Hľadáte recept na chutné a jednoduché jedlo, ktoré vás ohromí? Vyskúšajte túto najchutnejšiu španielsku omeletu s paradajkovou omáčkou! Je to lahodná kombinácia zemiakov, cibule, vajec a paradajkovej omáčky, ktorá vás zaručene očarí. Omeletu je jednoduché pripraviť a je ideálna na obed, večeru alebo brunch.
Tento recept je inšpirovaný tradičnou španielskou omeletou. Je to typické jedlo, ktoré sa v Španielsku podáva na raňajky, obed aj večeru. Omeletu môžete obohatiť o rôzne ingrediencie podľa chuti, napríklad o šunku, papriku alebo huby.
Najchutnejšia španielska omeleta s paradajkovou omáčkou
Ingrediencie:
- 120ml šálky extra panenského olivového oleja
- 3 veľké zemiaky
- 2 cibule
- 6 veľkých vajec
- 2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- morská soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 čajová lyžička sladkej údenej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymianu
- 1 konzerva paradajkovej omáčky
- morská soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy:
- Rozohrejte veľkú panvicu na strednom ohni a pridajte 120 ml extra panenského olivového oleja.
- Zatiaľ čo sa olej ohrieva, nakrájajte ošúpané zemiaky na malé kúsky a cibuľu nakrájajte na hrubo.
- Pridajte nakrájanú cibuľu do rozohriatej panvice a neustále miešajte. Po 3-4 minútach pridajte k cibuli nakrájané zemiaky. Miešajte každé 3 až 4 minúty, aby sa všetko rovnomerne opražilo.
- Medzitým rozohrejte malú panvicu na strednom ohni a pridajte 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja.
- Zatiaľ čo sa olej ohrieva, nasekajte cesnak na hrubo a pridajte ho do rozohriatej panvice. Neustále miešajte. Po 30 sekundách pridajte papriku a tymian, rýchlo premiešajte, potom pridajte konzervu paradajkovej omáčky a dochuťte morskou soľou a čiernym korením. Premiešajte a potom znížte oheň.
- Rozbite vajcia do veľkej misy, pridajte nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte morskou soľou a čiernym korením. Všetko spolu premiešajte.
- Po 20 až 25 minútach, keď sú zemiaky zlatohnedé a prepečené, dochuťte ich morskou soľou a čiernym korením a premiešajte. Potom odstavte panvicu z ohňa a všetko preložte do misy s vajcami. Premiešajte a nechajte odstáť niekoľko minút.
- Tú istú panvicu zohrejte, na strednom ohni, a ak je to potrebné, pridajte viac olivového oleja.
- Po niekoľkých minútach pridajte polovicu zmesi vajec a zemiakov, pričom pokryte celý povrch panvice. Pridajte paradajkovú omáčku na vajcia a zemiaky, pričom nechajte okraje voľné, potom pridajte zvyšok zmesi vajec a zemiakov, opäť pokrývajúc celý povrch.
- Po 3 až 4 minútach otočte omeletu.
- Panvicu odstavte z ohňa a omeletu preložte na servírovací tanier.
Tipy:
- Pre extra chuť môžete do paradajkovej omáčky pridať lyžičku sušeného oregana alebo bazalky.
- Ak nemáte sladkú údenú papriku, môžete ju nahradiť obyčajnou červenou paprikou.
- Omeletu môžete piecť aj v rúre na 180°C asi 20 minút, kým nie je zlatohnedá.
- Pred podávaním nechajte omeletu 5-10 minút odpočívať, aby sa lepšie krájala.
Najchutnejšia španielska omeleta s paradajkovou omáčkou – Video recept:
Najchutnejšia španielska omeleta s paradajkovou omáčkou je chutné a jednoduché jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte ju aj vy a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Šťavnaté kuracie tortilla wrapy: Rýchle a chutné jedlo na každý deň!
Chutné domáce tacos s mletým hovädzím mäsom: Ideálne na rôzne príležitosti!
Jednoduchý kurací šalát: Vhodný na uponáhľané dni!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Spain on a Fork