• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Nepečený tvarohový pohár s ríbezľami a malinami

podľa radyodbabky.sk
11. júla 2025
v Dezerty
0 0
nepečený tvarohový pohár s ovocím

nepečený tvarohový pohár s ovocím

0
SHARES
26
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Hľadáte dezert, ktorý je synonymom leta, sviežosti a absolútnej jednoduchosti? Tento nepečený tvarohový pohár s ríbezľami a malinami je presne to, čo potrebujete. Spája v sebe lahodnú krémovosť jemného tvarohu so sladkokyslou explóziou čerstvého bobuľového ovocia. Každá lyžička je ako malý kúsok neba – jemný krém sa strieda s chrumkavou sušienkovou vrstvou a šťavnatými plodmi, ktoré praskajú v ústach. Je to ideálna voľba na horúce dni, kedy sa vám nechce zapínať rúra, no túžba po sladkom je neodolateľná. Pripravte si ho ako rýchlu maškrtu alebo elegantný dezert pre návštevu.

Príprava tohto pohára je taká jednoduchá, že ju zvládne naozaj každý, aj úplný začiatočník v kuchyni. Nepotrebujete žiadne špeciálne cukrárske zručnosti ani zložitý kuchynský arzenál. Stačí pár základných surovín, miska, metlička a pekné poháre. Celý proces od prípravy až po finálne vrstvenie vám nezaberie viac ako pätnásť minút. Výsledkom je dezert, ktorý vyzerá luxusne a chutí ešte lepšie.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas chladenia: minimálne 30 minút
  • Počet porcií: 4 poháre
  • Náročnosť: Veľmi jednoduchá

Potrebujeme

Na tvarohový krém:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 200 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 3-4 PL práškového cukru (podľa chuti)
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • kôra z 1/2 bio citróna

Na ovocnú vrstvu a dokončenie:

  • 150 g maslových sušienok
  • 100 g čerstvých ríbezlí
  • 100 g čerstvých malín
  • lístky mäty na ozdobu

Postup prípravy

Príprava základu a krému:

  1. Sušienky vložte do vrecka a valčekom alebo tĺčikom ich rozdrvte na jemnú mrveničku. Pár kúskov môžete nechať aj väčších pre lepšiu textúru.
  2. Vo väčšej miske zmiešajte tvaroh, práškový cukor, vanilkový extrakt a nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. V druhej miske vyšľahajte smotanu na tuhú šľahačku.
  4. Šľahačku opatrne a po častiach vmiešajte do tvarohovej zmesi, aby krém zostal nadýchaný.

Vrstvenie pohárov:

  1. Pripravte si 4 sklenené poháre alebo misky. Na dno každého pohára dajte vrstvu rozdrvených sušienok.
  2. Na sušienky navrstvite polovicu tvarohového krému.
  3. Na krém rozdeľte polovicu pripravených ríbezlí a malín.
  4. Opakujte vrstvy: opäť dajte vrstvu sušienok, na ne zvyšok krému.
  5. Dezert ukončite bohatou vrstvou zvyšného ovocia a odložte ho do chladničky stuhnúť aspoň na 30 minút.
  6. Pred podávaním ozdobte poháre čerstvými lístkami mäty.

Tipy

  1. Pre extra chrumkavosť odporúčam do rozdrvených sušienok pridať 1 PL rozpusteného masla a zmes jemne opražiť na suchej panvici.
  2. Ak nemáte poruke čerstvé ovocie, skvele poslúži aj mrazené. Ja ho nechám chvíľu povoliť a šťavu, ktorú pustí, použijem na pokvapkanie sušienok.
  3. Pre zdravšiu verziu krému občas nahradím polovicu tvarohu hustým gréckym jogurtom a namiesto cukru použijem med alebo javorový sirup.
  4. Tieto poháre si vždy pripravujem aj niekoľko hodín vopred, keď čakám návštevu. V chladničke krásne stuhnú a chute sa dokonale prepoja.

Tento jednoduchý dezert je dôkazom, že aj za pár minút sa dajú vykúzliť úžasné veci. Dúfame, že vám bude chutiť rovnako ako nám a stane sa vašou obľúbenou letnou maškrtou. Dobrú chuť!

Značky: dezert do pohárajednoduchý receptletný dezertmalinynepečený dezertovocný pohárríbezlerýchly dezerttvarohtvarohový pohár
Predchádzajúci príspevok

Letné lečo s klobásou a vajíčkom presne ako od babičky: Poctivý recept, ktorý chutí ako spomienka na detstvo.

Ďalší príspevok

Blesková liata bublanina s čerešňami alebo višňami

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
liata bublanina s čerešňami

Blesková liata bublanina s čerešňami alebo višňami

Archív

  • august 2025
  • júl 2025
  • apríl 2025
  • marec 2025
  • október 2024
  • september 2024
  • august 2024
  • jún 2024
  • máj 2024
  • apríl 2024
  • október 2023

Kategórie

  • Babkine rady
  • Bezmäsité jedlá
  • Chuťovky
  • Dezerty
  • Hlavné jedlá
  • Nátierky
  • Nezaradené
  • Pečivo a chlieb
  • Polievky
  • Prílohy
  • Šaláty
  • Zdravé tipy
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.