• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Bezmäsité jedlá

Máte v záhradke veľa papriky? Vyskúšajte zapekanú papriku s paradajkami a fetou – skvelý spôsob, ako ju využiť!

podľa Stanka
11. augusta 2024
v Bezmäsité jedlá
0 0
Zapekaná paprika s paradajkami a fetou

Zapekaná paprika s paradajkami a fetou

0
SHARES
54
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Zapekaná paprika s paradajkami a fetou je skvelý spôsob, ako využiť úrodu zo záhradky. Tento farebný a aromatický pokrm je plný chutí, ktoré očaria každého gurmána.

Pripravte si ľahký a výživný pokrm z čerstvých ingrediencií, ako sú sladké papriky, paradajky a feta. Zapekaná paprika vás okúzli svojou bohatou chuťou a jednoduchou prípravou.

Zapekaná paprika s paradajkami a fetou

Ingrediencie:

  • 4 sladké papriky
  • 1 cibuľa
  • 1 sladká červená paprika
  • 4 paradajky
  • 250 g paradajkového pretlaku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Petržlenová vňať (čerstvá)
  • 2 polievkové lyžice kapár
  • 200 g syra feta
  • 2-3 jarné cibuľky
  • Soľ, čierne korenie
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej

Postup prípravy:

  1. Príprava paprík:
    • Sladké papriky popichajte vidličkou, aby sa pri pečení prepustila para.
    • Na panvici rozohrejte olivový olej a papriky opečte do zlatista z každej strany. Vyberte ich a odložte bokom.
  2. Príprava cibuľky a papriky:
    • Cibuľu nakrájajte na tenké plátky.
    • V tej istej panvici, kde ste smažili papriky, pridajte trochu oleja a smažte cibuľu 2-3 minúty, kým nezačne byť priehľadná.
    • Sladkú červenú papriku nakrájajte na pásiky a pridajte k cibuli. Smažte ďalšie 2-3 minúty.
  3. Príprava paradajok a pretlaku:
    • Paradajky nakrájajte na kocky a pridajte ich k cibuli a paprike.
    • Pridajte paradajkový pretlak a všetko dobre premiešajte. Varte na miernom ohni 5-7 minút, aby sa chute prepojili.
  4. Dochutenie:
    • Pridajte posekaný cesnak, soľ, čierne korenie, mletú sladkú papriku, nasekanú petržlenovú vňať, čerstvú bazalku a kapary. Dobre premiešajte.
    • Vráťte opečené papriky do panvice a jemne ich zatlačte do zmesi.
  5. Príprava fety:
    • Syr feta nakrájajte na kocky a rozmiestnite na vrch zmesi v panvici.
  6. Varte a podávajte:
    • Pokračujte vo varení na miernom ohni ďalších 10 minút, aby sa feta mierne roztopila a chute sa prepojili.
    • Nakoniec pridajte nasekanú jarnú cibuľku ako ozdobu.

Tipy:

  • Tento pokrm môžete pripraviť aj v rúre. Po pridaní fety, vložte panvicu do predhriatej rúry na 200 °C a pečte 10-15 minút, alebo kým sa feta jemne roztopí a zlatne.
  • Podávajte s čerstvým chlebom alebo bagetou na namáčanie do chutnej omáčky.

Tento recept na zapekanú papriku s paradajkami a fetou je plný farieb a chutí, ktoré si určite zamilujete. Prajem dobrú chuť!

Zapekaná paprika s paradajkami a fetou – Video recept:

S týmto receptom na zapekanú papriku s paradajkami a fetou prinesiete na svoj stôl kúsok leta. Obohaťte svoju kuchyňu týmto jednoduchým a chutným pokrmom, ktorý sa rýchlo stane obľúbeným.

Súvisiace články:

Kuracie prsia na mexický spôsob: Jednoduchý recept plný chuti, ktorý musíte vyskúšať!

Najchutnejšia španielska omeleta s paradajkovou omáčkou: Inak už omeletu pripravovať nebudete!

Krémové cestoviny s čerstvými rajčinami: Lahodný recept na obed alebo večeru do 30 minút!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SAVORY SLICES

Značky: bezmäsitéfetaľahkéletné jedláparadajkyreceptrýchlezapekaná paprikazdravé
Predchádzajúci príspevok

Osviežujúca a účinná šťava na chudnutie s citrónom, uhorkou a mätou

Ďalší príspevok

Zemiakový šalát s vajíčkami: Tento šalát môžete jesť aj v noci. Málo kalórií a veľa vitamínov!

Stanka

Stanka

Ďalší príspevok
Zemiakový šalát s vajíčkami

Zemiakový šalát s vajíčkami: Tento šalát môžete jesť aj v noci. Málo kalórií a veľa vitamínov!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.