• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Babkine rady

Najchutnejšia španielska omeleta s paradajkovou omáčkou: Inak už omeletu pripravovať nebudete!

podľa Tamara
17. júna 2024
v Babkine rady, Zdravé tipy
0 0
Najchutnejšia španielska omeleta s paradajkovou omáčkou

Najchutnejšia španielska omeleta s paradajkovou omáčkou

0
SHARES
52
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Hľadáte recept na chutné a jednoduché jedlo, ktoré vás ohromí? Vyskúšajte túto najchutnejšiu španielsku omeletu s paradajkovou omáčkou! Je to lahodná kombinácia zemiakov, cibule, vajec a paradajkovej omáčky, ktorá vás zaručene očarí. Omeletu je jednoduché pripraviť a je ideálna na obed, večeru alebo brunch.

Tento recept je inšpirovaný tradičnou španielskou omeletou. Je to typické jedlo, ktoré sa v Španielsku podáva na raňajky, obed aj večeru. Omeletu môžete obohatiť o rôzne ingrediencie podľa chuti, napríklad o šunku, papriku alebo huby.

Najchutnejšia španielska omeleta s paradajkovou omáčkou

Ingrediencie:

  • 120ml šálky extra panenského olivového oleja
  • 3 veľké zemiaky
  • 2 cibule
  • 6 veľkých vajec
  • 2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • morská soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 čajová lyžička sladkej údenej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymianu
  • 1 konzerva paradajkovej omáčky
  • morská soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Rozohrejte veľkú panvicu na strednom ohni a pridajte 120 ml extra panenského olivového oleja.
  2. Zatiaľ čo sa olej ohrieva, nakrájajte ošúpané zemiaky na malé kúsky a cibuľu nakrájajte na hrubo.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu do rozohriatej panvice a neustále miešajte. Po 3-4 minútach pridajte k cibuli nakrájané zemiaky. Miešajte každé 3 až 4 minúty, aby sa všetko rovnomerne opražilo.
  4. Medzitým rozohrejte malú panvicu na strednom ohni a pridajte 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja.
  5. Zatiaľ čo sa olej ohrieva, nasekajte cesnak na hrubo a pridajte ho do rozohriatej panvice. Neustále miešajte. Po 30 sekundách pridajte papriku a tymian, rýchlo premiešajte, potom pridajte konzervu paradajkovej omáčky a dochuťte morskou soľou a čiernym korením. Premiešajte a potom znížte oheň.
  6. Rozbite vajcia do veľkej misy, pridajte nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte morskou soľou a čiernym korením. Všetko spolu premiešajte.
  7. Po 20 až 25 minútach, keď sú zemiaky zlatohnedé a prepečené, dochuťte ich morskou soľou a čiernym korením a premiešajte. Potom odstavte panvicu z ohňa a všetko preložte do misy s vajcami. Premiešajte a nechajte odstáť niekoľko minút.
  8. Tú istú panvicu zohrejte, na strednom ohni, a ak je to potrebné, pridajte viac olivového oleja.
  9. Po niekoľkých minútach pridajte polovicu zmesi vajec a zemiakov, pričom pokryte celý povrch panvice. Pridajte paradajkovú omáčku na vajcia a zemiaky, pričom nechajte okraje voľné, potom pridajte zvyšok zmesi vajec a zemiakov, opäť pokrývajúc celý povrch.
  10. Po 3 až 4 minútach otočte omeletu.
  11. Panvicu odstavte z ohňa a omeletu preložte na servírovací tanier.

Tipy:

  • Pre extra chuť môžete do paradajkovej omáčky pridať lyžičku sušeného oregana alebo bazalky.
  • Ak nemáte sladkú údenú papriku, môžete ju nahradiť obyčajnou červenou paprikou.
  • Omeletu môžete piecť aj v rúre na 180°C asi 20 minút, kým nie je zlatohnedá.
  • Pred podávaním nechajte omeletu 5-10 minút odpočívať, aby sa lepšie krájala.

Najchutnejšia španielska omeleta s paradajkovou omáčkou – Video recept:

Najchutnejšia španielska omeleta s paradajkovou omáčkou je chutné a jednoduché jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte ju aj vy a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Šťavnaté kuracie tortilla wrapy: Rýchle a chutné jedlo na každý deň!

Chutné domáce tacos s mletým hovädzím mäsom: Ideálne na rôzne príležitosti!

Jednoduchý kurací šalát: Vhodný na uponáhľané dni!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Spain on a Fork

Značky: bazalkačervená paprikachutné jedlocibuľajednoduché jedloobedomeleta s paradajkovou omáčkouoreganoparadajková omáčkašpanielska omeletatortilla de patatasvajciavajíčková omeletavečerazemiaková omeletazemiaky
Predchádzajúci príspevok

Krémové cestoviny s čerstvými rajčinami: Lahodný recept na obed alebo večeru do 30 minút!

Ďalší príspevok

Dokonalo krémové ovsené vločky: Raňajky bohaté na proteíny!

Tamara

Tamara

Ďalší príspevok
Dokonalo krémové ovsené vločky

Dokonalo krémové ovsené vločky: Raňajky bohaté na proteíny!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.