• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Prírodný bravčový rezeň s kukuricou a zemiakovou kašou podľa babky Stanky

podľa Stanka
13. augusta 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Prírodný bravčový rezeň s kukuricou

Prírodný bravčový rezeň s kukuricou

0
SHARES
63
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Pripraviť výborný prírodný bravčový rezeň s kukuricou a zemiakovou kašou je hračka. Podľa babky Stanky je tento recept jednoduchý a zaručene úspešný.

Objavte tradičnú chuť, ktorá vás prenesie do kuchyne vašej babičky. So šťavnatým bravčovým rezňom, sladkou kukuricou a hodvábne jemnou zemiakovou kašou neodoláte.

Prírodný bravčový rezeň s kukuricou a zemiakovou kašou

Ingrediencie:

Prírodný rezeň:

  • 4 plátky bravčového mäsa (karé alebo stehno)
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky vody alebo vývaru

Kukurica:

  • 400 g konzervovanej alebo mrazenej kukurice
  • 1 lyžica masla
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Zemiaková kaša:

  • 800 g zemiakov
  • 100 ml mlieka
  • 50 g masla
  • Soľ

Postup prípravy:

Prírodný rezeň:

  1. Plátky mäsa jemne naklepte, osolte a okoreňte.
  2. Na panvici rozohrejte olej a mäso z oboch strán opečte do zlatista. Potom mäso vyberte a odložte bokom.
  3. Na tej istej panvici osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.
  4. Pridajte nasekaný cesnak a krátko osmažte.
  5. Vráťte mäso na panvicu, pridajte vodu alebo vývar a prikryte pokrievkou. Nechajte dusiť na miernom ohni, kým mäso nezmäkne (asi 20-30 minút).

Kukurica:

  1. Ak používate mrazenú kukuricu, nechajte ju najprv rozmraziť.
  2. Na panvici roztopte maslo.
  3. Pridajte kukuricu a krátko orestujte.
  4. Dochutťe soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.

Zemiaková kaša:

  1. Zemiaky očistite, nakrájajte na menšie kúsky a varte v osolenej vode do mäkka (asi 20 minút).
  2. Sceďte zemiaky a rozmačkajte ich na hladkú kašu.
  3. Pridajte maslo a postupne prilievajte teplé mlieko, kým kaša nebude jemná a krémová.
  4. Dochutťe soľou podľa chuti.

Servírovanie:

Na tanier naservírujte prírodný rezeň, navrch porciu kukurice a zemiakovú kašu.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Použite čerstvý vývar na dochutenie mäsa pre intenzívnejšiu chuť.
  • Pre krajšiu prezentáciu na tanieri pridajte trochu čerstvej petržlenovej vňate.
  • Ak máte čas, marinujte mäso v oleji s cesnakom a korením niekoľko hodín pred prípravou.

Recept na prírodný bravčový rezeň s kukuricou a zemiakovou kašou podľa babky Stanky poteší každého milovníka tradičnej domácej kuchyne. Vychutnajte si ho so svojimi najbližšími a nechajte sa unášať skvelými vôňami a chuťami tohto jedinečného pokrmu.

Súvisiace články:

Fliačky s hlávkovou kapustou a opraženou slaninkou podľa babky Stanky

Najlepšie bryndzovo-smotanové halušky so slaninkou podľa babky Stanky

Výborná domáca brokolicová polievka s krutónmi podľa babky Stanky


Tento článok pre vás s láskou napísala babka Stanka ❤️

Značky: babičkin receptbravčový rezeňdomáca kuchyňajednoduchý receptkukuricaobedtradičný receptvečerazemiaková kaša
Predchádzajúci príspevok

Fliačky s hlávkovou kapustou a opraženou slaninkou podľa babky Stanky

Ďalší príspevok

Kôprová omáčka s volským okom, bravčovým mäsom a zemiakmi podľa babky Stanky

Stanka

Stanka

Ďalší príspevok
Kôprová omáčka s volským okom

Kôprová omáčka s volským okom, bravčovým mäsom a zemiakmi podľa babky Stanky

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.