Hľadáte jednoduchý a chutný recept na pohostenie pre hostí? Paradajky plnené vajíčkami a syrom sú ideálnou voľbou! Tento recept je nielen rýchly a jednoduchý, ale aj plný výborných chutí, ktoré si zamilujete.
Vyskúšajte tento recept na paradajky plnené vajíčkami a syrom, ktorý je perfektný pre každého, kto chce pripraviť niečo rýchle a lahodné. S minimom ingrediencií a jednoduchým postupom budete mať výborné pohostenie za pár minút.
Paradajky plnené vajíčkami a syrom
Ingrediencie:
- 4 veľké paradajky
- Zväzok zelenej cibule
- 50-70 g mozzarelly
- Soľ podľa chuti
- Paprika podľa chuti
- 2 lyžice majonézy alebo bieleho jogurtu
- Olej na vymastenie formy
Postup prípravy:
- Príprava paradajok:
- Zrežte vrch paradajok a odstráňte vnútro, aby ste vytvorili priestor na plnenie.
- Plnenie paradajok:
- Nakrájajte zelenú cibuľku a vložte ju do vydlabaných paradajok.
- Nakrájajte mozzarellu a vložte ju na zelenú cibuľku.
- Do každej paradajky rozbite jedno vajce.
- Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Posypte zvyšnou nakrájanou zelenou cibuľkou.
- Navrch paradajok pridajte majonézu alebo biely jogurt.
- Pečenie:
- Paradajky posypte strúhaným syrom.
- Formu vymastite olejom a na spodok formy položte odrezané vrchy paradajok. Na ne položte naplnené paradajky.
- Pečte pri teplote 200°C približne 25 minút.
- Príprava omáčky:
- Rozmixujte cesnak s paradajkovou dužinou a soľou.
- Zmes dajte na sporák a priveďte do varu.
- Pridajte kukuričný škrob a za stáleho miešania prevarte, až omáčka zhustne.
- Podávanie:
- Naplnené a upečené paradajky podávajte s pripravenou paradajkovou omáčkou.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre extra krémovú chuť môžete pridať trochu smotany do rozbitej vajíčkovej zmesi.
- Skúste pridať trochu strúhanej šunky alebo slaniny pre bohatšiu chuť.
- Ak nemáte mozzarellu, môžete použiť akýkoľvek iný syr, ktorý máte doma.
- Použite čerstvé bylinky, ako je bazalka alebo petržlenová vňať, na dochutenie a ozdobenie.
Paradajky plnené vajíčkami a syrom – Video recept:
Paradajky plnené vajíčkami a syrom sú skvelým receptom pre začiatočníkov v kuchyni. Ich príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok vás určite nesklame. Nech už ich pripravujete na raňajky, obed alebo večeru, vždy budú skvelou voľbou. Dobrú chuť!
Súvisiace články:
Dokonalá pečená paradajková omáčka: Omáčka, ktorá je vhodná nie len k cestovinám!
Jednoduchý kurací šalát: Vhodný na uponáhľané dni!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Rezept zeit