• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Bezmäsité jedlá

Pripravte si dokonalé Mac and Cheese: Cestoviny plné syra!

podľa Tamara
13. júna 2024
v Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá
0 0
Dokonalé Mac and Cheese

Dokonalé Mac and Cheese

0
SHARES
63
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Túžite po krémových a syrových cestovinách, ktoré chutia ako z reštaurácie? Vyskúšajte tento recept na dokonalé Mac and Cheese! S jednoduchými ingredienciami a rýchlym postupom si pripravíte lahodnú a sýtu pochúťku, ktorá poteší celú rodinu.

Zabudnite na instantné Mac and Cheese plné konzervantov! S týmto receptom si vychutnáte domáce cestoviny s lahodnou syrovou omáčkou z čedaru, parmezánu a amerického syra. Naučíte sa, ako uvariť cestoviny tak, aby boli al dente a ako pripraviť krémovú omáčku, ktorá sa rozplýva na jazyku.

Dokonalé Mac and Cheese

Ingrediencie:

  • 200 g cestovín ( v surovom stave )
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 600 g vody
  • 120 g plnotučného mlieka
  • 100 g čedaru
  • 40 g amerického syra ( alebo iný mäkký syr )
  • 30 g parmezánu

Postup prípravy:

  1. Nastrúhajte čedar a parmezán. Čedar nastrúhajte na hrubo a parmezán na jemno. Americký syr natrhajte alebo nakrájajte na kúsky.
  2. Vo veľkom hrnci na strednom ohni zmiešajte cestoviny, soľ a vodu tak, aby voda zakryla cestoviny. Cestoviny nebudete cediť, preto nepridávajte viac vody, než je potrebné. Neustále miešajte, kým voda nezačne vrieť.
  3. Keď sa voda začne variť, čiastočne prikryte hrniec pokrievkou. Varte 6 až 7 minút, alebo kým voda takmer celá nevsiakne a cestoviny nebudú skoro úplne uvarené. Miešajte každých 30 až 40 sekúnd.
  4. Ak zostane trochu vody v hrnci, odkryte ho, zvýšte teplotu na vysokú a zredukujte vodu, až kým nezostane asi iba 6 mm vody.
  5. Pri vysokej teplote pridajte mlieko a priveďte do varu, neustále miešajte. Keď mlieko začne vrieť, pridajte čedar, americký syr a parmezán.
  6. Pokračujte vo varení, kým sa omáčka mierne nezredukuje. Nechajte omáčku na nízkej teplote a dobre premiešajte, aby sa syr úplne rozpustil a omáčka mierne zhustla.
  7. Vypnite oheň. Omáčka bude pri chladnutí ďalej hustnúť. Dochuťte podľa potreby a podávajte.

Tipy:

  • Pre extra bohatú chuť použite kvalitné syry.
  • Ak nemáte radi americký syr, môžete ho nahradiť mozzarellou alebo iným mäkkým syrom.
  • Pre pikantnejšiu chuť pridajte do omáčky trochu čierneho korenia alebo feferóniek.
  • Mac and Cheese môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo nasekanou pažítkou.
  • Zvyšky Mac and Cheese môžete skladovať v chladničke až 3 dni. Pred podávaním ich znovu zohrejte v mikrovlnnej rúre.

Dokonalé Mac and Cheese – Video recept:

Domáce Mac and Cheese sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré je ideálne pre akúkoľvek príležitosť. Vyskúšajte si tento recept a presvedčte sa sami, aké ľahké a lahodné je pripraviť si túto klasiku z pohodlia vašej kuchyne.

Súvisiace články:

Dokonalé špenátové gnocchi: Rýchle a ľahké domáce cestoviny!

Dokonalá pečená paradajková omáčka: Omáčka, ktorá je vhodná nie len k cestovinám!

Najlepší recept na domáce lečo podľa babky Stanky


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Emma’s Goodies

Značky: cestovinyjednoduchýkrémovýlahodnýMac and Cheeseobedpártyreceptrodinarýchlysyrsyrovývečerazačiatočníci
Predchádzajúci príspevok

Zázračný čistič z vašej kuchyne: Coca-Cola, vaječné škrupiny a prostriedok na riad v akcii!

Ďalší príspevok

Miškin obľúbený jahodový koláč: Dezert ako od babičky!

Tamara

Tamara

Ďalší príspevok
Miškin obľúbený jahodový koláč

Miškin obľúbený jahodový koláč: Dezert ako od babičky!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.