• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Mäkké, voňavé a rýchle domáce sušienky Oriešky pripravené za 10 minút + čas pečenia

podľa babka
11. júna 2024
v Dezerty
0 0
Domáce sušienky Oriešky

Domáce sušienky Oriešky

0
SHARES
108
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na chutné domáce sušienky? Tieto mäkké a voňavé orieškové sušienky pripravíte za pár minút a výsledok vás určite očarí. Ideálne pre tých, ktorí sa chcú potešiť sladkou dobrotou bez zbytočného trápenia v kuchyni.

Domáce sušienky Oriešky sú perfektnou voľbou na rýchlu prípravu chutného a voňavého dezertu. S týmto jednoduchým receptom zvládne prípravu aj úplný začiatočník. Stačí vám pár základných ingrediencií a za krátky čas máte hotové lahodné sušienky, ktoré potešia každého maškrtníka.

Domáce sušienky Oriešky

Ingrediencie:

Na oriešky:

  • 1 vajce
  • 100 g masla (zmäknutého)
  • 30 ml rastlinného oleja
  • 80 g práškového cukru
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 270 g hladkej múky
  • Štipka soli
  • Škorica podľa chuti

Na plnku:

  • 150-200 g vareného kondenzovaného mlieka
  • Nasekané vlašské orechy (voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • Do misky rozbijeme vajce, pridáme práškový cukor, štipku soli, rastlinný olej a škoricu podľa chuti. Všetko dôkladne rozmiešame do hladka.
    • Pridáme zmäknuté maslo a znova premiešame.
    • Prisypeme trochu preosiatej múky a prášok do pečiva a dobre premiešame.
    • Postupne pridávame zvyšnú múku a vymiesime hladké cesto.
  2. Tvarovanie orechov:
    • Z cesta odtrhávame malé kúsky a vyvaľkáme z nich guľky, ktoré by mali byť o niečo menšie ako skutočný orech.
    • Z tohto množstva cesta by malo vzniknúť približne 30 guľôčok.
    • Plech prikryjeme fóliou a dáme na cca 10-15 minút do chladničky.
  3. Formovanie orieškov:
    • Po vychladnutí odstránime fóliu a každú guľôčku rozrežeme na dve časti.
    • Polovice poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Jeden okraj každej polovice mierne zúžime rukami, aby pripomínali škrupinku orecha.
    • Pomocou drevenej špajdle urobíme drážky charakteristické pre škrupinu orecha, dostatočne hlboko, aby si po upečení zachovali reliéf.
    • Polovice znova prikryjeme fóliou a dáme ich na 10-15 minút do chladničky.
  4. Pečenie:
    • Po vychladnutí pečieme polovičky orechov v predhriatej rúre na 180°C asi 10-15 minút, kým nie sú zlatohnedé.
  5. Plnenie:
    • Na plnenie použijeme varené kondenzované mlieko.
    • Každú polovicu orecha naplníme plnkou a potom ju zakryjeme druhou polovicou a jemne stlačíme.
    • Ak chcete, môžete do plnky pridať aj nasekané vlašské orechy.
  6. Servírovanie:
    • Hotové orechy môžete jemne posypať práškovým cukrom podľa chuti.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pred pridaním masla do cesta sa uistite, že je dostatočne zmäknuté, aby sa ľahko zapracovalo.
  • Ak chcete, aby boli sušienky ešte chutnejšie, môžete do plnky pridať nasekané vlašské orechy alebo kúsky čokolády.
  • Použitie drevenej špajdle na vytvorenie drážok na sušienkach zabezpečí, že budú po upečení vyzerať ako skutočné orechy.
  • Hotové sušienky môžete jemne posypať práškovým cukrom alebo kakaom pre extra sladkosť a dekoratívny vzhľad.

Domáce sušienky Oriešky – Video recept:

Dúfame, že vás tento jednoduchý recept na domáce sušienky Oriešky inšpiruje k tomu, aby ste si vyskúšali ich prípravu. Sú ideálne na každú príležitosť – či už k popoludňajšej káve, alebo ako milé prekvapenie pre vašich blízkych. Dobrú chuť!

Súvisiace články:

Lahodný čerešňový koláč s domácou šľahačkou: Ideálny dezert ku kávičke!

Najlepší čučoriedkový cheesecake aký som kedy jedla: Inak ho už pripravovať nebudete!

Jahodové pokušenie: Osviežujúci zákusok s nadýchaným korpusom, pudingom a sviežimi jahodami


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Наташа Шакинко

Značky: dezertdomáce sušienkyjednoduché pečenieorieškypečenie pre začiatočníkovrýchly receptsladkostivarenie pre začiatočníkov
Predchádzajúci príspevok

Škvarkové placky s kapustovým šalátom podľa deda Jozefa

Ďalší príspevok

Po ochutnaní tohto receptu prestanete kupovať chlieb: Absolútne luxusné posúchy pripravíte za pár minút a len za pár centov!

babka

babka

Ďalší príspevok
Luxusné posúchy

Po ochutnaní tohto receptu prestanete kupovať chlieb: Absolútne luxusné posúchy pripravíte za pár minút a len za pár centov!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.