• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Mini veterníky plnené vanilkovým krémom a šľahačkou: Jemná pochúťka ako od starej mamy!

podľa Dominika
27. septembra 2024
v Dezerty
0 0
Mini veterníky

Mini veterníky

0
SHARES
273
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Mini veterníky sú krehké, plnené bohatým vanilkovým krémom a čerstvou šľahačkou, presne tak, ako ich robila stará mama. Ich jemná textúra a sladká chuť robia z týchto malých dezertov dokonalú pochúťku na každú príležitosť. Stačí jeden kúsok a už sa vám budú rozpadať na jazyku.


Ak hľadáte jednoduchý a pritom pôsobivý recept, tieto mini veterníky sú presne pre vás. Pripravíte ich z ľahkého odpaľovaného cesta a naplníte jemným vanilkovým krémom, ktorý dodá sladký zážitok každej porcii. Pripravte ich pre svoju rodinu či priateľov a sledujte, ako sa po nich len tak zapráši.

Mini veterníky plnené vanilkovým krémom a šľahačkou

Ingrediencie:

  • 50 g masla (1/4 šálky)
  • 200 ml vody
  • Štipka soli
  • 125 g hladkej múky (1 šálka)
  • 4 stredne veľké vajcia (pri izbovej teplote)
  • 1/4 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu

Na náplň:

  • 200 ml studeného mlieka
  • 75 g prášku na šľahačku

Postup prípravy:

  1. Najprv rozpustite maslo vo vode so štipkou soli na strednom ohni. Počkajte, kým sa voda začne variť, a potom do nej pridajte múku. Miešajte cesto 3 až 4 minúty, kým nezískate hladkú konzistenciu.
  2. Cesto preložte do misky a nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu, čo zaberie približne 7 až 8 minút. Medzitým si pripravte ostatné ingrediencie.
  3. Keď cesto vychladne, postupne do neho pridávajte vajcia jedno po druhom a dobre premiešajte, aby sa úplne spojili s cestom. Nakoniec pridajte prášok do pečiva a vanilkový extrakt a znovu dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladké a jemné cesto.
  4. Medzitým predhrejte rúru na 200 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie vytvorte malé guľky z pripraveného cesta.
  5. Veterníky pečte najskôr pri teplote 200 °C približne 20 minút. Potom teplotu znížte na 180 °C a pečte ďalších 5 až 10 minút, až kým sa veterníky nezafarbia do zlatista.
  6. Po upečení nechajte veterníky vychladnúť na mriežke, aby si zachovali svoju chrumkavosť.
  7. Medzitým pripravte náplň tak, že vyšľaháte studené mlieko s práškom na šľahačku, až kým nezískate pevný a nadýchaný krém.
  8. Po vychladnutí veterníkov ich rozkrojte a naplňte pripraveným šľahačkovým krémom.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Veterníky by mali byť zlatisté, ale nie príliš tmavé, aby zostali krehké.
  • Nechajte veterníky vychladnúť pred plnením krémom, aby krém nezmäkol.
  • Plňte veterníky až tesne pred podávaním, aby šľahačka zostala nadýchaná a ľahká.

Video recept:

Mini veterníky plnené vanilkovým krémom a šľahačkou sú jednoducho dokonalé – krehké, jemné a plné chutí, ktoré potešia nielen chuťové poháriky, ale aj srdce. Ich príprava nie je zložitá, no výsledok je nad očakávania. Urobte radosť sebe aj svojim blízkym a pripravte tento sladký klenot, ktorý vám pripomenie vôňu a chute starých čias.

Súvisiace články:

Jednoduché Nutellové buchtičky len z 1 vajíčka: Sladký dezert, ktorý zvládne každý!

Malinovo-pistáciové mini Pavlove tortičky: Krehké, sladké dezerty s lahodnou šľahačkou a jemnou chuťou pistácií!

Mini jahodovo-banánové dezerty: Jednoduché, chutné, bez pečenia a bez lepku!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála BakingApple

Značky: domáce pečivojednoduché pečeniejemné dezertymini veterníkyrýchly receptsladký dezertšľahačkastará mamatradičné receptyvanilkový krém
Predchádzajúci príspevok

Jednoduché Nutellové buchtičky len z 1 vajíčka: Sladký dezert, ktorý zvládne každý!

Ďalší príspevok

Najjemnejší raňajkový syrový chlebík plnený kuracím mäsom: Neodolateľne mäkučký a plný lahodného syra, ideálny na ráno!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Syrový chlebík

Najjemnejší raňajkový syrový chlebík plnený kuracím mäsom: Neodolateľne mäkučký a plný lahodného syra, ideálny na ráno!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Archív

  • august 2025
  • júl 2025
  • apríl 2025
  • marec 2025
  • október 2024
  • september 2024
  • august 2024
  • jún 2024
  • máj 2024
  • apríl 2024
  • október 2023

Kategórie

  • Babkine rady
  • Bezmäsité jedlá
  • Chuťovky
  • Dezerty
  • Hlavné jedlá
  • Nátierky
  • Nezaradené
  • Pečivo a chlieb
  • Polievky
  • Prílohy
  • Šaláty
  • Zdravé tipy
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.