• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Obrovský Berlínsky rezeň s lahodným zemiakovým šalátom: Lepší obed nepoznám!

podľa radyodbabky.sk
9. augusta 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Berlínsky rezeň s lahodným zemiakovým šalátom

Berlínsky rezeň s lahodným zemiakovým šalátom

0
SHARES
70
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Berlínsky rezeň s lahodným zemiakovým šalátom je pokrm, ktorý dokáže nadchnúť každého milovníka tradičných a zároveň sofistikovaných jedál.

Tento výnimočný recept, ktorý pochádza zo známeho youtube kanála Recepty bez brepty, vás prenesie priamo do nemeckej kuchyne a poteší vaše chuťové poháriky. Ak hľadáte jedlo, ktoré je zároveň jednoduché na prípravu, no pôsobí na tanieri ako z luxusnej reštaurácie, Berlínsky rezeň je tým pravým výberom.

Čo robí Berlínsky rezeň výnimočným?

Na rozdiel od klasického rezeňa, Berlínsky rezeň je obohatený o chrenovú horčicovú zmes, ktorá mu dodáva jedinečnú chuť a vôňu. Kombinácia hrubozrnnej a plnotučnej horčice s čerstvým chrenom vytvára pikantný, no zároveň vyvážený akcent, ktorý sa skvelo dopĺňa s chuťou bravčového mäsa. Tento recept nie je len o samotnom rezni – neoddeliteľnou súčasťou je aj tradičný zemiakový šalát, ktorý prináša lahodnú krémovosť a sviežosť do celého jedla.

Berlínsky rezeň s lahodným zemiakovým šalátom

Ingrediencie:

Na rezeň:

  • Chren (čerstvý alebo pripravený)
  • 3 čajové lyžičky hrubozrnnej horčice
  • 3 čajové lyžičky plnotučnej horčice
  • Bravčové stehno
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 2 vajcia
  • Hladkú múku
  • Strúhanku
  • Rastlinný olej
  • Maslo

Na šalát:

  • 600 g zemiakov
  • 3 vajcia (uvarené na tvrdo)
  • 100 g uhoriek (najlepšie kyslých)
  • Kôpor
  • 1 polievková lyžica worcestrovej omáčky
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 6 polievkových lyžíc majonézy
  • Mleté korenie
  • 1 čajová lyžička soli

Postup prípravy:

  1. Príprava horčicovej zmesi:
    • Očistite a nastrúhajte chren, následne ho zmiešajte s hrubozrnnou a plnotučnou horčicou. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute prepojili.
  2. Príprava mäsa:
    • Bravčové stehno nakrájajte na tenké plátky. Každý plátok dôkladne vyklepte, osolte a okoreňte z oboch strán.
  3. Obalenie a vyprážanie:
    • Pripravené plátky mäsa natrite horčicovou zmesou, potom ich postupne obaľte v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.
    • Na panvici rozohrejte olej a rezne opečte z oboch strán dozlatista. Pre zvýšenie šťavnatosti pridajte na každý rezeň kúsok masla a dajte do rúry na 10 minút pri teplote 100°C.
  4. Príprava zemiakového šalátu:
    • Zemiaky uvarte v šupke, nechajte ich vychladnúť a následne ich ošúpte a nastrúhajte. Pridajte nakrájané vajcia, uhorky, kôpor, worcestrovu omáčku, horčicu, majonézu, korenie a soľ. Všetko dôkladne premiešajte. Ak je potrebné, dochuťte šalát nálevom z uhoriek.

Tipy:

  1. Pre lepší výsledok pridajte do zemiakového šalátu trochu nálevu z kyslých uhoriek.
  2. Rezne môžete podávať aj s čerstvým citrónom, ktorý dodá jedlu sviežosť.
  3. Aby boli rezne extra šťavnaté, pridajte na panvicu pred dokončením niekoľko kúskov masla.

Berlínsky rezeň s lahodným zemiakovým šalátom – Video recept:

Berlínsky rezeň s lahodným zemiakovým šalátom je jedlo, ktoré si zamilujete na prvé zahryznutie. Jeho príprava je jednoduchá, ale výsledok pôsobí luxusne a chutne. Veríme, že si tento recept rýchlo osvojíte a stane sa obľúbenou súčasťou vášho jedálnička.

Súvisiace články:

Chutné domáce tacos s mletým hovädzím mäsom: Ideálne na rôzne príležitosti!

Špičkový bulgur s kuracím mäsom a zeleninou: Rýchle a zdravé jedlo z jednej panvice!

Dokonalo chrumkavé kuracie mäso so sezamovou omáčkou: Rýchle a chutné ázijské jedlo za 30 minút!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recepty bez brepty

Značky: berlínsky rezeňjedlonemecká kuchyňaobedreceptrezeňtipy na varenietradičná kuchyňavareniezemiakový šalát
Predchádzajúci príspevok

Lahodný jablkový koláč z dvoch jabĺk a jedného vajca: Jednoduchý a veľmi chutný

Ďalší príspevok

Tradičné veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov, naučila ma ho moja stará mama

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
Tradičné veterníky z odpaľovaného cesta

Tradičné veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov, naučila ma ho moja stará mama

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.