Túžite po krémových a syrových cestovinách, ktoré chutia ako z reštaurácie? Vyskúšajte tento recept na dokonalé Mac and Cheese! S jednoduchými ingredienciami a rýchlym postupom si pripravíte lahodnú a sýtu pochúťku, ktorá poteší celú rodinu.
Zabudnite na instantné Mac and Cheese plné konzervantov! S týmto receptom si vychutnáte domáce cestoviny s lahodnou syrovou omáčkou z čedaru, parmezánu a amerického syra. Naučíte sa, ako uvariť cestoviny tak, aby boli al dente a ako pripraviť krémovú omáčku, ktorá sa rozplýva na jazyku.
Dokonalé Mac and Cheese
Ingrediencie:
- 200 g cestovín ( v surovom stave )
- ½ čajovej lyžičky soli
- 600 g vody
- 120 g plnotučného mlieka
- 100 g čedaru
- 40 g amerického syra ( alebo iný mäkký syr )
- 30 g parmezánu
Postup prípravy:
- Nastrúhajte čedar a parmezán. Čedar nastrúhajte na hrubo a parmezán na jemno. Americký syr natrhajte alebo nakrájajte na kúsky.
- Vo veľkom hrnci na strednom ohni zmiešajte cestoviny, soľ a vodu tak, aby voda zakryla cestoviny. Cestoviny nebudete cediť, preto nepridávajte viac vody, než je potrebné. Neustále miešajte, kým voda nezačne vrieť.
- Keď sa voda začne variť, čiastočne prikryte hrniec pokrievkou. Varte 6 až 7 minút, alebo kým voda takmer celá nevsiakne a cestoviny nebudú skoro úplne uvarené. Miešajte každých 30 až 40 sekúnd.
- Ak zostane trochu vody v hrnci, odkryte ho, zvýšte teplotu na vysokú a zredukujte vodu, až kým nezostane asi iba 6 mm vody.
- Pri vysokej teplote pridajte mlieko a priveďte do varu, neustále miešajte. Keď mlieko začne vrieť, pridajte čedar, americký syr a parmezán.
- Pokračujte vo varení, kým sa omáčka mierne nezredukuje. Nechajte omáčku na nízkej teplote a dobre premiešajte, aby sa syr úplne rozpustil a omáčka mierne zhustla.
- Vypnite oheň. Omáčka bude pri chladnutí ďalej hustnúť. Dochuťte podľa potreby a podávajte.
Tipy:
- Pre extra bohatú chuť použite kvalitné syry.
- Ak nemáte radi americký syr, môžete ho nahradiť mozzarellou alebo iným mäkkým syrom.
- Pre pikantnejšiu chuť pridajte do omáčky trochu čierneho korenia alebo feferóniek.
- Mac and Cheese môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo nasekanou pažítkou.
- Zvyšky Mac and Cheese môžete skladovať v chladničke až 3 dni. Pred podávaním ich znovu zohrejte v mikrovlnnej rúre.
Dokonalé Mac and Cheese – Video recept:
Domáce Mac and Cheese sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré je ideálne pre akúkoľvek príležitosť. Vyskúšajte si tento recept a presvedčte sa sami, aké ľahké a lahodné je pripraviť si túto klasiku z pohodlia vašej kuchyne.
Súvisiace články:
Dokonalé špenátové gnocchi: Rýchle a ľahké domáce cestoviny!
Dokonalá pečená paradajková omáčka: Omáčka, ktorá je vhodná nie len k cestovinám!
Najlepší recept na domáce lečo podľa babky Stanky
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Emma’s Goodies