
- 4 plátky bravčového mäsa (karé alebo stehno)
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky vody alebo vývaru
Kukurica:
- 400 g konzervovanej alebo mrazenej kukurice
- 1 lyžica masla
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Zemiaková kaša:
- 800 g zemiakov
- 100 ml mlieka
- 50 g masla
- Soľ
Postup prípravy:
Prírodný rezeň:
- Plátky mäsa jemne naklepte, osolte a okoreňte.
- Na panvici rozohrejte olej a mäso z oboch strán opečte do zlatista. Potom mäso vyberte a odložte bokom.
- Na tej istej panvici osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.
- Pridajte nasekaný cesnak a krátko osmažte.
- Vráťte mäso na panvicu, pridajte vodu alebo vývar a prikryte pokrievkou. Nechajte dusiť na miernom ohni, kým mäso nezmäkne (asi 20-30 minút).
Kukurica:
- Ak používate mrazenú kukuricu, nechajte ju najprv rozmraziť.
- Na panvici roztopte maslo.
- Pridajte kukuricu a krátko orestujte.
- Dochutťe soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.
Zemiaková kaša:
- Zemiaky očistite, nakrájajte na menšie kúsky a varte v osolenej vode do mäkka (asi 20 minút).
- Sceďte zemiaky a rozmačkajte ich na hladkú kašu.
- Pridajte maslo a postupne prilievajte teplé mlieko, kým kaša nebude jemná a krémová.
- Dochutťe soľou podľa chuti.
Servírovanie:
Na tanier naservírujte prírodný rezeň, navrch porciu kukurice a zemiakovú kašu.
Dobrú chuť!

Tipy:
- Použite čerstvý vývar na dochutenie mäsa pre intenzívnejšiu chuť.
- Pre krajšiu prezentáciu na tanieri pridajte trochu čerstvej petržlenovej vňate.
- Ak máte čas, marinujte mäso v oleji s cesnakom a korením niekoľko hodín pred prípravou.
Recept na prírodný bravčový rezeň s kukuricou a zemiakovou kašou podľa babky Stanky poteší každého milovníka tradičnej domácej kuchyne. Vychutnajte si ho so svojimi najbližšími a nechajte sa unášať skvelými vôňami a chuťami tohto jedinečného pokrmu.
Súvisiace články:
Fliačky s hlávkovou kapustou a opraženou slaninkou podľa babky Stanky
Najlepšie bryndzovo-smotanové halušky so slaninkou podľa babky Stanky
Výborná domáca brokolicová polievka s krutónmi podľa babky Stanky
Tento článok pre vás s láskou napísala babka Stanka ❤️