• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Nadýchaný piškótový korpus – dokonalý základ na torty

podľa radyodbabky.sk
16. marca 2025
v Dezerty
0 0
nadýchaný piškótový korpus

nadýchaný piškótový korpus

1
SHARES
283
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Tento nadýchaný piškótový korpus je ideálnym základom pre torty a dezerty. Je jemný, ľahký a krásne drží tvar!

Ak hľadáte spoľahlivý recept na piškótový korpus, tento vás nesklame. Cesto je nadýchané, vláčne a vďaka správnemu postupu vždy dokonale upečené.

Informácie o recepte

  • Množstvo: forma s veľkosťou 20 – 22 cm
  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 90 minút
  • Obtiažnosť: ⭐⭐

Ingrediencie

  • 6 vajíčok
  • 180 g jemného kryštálového cukru
  • 1/2 ČL vanilkového prášku
  • 180 g jemnej hladkej múky
  • Štipka soli
  • 60 ml mlieka
  • 60 ml rastlinného oleja

Postup

  1. Vajíčka rozklepneme do hlbšej misky, pridáme štipku soli a začneme šľahať na nízkej rýchlosti.
  2. Postupne zvýšime rýchlosť a v dvoch fázach pridáme kryštálový cukor zmiešaný s vanilkovým práškom.
  3. Šľaháme, kým nevznikne hustá biela pena.
  4. Preosiatu múku zľahka zapracujeme stierkou, aby v ceste neostali hrudky.
  5. V samostatnej miske zmiešame mlieko s olejom, pridáme trochu pripraveného cesta, premiešame a zapracujeme späť do cesta.
  6. Formu vystelieme papierom na pečenie a zdola obalíme alobalom.
  7. Cesto nalejeme do formy a špajľou ho od stredu smerom von jemne premiešame.
  8. Rúru predhrejeme na 160 °C.
  9. Formu vložíme do hlbšieho plechu s trochou vody, aby sa korpus piekol rovnomerne.
  10. Pečieme približne 1,5 hodiny.
  11. Test špajdľou overíme, či je cesto prepečené.
  12. Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme.
  13. Nakoniec ho vyklopíme na mriežku a odstránime papier na pečenie.

Tipy

1️⃣ Ak chcete ešte jemnejší korpus, môžete múku zmiešať s trochou škrobu.
2️⃣ Pečenie vo vodnom kúpeli zabezpečí rovnomerné upečenie a zabráni praskaniu cesta.
3️⃣ Pred krájaním nechajte korpus úplne vychladnúť, aby sa nelámal.

Video recept:

Tento nadýchaný piškótový korpus je perfektným základom pre vaše torty. Vyskúšajte ho a podeľte sa o svoje dojmy!


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od ВкусноTime

Značky: jednoduchý receptnadýchané cestopečeniepiškótatortový korpuszáklad na tortu
Predchádzajúci príspevok

Slané syrové slimáky so šunkou a cesnakom – nadýchané a chutné

Ďalší príspevok

Čokoládové orechové bonbóny – jednoduchá domáca sladkosť

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
čokoládové orechové bonbóny

Čokoládové orechové bonbóny – jednoduchá domáca sladkosť

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.