• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Mramorový koláč z kyslej smotany – vláčny a chutný

podľa radyodbabky.sk
16. marca 2025
v Dezerty
0 0
mramorový koláč z kyslej smotany

mramorový koláč z kyslej smotany

0
SHARES
724
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Tento mramorový koláč z kyslej smotany je jemný, vláčny a nádherne voňavý. Kombinácia kakaového a vanilkového cesta vytvára krásny vizuálny efekt aj lahodnú chuť!

Ak máte radi jednoduché koláče, tento recept je pre vás ideálny. Cesto je nadýchané a vďaka kyslej smotane zostáva dlhšie vláčne. Príprava je rýchla a výsledok je vždy dokonalý!

Informácie o recepte

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 45-50 minút
  • Obtiažnosť: ⭐⭐

Ingrediencie

  • 180 g masla
  • Štipka soli
  • 220 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 180 g kyslej smotany
  • 280-300 g hladkej múky
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL kakaa
  • 1 ČL vody

Postup

  1. Do misky vložíme maslo, pridáme soľ a cukor. Všetko vyšľaháme do krémovej konzistencie.
  2. Počas šľahania postupne pridávame vajcia a následne kyslú smotanu.
  3. Miešame, kým nevznikne hladké a riedke cesto.
  4. Prisypeme múku a prášok do pečiva, dôkladne premiešame.
  5. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.
  6. Do malej misky dáme kakao, pridáme vodu a premiešame na hladkú zmes.
  7. Kakaovú zmes vmiešame do jednej polovice cesta.
  8. Plech potrieme olejom a lyžicou naň striedavo nanášame svetlé a tmavé cesto.
  9. Špajľou jemne premiešame cesto, aby vznikol mramorový vzor.
  10. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 45-50 minút.
  11. Po upečení necháme koláč vychladnúť a môžeme podávať.

Tipy

1️⃣ Ak chcete ešte intenzívnejšiu kakaovú chuť, môžete pridať do kakaovej časti lyžicu rozpustenej horkej čokolády.
2️⃣ Koláč chutí skvele aj s jemným posypom práškového cukru alebo polevou z čokolády.
3️⃣ Na osvieženie môžete pridať do cesta trochu nastrúhanej pomarančovej kôry.

Video recept:

Tento mramorový koláč je jednoduchý na prípravu a vždy poteší. Vyskúšajte ho a podeľte sa o svoje dojmy!


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od ВКУСНЫЕ РЕЦЕПТЫ

Značky: domáce pečeniejednoduchý receptkoláčkyslá smotanamramorový koláčrýchly dezert
Predchádzajúci príspevok

Tvarohové rolky z kefírového cesta – jemné a lahodné

Ďalší príspevok

Vždy keď mám doma jedno Salko a 2 vajcia, robím túto fantastickú salkovú roládu s džemom. Je fantastická!

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
salková roláda s džemom

Vždy keď mám doma jedno Salko a 2 vajcia, robím túto fantastickú salkovú roládu s džemom. Je fantastická!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.