• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Prílohy

Pečené nové zemiaky s cesnakom a kôprom – jednoduchá príloha

podľa radyodbabky.sk
15. marca 2025
v Prílohy
0 0
pečené nové zemiaky

Pečené nové zemiaky

0
SHARES
56
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Pečené nové zemiaky s cesnakom a kôprom sú dokonalou prílohou k hlavným jedlám. Vďaka tenkej šupke a jemnej aróme sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu.

Tento recept robím často, pretože zemiaky sú krásne chrumkavé a nasiaknuté vôňou čerstvého cesnaku a kôpru. Skvelo sa hodia k pečenému mäsu, rybám alebo ako samostatné jedlo. Vyskúšajte a nebudete ľutovať!

Informácie o recepte

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 40 minút
  • Obtiažnosť: ⭐
  • Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 1,5 kg malých nových zemiakov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 zväzok čerstvého kôpru
  • Soľ podľa chuti
  • Olivový olej

Voliteľné:

  • Feferónka
  • Korenie podľa vlastnej chuti

Postup

  1. Malé nové zemiaky dôkladne očistíme, ale ponecháme v šupke, ktorá im dodáva jedinečnú chuť.
  2. Rozložíme ich na plech, osolíme a polejeme olivovým olejom alebo rozpusteným maslom.
  3. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200-220 °C, pričom ich občas premiešame, aby sa opiekli rovnomerne.
  4. Keď sú zemiaky krásne zlatisté a chrumkavé, vyberieme plech a pridáme nadrobno nasekaný cesnak a kôpor.
  5. Plech vrátime do rúry a pečieme ešte 10 minút, aby sa chute prepojili.
  6. Po upečení podávame horúce ako prílohu alebo samostatné jedlo.

Tipy

1️⃣ Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte do zemiakov trochu čili alebo mletú papriku.
2️⃣ Na dosiahnutie ešte chrumkavejšej textúry môžete zemiaky na záver pečenia krátko zapiecť na grile.
3️⃣ Výborne chutia aj s jogurtovým dipom alebo kyslou smotanou.

Video recept:

Táto príloha je skvelým doplnkom k akémukoľvek jedlu. Vyskúšajte ju a podeľte sa o svoje dojmy!


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Poftă bună cu Gina Bradea

Značky: cesnakchrumkavé zemiakyjednoduchý receptkôporpečené zemiakypríloha
Predchádzajúci príspevok

Pečené fašírky so zemiakovou kašou – šťavnaté a chutné

Ďalší príspevok

Čokoládový pohárový dezert s čiernymi ríbezľami – rýchly a lahodný

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
čokoládový pohárový dezert

Čokoládový pohárový dezert s čiernymi ríbezľami – rýchly a lahodný

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.