• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Chuťovky

Neodolateľné cuketové lodičky so šampiňonmi: Úžasná lahôdka pre návštevu

podľa babka
10. júna 2024
v Chuťovky
0 0
Cuketové lodičky so šampiňonmi

Cuketové lodičky so šampiňonmi

0
SHARES
98
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Chcete pripraviť niečo chutné, zdravé a zároveň jednoduché? Naše cuketové lodičky so šampiňonmi a ananásom sú ideálnym riešením! Tento recept je ideálny pre začiatočníkov v kuchyni a poteší každého, kto má rád zeleninu a zaujímavé kombinácie chutí.

Hľadáte rýchly a zdravý recept, ktorý zvládne aj kuchynský začiatočník? Cuketové lodičky plnené šampiňonmi, ananásom a syrom sú tým pravým! Tento recept vám ukáže, ako jednoducho a rýchlo pripraviť lahodné jedlo, ktoré ocení celá rodina.

Cuketové lodičky so šampiňonmi

Ingrediencie:

  • 2 cukety
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Paprika
  • Cesnakový prášok
  • Sušený kôpor
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 g húb
  • 200 g konzervovaného ananásu
  • 200 g syra
  • 50 g parmezánu

Postup prípravy:

  1. Príprava cukiet:
  • Cukety očistíme od šupky a vydlabeme ich jadro.
  • Do vydlabaných cukiet nalejeme olivový olej.
  • Posolíme, pridáme papriku, sušený kôpor a cesnakový prášok. Dobre rozotrieme po vnútri cukiet.
  • Cukety pečieme v predhriatej rúre na 200°C po dobu 15 minút.
  1. Príprava plnky:
  • Na panvicu dáme trochu olivového oleja.
  • Nakrájame cibuľu a smažíme ju 2-3 minúty.
  • Pridáme nakrájaný cesnak a zmiešame.
  • Pridáme nakrájané huby a smažíme ďalšie 2-3 minúty.
  • Osolíme, pridáme papriku, cesnakový prášok a čierne korenie. Smažíme ešte 1-2 minúty.
  • Ananás nakrájame na malé kúsky a pridáme ho k hubovej zmesi.
  • Nastrúhame 200 g syra a vmiešame ho do zmesi.
  1. Plnenie a pečenie:
  • Plnku natrieme na predpečené cukety.
  • Cukety pečieme pri 200°C ďalších 10 minút.
  • Nastrúhame 50 g parmezánu a posypeme ním vrch cukiet.
  • Pečieme ešte 5 minút pri 200°C, kým sa parmezán neroztopí a nezačne zlatistieť.
  1. Podávanie:
  • Plnené cukety podávame teplé ako hlavný chod alebo prílohu.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Príprava cukiet: Ak nemáte radi šupku na cuketách, môžete ju odstrániť, ale nie je to nutné. Šupka dodáva jedlu ďalšiu vrstvu chuti a živín.
  2. Varovanie: Ak používate čerstvý ananás namiesto konzervovaného, uistite sa, že je dostatočne sladký. Pridá to jedlu extra sladkosť.
  3. Experimentovanie: Nebojte sa pridať do plnky ďalšiu zeleninu podľa vlastnej chuti, napríklad papriku alebo paradajky.

Cuketové lodičky so šampiňonmi – Video recept:

https://www.youtube.com/watch?v=G3MRJT-d2zI

Plnené cuketové lodičky so šampiňonmi a ananásom sú skvelým spôsobom, ako vyskúšať niečo nové a zdravé. Tento recept je jednoduchý na prípravu a vhodný pre každého, kto chce rýchlo a chutne pripraviť obed alebo večeru. Nezabudnite sa podeliť o svoje skúsenosti a fotografie vašich cuketových lodičiek v komentároch!

Súvisiace články:

Dokonalé kuracie karí so zeleninou: Jednoduché a chutné ázijské jedlo pre celú rodinu!

Paradajky plnené vajíčkami a syrom: Najjednoduchšie pohostenie pre hostí za 10 minút

Pripravte si dokonalé hubovo-špenátové ragú: Recept vhodný nie len pre vegetariánov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kulinarik kenner

Značky: ananáschutné večerecuketové lodičkyjednoduché receptyrecept pre začiatočníkovrýchle jedlášampiňónyzdravé obedyzdravé receptyzeleninové jedlá
Predchádzajúci príspevok

Paradajky plnené vajíčkami a syrom: Najjednoduchšie pohostenie pre hostí za 10 minút

Ďalší príspevok

Pilaf s hroznovými listami a zeleninou: Toto chutné jedlo by ste si určite mali vyskúšať uvariť

babka

babka

Ďalší príspevok
Pilaf s hroznovými listami a zeleninou

Pilaf s hroznovými listami a zeleninou: Toto chutné jedlo by ste si určite mali vyskúšať uvariť

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.