• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Najlepšie tiramisu z mascarpone: Neodolateľná klasika priamo z babičkinej kuchyne!

podľa Dominika
21. septembra 2024
v Dezerty
0 0
Tiramisu

Tiramisu

0
SHARES
111
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Najlepšie tiramisu z mascarpone je ten pravý dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Lahodná kombinácia jemného mascarpone, piškót nasiaknutých kávou a bohatého kakaa zaručí, že si tento recept budete chcieť pripraviť znova a znova. A čo je najlepšie, je to jednoduché a vždy sa podarí!

Ak hľadáte najlepšie tiramisu z mascarpone, tento osvedčený recept vás nesklame. Krémová vrstva mascarpone a jemne nasiaknuté piškóty vytvárajú neodolateľnú klasiku, ktorú si vychutnáte s každým sústom. Okrem toho, jeho príprava je jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník!

Najlepšie tiramisu

Ingrediencie:

Piškóta:

  • 2 vaječné žĺtky
  • 30 g cukru
  • 2 vaječné bielka
  • 30 g cukru
  • 60 g hladkej múky
  • práškový cukor (na posypanie)

Krém:

  • 3 vaječné žĺtky
  • 60 g cukru
  • 30 ml rumu (môžete použiť vodu alebo mlieko)
  • 30 ml vody (môžete použiť mlieko)
  • 500 g mascarpone

Kávová vrstva:

  • 120 ml espressa (alebo silnej kávy)
  • Cukor podľa chuti
  • Rum podľa chuti (alebo vanilkový extrakt)
  • Kakao na posypanie

Postup prípravy:

  1. Najprv si pripravte piškóty. V miske vyšľahajte vaječné žĺtky s 30 g cukru, kým sa nevytvorí hladká a svetlá pena.
  2. Medzitým vyšľahajte vaječné bielka s ďalšími 30 g cukru do tuhého snehu.
  3. Potom postupne vmiešajte múku do žĺtkovej zmesi a jemne pridajte vyšľahané bielka, kým sa všetko nespojí. Nemiešajte príliš dlho, aby ste nezničili nadýchanosť cesta.
  4. Naplňte cesto do cukrárskeho vrecka a vytlačte piškóty dlhé približne 7-8 cm na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Posypte piškóty práškovým cukrom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.
  6. Na tiramisu krém:
    • V miske zmiešajte vaječné žĺtky s cukrom, rumom a vodou. Na nízkom ohni ohrievajte a stále miešajte, kým zmes nedosiahne 80-82 °C.
    • Dbajte na to, aby teplota nepresiahla 82 °C, inak sa žĺtky zrazia.
    • Následne odstavte z ohňa a nechajte krém mierne vychladnúť. Potom vyšľahajte do ľahkého krému a zmiešajte s mascarpone. Ak je mascarpone príliš teplé, môže sa oddeliť, takže ho udržujte chladené.
    • Pripravte silnú kávu (espresso) a oslaďte ju podľa chuti. Pridajte rum pre arómu, alebo ho môžete nahradiť vanilkovým extraktom.
    • Namočte piškóty jemne do kávy, aby sa nenasiakli príliš a nepolámali sa.
    • Navrstvite krém a namočené piškóty do formy, začínajúc vrstvou piškót a pokračujúc krémom. Opakujte, kým nespotrebujete všetky ingrediencie.
  7. Nakoniec posypte vrch tiramisu kakaom a dajte ho na noc do chladničky, aby krém stuhol.
  8. Pred podávaním môžete tiramisu posypať ďalšou vrstvou kakaa alebo nastrúhať čokoládu.

Tipy:

  • Nezabudnite použiť kvalitné espresso, aby piškóty mali bohatú a autentickú chuť.
  • Nechajte tiramisu odstáť v chladničke cez noc, aby sa všetky chute perfektne prepojili.
  • Pre extra chuť môžete do kávy pridať trochu Marsaly alebo rumu.

Video recept:

Tento recept na najlepšie tiramisu z mascarpone je skutočným potešením pre všetkých milovníkov sladkostí. Vďaka jemnej kombinácii krému a kávy sa stane vaším obľúbeným dezertom, ktorý bude žiariť na každej oslave. Pripravte si ho a vychutnajte si lahodnú chuť klasiky priamo z babičkinej kuchyne.

Súvisiace články:

Lotusový sen: Lotus Biscoff cheesecake bez pečenia, krémová lahôdka, ktorá sa rozplýva na jazyku!

Čokoládovo-karamelová torta: Sladké nebíčko v papuľke, ktoré vás dostane!

Kinder Bueno nepečený dezert: Bombová lahôdka, hotová za pár minút!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála emojoie

Značky: jednoduchý dezertkávový dezertmascarpone tiramisunajlepšie tiramisupiškótytaliansky dezerttiramisu recept
Predchádzajúci príspevok

Lotusový sen: Lotus Biscoff cheesecake bez pečenia, krémová lahôdka, ktorá sa rozplýva na jazyku!

Ďalší príspevok

Pomaly dusený bravčový bôčik v bohatej omáčke: Starý rodinný recept na jemné bravčové mäso.

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Bravčový bôčik

Pomaly dusený bravčový bôčik v bohatej omáčke: Starý rodinný recept na jemné bravčové mäso.

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.