• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Losos so smotanovou omáčkou z bieleho vína: Krémový kráľ večere, hotový za 15 minút!

podľa Dominika
26. septembra 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Losos

Losos

0
SHARES
78
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Losos so smotanovou omáčkou z bieleho vína je skutočný krémový kráľ medzi rybími pokrmami. Jemné kúsky lososa v lahodnej, krémovej omáčke, ktorú pripravíte za pár minút, sú dokonalou voľbou na rýchlu a luxusnú večeru. Tento recept zvládnete za 15 minút a zaručene ním ohúrite celú rodinu.

Ak máte chuť na niečo výnimočné, no nemáte čas na zdĺhavé varenie, losos so smotanovou omáčkou z bieleho vína je ten správny tip. Jemné rybie mäso sa rozplýva v ústach, zatiaľ čo smotanová omáčka s bielym vínom a cesnakom pridáva na luxusnej chuti. Všetko hotové v jednej panvici, pripravené za 15 minút – jednoducho neodoláte!

Losos so smotanovou omáčkou z bieleho vína

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 2 filety lososa bez kostí, s kožou
  • 1 strúčik cesnaku, ošúpaný a nasekaný
  • 60 ml bieleho vína
  • 60 ml silného kuracieho vývaru (použijte 1 bujónovú kocku rozmiešanú v 60 ml horúcej vody)
  • 180 ml smotany na šľahanie (33% tuku)
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 3 polievkové lyžice nastrúhaného parmezánu
  • Kôra z 1 citróna

Postup prípravy:

  1. Najprv si pripravte panvicu a zohrejte v nej 1 lyžicu rastlinného oleja na vysokú teplotu. Potom pridajte filety lososa kožou nadol a smažte približne 2 minúty.
  2. Otočte lososa a smažte ďalšie 2 minúty, až kým nebudú filety jemne opečené. Následne ich otočte späť kožou nadol.
  3. Znížte teplotu na strednú a pridajte nasekaný cesnak. Opekajte ho asi 30 sekúnd, aby sa uvoľnila vôňa.
  4. Prilejte biele víno a nechajte ho variť približne 1 minútu, kým sa mierne nezredukuje.
  5. Potom pridajte kurací vývar a nechajte ešte 1 minútu variť, aby sa chute prepojili.
  6. Prilejte smotanu na šľahanie, dochuťte soľou a korením a pridajte nastrúhaný parmezán. Omáčku priveďte k varu.
  7. Znížte teplotu a nechajte omáčku variť asi 3-4 minúty, kým sa mierne nezahustí.
  8. Tesne pred podávaním pridajte nastrúhanú kôru z citróna a premiešajte.
  9. Podávajte s prílohou podľa vašej voľby, napríklad s novými zemiakmi a brokolicou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre extra chuť môžete do omáčky pridať aj trochu dijonskej horčice alebo tymiánu.
  • Ak nemáte po ruke biele víno, môžete ho nahradiť kuracím vývarom.
  • Potrebujete perfektný losos? Dávajte pozor, aby ste ho neprepiekli – stačí 2-3 minúty z každej strany.

Video recept:

Tento losos so smotanovou omáčkou z bieleho vína je skutočne kráľovský pokrm, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek, keď potrebujete rýchlo niečo výnimočné. Perfektne sa hodí na večeru s rodinou alebo romantický večer, pretože jeho chuť a jednoduchosť vám ušetria čas a prinesú veľa radosti. A to všetko za pár minút!

Súvisiace články:

Domáca sladká chilli omáčka: Perfektná ku chrumkavému kuraciemu mäsu, hranolkám a kebabom!

Losos na rýchlo: Pečený losos v alobale s korením a citrónom, lahodný 30-minútový recept!

Chrumkavé pečené kuracie krídelká s domácou BBQ omáčkou: Sladko-pikantná pochúťka pre celú rodinu!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kitchensanctuary

Značky: biele vínocesnaklososrecept na lososarecept za 15 minútrýchla prípravarýchly receptsmotanová omáčkavečera
Predchádzajúci príspevok

Domáca sladká chilli omáčka: Perfektná ku chrumkavému kuraciemu mäsu, hranolkám a kebabom!

Ďalší príspevok

Najjednoduchší pomaly pečený piškótový koláč s malinovým džemom: Nostalgický dezert s horúcim džemom a krémovou polevou!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Piškótový koláč

Najjednoduchší pomaly pečený piškótový koláč s malinovým džemom: Nostalgický dezert s horúcim džemom a krémovou polevou!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.