• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Mleté mäso na mexický spôsob: Rýchle a jednoduché jedlo z jednej panvice!

podľa Tamara
5. júna 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Mleté mäso na mexický spôsob

Mleté mäso na mexický spôsob

1
SHARES
299
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Hľadáte recept na chutné a výživné jedlo, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho? Vyskúšajte toto mleté mäso na mexický spôsob! Je to perfektný recept pre rušný deň, keď nemáte veľa času na varenie.

Toto jedlo z mletého mäsa na mexický spôsob je plné chuti a jednoducho sa pripravuje. Mäso orestujete s korením a zeleninou a potom ho podusíte s paradajkami, fazuľou a kukuricou. Podávajte ho s ryžou, či inými obľúbenými prílohami, ako je guacamole, salsa či kyslá smotana.

Mleté mäso na mexický spôsob

Ingrediencie:

  • 1 lyžica oleja
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 cibuľa, ošúpaná a nakrájaná na jemno
  • 1 červená paprika, nakrájaná na drobno
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na drobno
  • 3 strúčiky cesnaku, ošúpané a nadrobno postrúhané
  • 3 lyžice fajitas korenia ( alebo iné mexické korenie )
  • 1 čajová lyžička údenej papriky
  • 1 kocka hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice čili omáčky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 400 g pasírovaných paradajok
  • 400 g čierne fazule, odkvapkané
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 120 ml vody
  • 150 g strúhaného syra

Na podávanie:

  • Uvarený ryža
  • Jemne nasekaný čerstvý koriander (kôpor)
  • Na plátky nakrájané jalapeño papričky
  • Nakrájané avokádo
  • Nakrájané cherry paradajky

Postup prípravy:

  1. Na panvicu s olejom, na strednom až vyššom ohni, pridajte mleté hovädzie mäso, soľ a korenie. Varte 5 minút, kým mäso nezhnedne, pričom počas varenia rozmrvte väčšie kúsky.
  2. Do zmesi pridajte cibuľu, červenú papriku, žltú papriku a cesnak. Opražte ďalších 5 minút za častého miešania.
  3. Vmiešajte do zmesi ďalej korenie fajitas, údenú papriku, kocku hovädzieho vývaru, čili omáčku a paradajkový pretlak. Varte ďalšie 2 minúty za stáleho miešania.
  4. Pridajte pasírované paradajky, čierne fazule, cukor a vodu. Dobre premiešajte, priveďte k varu, znížte teplotu a varte ešte približne 10 minút za občasného miešania.
  5. Posypte zmes strúhaným syrom, prikryte pokrievkou a varte ďalšie 2 minúty, kým sa syr neroztopí.
  6. Podávajte s uvarenou ryžou a na vrch pridajte čerstvú nasekanú vňať z koriandru. Voliteľne pridajte na vrch plátky jalapeño papričiek, avokádo a cherry paradajky.

Tipy:

  • Pre pikantnejšiu chuť môžete pridať do mäsa nasekané jalapeño papričky.
  • Ak nemáte čierne fazule, môžete ich nahradiť napríklad pinto fazuľou.
  • Pre vegetariánsku verziu môžete namiesto mletého hovädzieho mäsa použiť tofu alebo tempeh.
  • Toto jedlo je skvelé na využitie zvyškov. Pridajte do panvice uvarené kura, zeleninu alebo fazuľu.

Mleté mäso na mexický spôsob – Video recept:

Toto mleté mäso na mexický spôsob je chutné a výživné jedlo, ktoré sa jednoducho pripravuje. Je to perfektný recept pre rušný týždeň, keď nemáte veľa času na varenie. Vyskúšajte ho už dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Jahodové rezy s pudingom a kyslou smotanou: Osviežujúca symfónia chutí

Jahodové prekvapenie: Jahodový dezert s kokosovým krémom a čokoládovým základom 

Najlepší čučoriedkový cheesecake aký som kedy jedla: Inak ho už pripravovať nebudete!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kitchen Sanctuary

Značky: chutnéfazulaguacamolejedlo na jednej panvicikukuricakyslá smotanamexické jedlomleté mäsorýchle a jednoduchéryžasalsavegetariánskezvyšky
Predchádzajúci príspevok

Najlepší čučoriedkový cheesecake aký som kedy jedla: Inak ho už pripravovať nebudete!

Ďalší príspevok

Dokonalé špenátové gnocchi: Rýchle a ľahké domáce cestoviny!

Tamara

Tamara

Ďalší príspevok
Špenátové gnocchi

Dokonalé špenátové gnocchi: Rýchle a ľahké domáce cestoviny!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.