Milionárske rezy so slaným karamelom a praženými lieskovcami sú lahôdkou, ktorú si zamilujete po prvom súste. Chrumkavé maslové cesto, sladký, no jemne slaný karamel a vrstva jemnej čokolády spojená s praženými lieskovcami robia z tohto receptu neodolateľný zážitok. Je ideálny na oslavy, pikniky, alebo keď jednoducho chcete potešiť svojich blízkych niečím výnimočným.
Ak hľadáte recept na sladké potešenie, Milionárske rezy sú tou správnou voľbou. Ich kombinácia slaného karamelu, čokolády a lieskovcov zaručuje, že sa stane obľúbeným v každej rodine. Tento recept je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj skutočne ohromí svojou chuťou. Pripravte ho pre svojich blízkych a sledujte, ako sa po ňom len tak zapráši!
Milionárske rezy so slaným karamelom a praženými lieskovcami
Ingrediencie:
Cesto:
- 225 g hladkej múky
- 175 g nesoleného masla, studeného, nakrájaného na kocky
- 90 g krupicového cukru
- Štipka soli
Plnka:
- 150 g nesoleného masla
- 397 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 100 g javorového sirupu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 350 g mliečnej alebo polohorkej čokolády, nasekanej na malé kúsky
- 4 polievkové lyžice nasekaných pražených lieskovcov
Postup prípravy:
- Najprv predhrejte rúru na 150 °C a vyložíte štvorcovú formu (23 cm) papierom na pečenie.
- Medzitým do kuchynského robota vložte múku a maslo. Mixujte, kým zmes nepripomína jemné drobky.
- Potom pridajte krupicový cukor a soľ, a pulzujte, kým sa zmes nezačne spájať.
- Následne zmes lyžicou rovnomerne rozotrite do formy a zadnou stranou lyžice utlačte do rovnej vrstvy.
- Pečte cesto 30 minút, potom ho vyberte a nechajte vychladnúť, kým pripravíte plnku.
- Na plnku v malom hrnci na nízkej teplote rozpustite maslo, kondenzované mlieko, javorový sirup a soľ. Miešajte, kým sa maslo úplne neroztopí.
- Potom zvýšte teplotu na stredne vysokú a zmes varte 6–8 minút, kým nezhustne a nezíska zlatistú karamelovú farbu.
- Opatrne nalejte karamelovú plnku na cesto a rovnomerne ju rozotrite. Dajte do chladničky aspoň na hodinu.
- Medzitým si rozpustite čokoládu nad parou alebo v mikrovlnke po 30-sekundových intervaloch, miešajúc medzi nimi.
- Následne roztopenú čokoládu rovnomerne rozotrite na karamelovú vrstvu.
- Posypte nasekanými praženými lieskovcami a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote aspoň hodinu.
- Nakrájajte na kúsky a podávajte.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pri príprave karamelu buďte opatrní, aby ste ho neprevarili, pretože by mohol zhorknúť. Ideálny karamel je zlatohnedý a hladký.
- Pre ešte intenzívnejšiu chuť, nechajte lieskovce krátko opražiť v rúre alebo na panvici pred ich pridaním na vrch rezu.
- Použite kvalitnú mliečnu čokoládu, aby ste dosiahli jemnú a lahodnú vrstvu, ktorá sa bude krásne rozpúšťať na jazyku.
Video recept:
Tento recept na Milionárske rezy so slaným karamelom a praženými lieskovcami je zárukou úspechu. Chutný, jednoduchý a tak trochu luxusný – tieto rezy sú ideálnym doplnkom každého sladkého stola. Vyskúšajte ich a uvidíte, prečo sa stali hitom po celom svete. Či už na oslavu, piknik alebo k šálke čaju, tieto rezy vám dodajú sladké potešenie, na ktoré sa budete tešiť znova a znova.
Súvisiace články:
Nepečený dezert: Banánový zázrak s 1 vajcom, ktorý si získal celý svet!
Nepečené arašidové košíčky v čokoláde zo 4 ingrediencií: Rýchly dezert za 5 minút!
Rýchly nepečený čokoládový dezert podľa babičky: Rýchla sladká pochúťka na každú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kitchensanctuary