• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Nepečený dezert z keksov s tvarohovo-smotanovým krémom a karamelovou polevou podľa babky Stanky

podľa Stanka
17. augusta 2024
v Dezerty
0 0
Nepečený dezert z keksov

Nepečený dezert z keksov

0
SHARES
99
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Nepečené dezerty sú obľúbené pre svoju rýchlosť a ľahkosť prípravy. Tento delikátny nepečený dezert z keksov s krémovým tvarohovo-smotanovým plnením a sladkou karamelovou polevou podľa babky Stanky je ideálnou voľbou na každé posedenie alebo nečakanú návštevu. Stačí pár jednoduchých krokov a výsledkom je lahodný dezert s dokonalou harmóniou chutí.

Objavte jedinečný nepečený dezert s vrstvenými keksami, hladkým tvarohovo-smotanovým krémom a sladkou karamelovou polevou. Táto jednoduchá pochúťka od babky Stanky ponúka nielen úžasnú chuť, ale aj elegantný vzhľad, ktorý zaručene ohromí každého hosťa.

Nepečený dezert z keksov s tvarohovo-smotanovým krémom

Ingrediencie:

Na dezert:

  • 300 g maslových alebo detských keksov
  • 500 g jemného tvarohu
  • 400 g kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru (alebo podľa chuti)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2–3 polievkové lyžice citrónovej šťavy (voliteľné)

Na karamelovú polevu:

  • 1 balíček karamelového pudingu (prášok)
  • 500 ml vody
  • 2–3 polievkové lyžice cukru (podľa chuti)

Postup prípravy:

Príprava krému:
  1. Tvarohovo-smotanový krém: V miske zmiešajte jemný tvaroh, kyslú smotanu, práškový cukor a vanilkový cukor. Miešajte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Ak chcete krém osviežiť, pridajte pár lyžíc citrónovej šťavy.
Ukladanie keksov:
  1. Ukladanie vrstiev: Na dno obdĺžnikovej formy alebo plechu rozložte prvú vrstvu maslových keksov tak, aby pokryli celé dno. Na keksovú vrstvu rovnomerne rozotrite časť tvarohovo-smotanového krému.
  2. Striedanie vrstiev: Opäť položte vrstvu keksov a pokračujte v striedaní vrstiev keksov a krému, až kým nespotrebujete všetky suroviny. Poslednou vrstvou by mal byť krém.
Príprava karamelovej polevy:
  1. Karamelový puding: V hrnci zmiešajte prášok karamelového pudingu s 500 ml vody a cukrom. Postupujte podľa návodu na obale pudingu. Puding varte, kým nezhustne, a potom ho nechajte mierne vychladnúť, aby bol teplý, ale nie horúci.
Dokončenie dezertu:
  1. Polievanie dezertu: Karamelovú polevu (varený puding) rovnomerne nalejte na vrch dezertu. Povrch vyhlaďte a nechajte dezert úplne vychladnúť.
  2. Chladenie: Dezert vložte do chladničky aspoň na 4–6 hodín, ideálne cez noc, aby keksíky zmäkli a chute sa prepojili.
Servírovanie:
  1. Podávanie: Nepečený dezert nakrájajte na porcie a podávajte. Vrch môžete ozdobiť nastrúhanou čokoládou alebo karamelovými kúskami pre extra chuť.

Dobrú chuť!

Tipy:

Do krému môžete pridať trochu citrónovej kôry pre osviežujúcu chuť.

Pred podávaním nechajte dezert odležať v chladničke cez noc, chute sa lepšie prepoja.

Vrch dezertu môžete ozdobiť posypkou čokolády alebo karamelovými kúskami pre extra chuť a prezentáciu.

Nepečený dezert s jemným krémom a karamelovou polevou je skvelou pochúťkou, ktorú si zamiluje celá rodina. Jednoduchá príprava a dostupné suroviny robia z tohto receptu ideálnu voľbu aj pre zaneprázdnených. Užite si sladkosť tohto dezertu pri každej príležitosti!

Súvisiace články:

Pečené bravčové mäso plátky s cesnakom a rascou podľa babky Stanky

Sviatočný zelerovo-smotanový šalát so šunkou, zemiakmi a vajíčkami podľa babky Stanky

Knedle zo zemiakového cesta plnené mletým mäsom a dusenou kapustou podľa babky Stanky


Tento článok pre vás s láskou napísala babka Stanka ❤️

Značky: babkine receptychutnédezertjednoduchý receptkaramelová polevanepečený dezertrýchlesladkétvarohový krém
Predchádzajúci príspevok

Pečené bravčové mäso plátky s cesnakom a rascou podľa babky Stanky

Ďalší príspevok

Recept na čaj z mrkvovej vňate: Detoxikuje organizmus, podporuje trávenie a imunitu!

Stanka

Stanka

Ďalší príspevok
Čaj z mrkvovej vňate

Recept na čaj z mrkvovej vňate: Detoxikuje organizmus, podporuje trávenie a imunitu!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.