• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Osviežujúce mätové sušienky s čokoládou

podľa radyodbabky.sk
14. marca 2025
v Dezerty
0 0
mätové sušienky s čokoládou

Mätové sušienky s čokoládou

0
SHARES
166
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Domáce mätové sušienky s čokoládou sú osviežujúcim prekvapením pre všetkých milovníkov sladkých maškŕt. Kombinácia sviežej mäty a sladkej čokolády vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorá prebúdza zmysly a prináša úsmev na tvár.

U nás doma sú tieto sušienky vždy prvou voľbou, keď nás prepadne chuť na niečo sladké. Verím mi, vyskúšajte tento jednoduchý recept a vaša kuchyňa sa naplní očarujúcou vôňou, ktorá priláka celú rodinu. Vždy robím dvojitú dávku, pretože tieto mätové dobroty miznú z dózy neuveriteľnou rýchlosťou!

Informácie o recepte

Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 15 minút
Obtiažnosť: ⭐⭐
Počet porcií: približne 20 sušienok

Ingrediencie

  • 20 g čerstvých mätových lístkov (umytých a osušených)
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 celé vajce
  • 100 g masla (izbovej teploty)
  • 220 g hladkej múky
  • 7 g prášku do pečiva
  • 40 g drobných čokoládových kúskov + trochu navyše na ozdobenie
  • štipka soli
  • 1/2 PL rastlinného oleja na formovanie sušienok

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Pripravte si čisté a dôkladne osušené mätové lístky – je dôležité, aby boli suché pre lepšie spracovanie.
  2. Do hlbšej misky vložte mätové lístky, nasypte na ne kryštálový cukor a pomocou tyčového mixéra dôkladne rozmixujte, až kým nevznikne voňavá zelená zmes. Cukor v tomto procese pomáha lístky rozdrviť a uvoľniť ich arómu.
  3. Do mätovo-cukrovej zmesi pridajte vajce a zmäknuté maslo izbovej teploty. Všetko spolu vyšľahajte mixérom do hladkej, krémovej konzistencie.
  4. V samostatnej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a štipku soli. Túto suchú zmes postupne zapracujte do tekutej, až kým sa nevytvorí mäkké cesto.
  5. Nakoniec jemne vmiešajte čokoládové kúsky – pracujte opatrne, aby sa cesto zbytočne nepremiesilo.
  6. Namastite si ruky trochou rastlinného oleja, aby sa cesto nelepilo. Z cesta formujte malé guľôčky veľkosti vlašského orecha, ukladajte ich na pripravený plech s dostatočnými rozostupmi.
  7. Každú guľôčku jemne stlačte dlaňou, aby vznikli placky, a na vrch pridajte niekoľko čokoládových kúskov ako ozdobu.
  8. Pečte v predhriatej rúre približne 15 minút, kým okraje sušienok nezačnú zlatnúť. Stred by mal zostať mäkký – po vychladnutí sušienky mierne stvrdnú.
  9. Upečené sušienky nechajte najprv 5 minút chladnúť na plechu, potom ich premiestnite na mriežku, aby úplne vychladli.

Tipy

1️⃣ Ak nemáte čerstvú mätu, môžete použiť aj sušenú – potrebujete približne 2 polievkové lyžice. Nebude však taká aromatická ako čerstvá.
2️⃣ Pre intenzívnejšiu mätovú chuť pridajte 1/4 čajovej lyžičky mätového extraktu.
3️⃣ Najlepšie chutia, keď kombinujete rôzne druhy čokolády – horkú, mliečnu aj bielu.

Video recept:

Tieto osviežujúce mätové sušienky s čokoládou sú dokonalým spoločníkom k šálke čaju alebo kávy. Ich príprava je jednoduchá a výsledok vás určite očarí. Vyskúšajte ich pri najbližšom pečení a potešte svojich blízkych. Dajte mi vedieť, ako sa vám podarili!


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Dolci Veloci 89

Značky: čerstvá mätačokoládové kúskycookies s čokoládoudomáce pečeniemätové sušienkyrýchly dezert
Predchádzajúci príspevok

Nadýchaný jahodový koláč s citrónovou príchuťou – rýchly jahodový koláč pre každú príležitosť

Ďalší príspevok

Ľahký letný šalát s grilovaným lososom

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
šalát s lososom

Ľahký letný šalát s grilovaným lososom

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.