• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Pečivo a chlieb

Lahodný cibuľový chlieb z vlastnej kuchyne: Domáci recept na chrumkavé pečivo plné chutí!

podľa Dominika
23. septembra 2024
v Pečivo a chlieb
0 0
Cibuľový chlieb

Cibuľový chlieb

0
SHARES
186
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Cibuľový chlieb je skvelou voľbou, ak túžite po niečom domácim, chrumkavom a plnom výraznej chuti. Tento jednoduchý recept zvládnete aj bez veľkého úsilia a výsledok stojí za to!


Ak máte chuť na niečo domáce a lahodne voňavé, tento cibuľový chlieb je ideálny. Chrumkavý zvonku, jemný a vláčny vnútri, s cibuľovou chuťou, ktorá dodá každej krajci pečiva dokonalý charakter. Pripravte ho na raňajky, k obedu alebo ako prílohu – jednoducho ho budete milovať.

Lahodný cibuľový chlieb z vlastnej kuchyne

Ingrediencie:

  • 400 g hladkej múky (3 ¼ šálky)
  • 200 g cibule
  • 70 g jarnej cibuľky
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1,5 čajovej lyžičky sušeného droždia
  • 250 ml teplej vody (1 šálka)
  • 1,5 čajovej lyžičky soli

Postup prípravy:

  1. Najprv nakrájajte cibuľu a jarnú cibuľku na drobné kúsky.
  2. V panvici zohrejte 2 polievkové lyžice oleja, pridajte cibuľu a za stáleho miešania smažte na strednom ohni približne 5 minút, kým nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridajte nakrájanú bielu časť jarnej cibuľky a ½ čajovej lyžičky soli, pokračujte v smažení ďalšie 3 minúty, kým sa zmes karamelizuje.
  4. Do veľkej misy preosejte hladkú múku, pridajte karamelizovanú cibuľu, nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky a 1 čajovú lyžičku soli. Dobre premiešajte špachtľou alebo vidličkou.
  5. Sušené droždie rozpustite v teplej vode a pridajte do múčnej zmesi s cibuľou. Vypracujte mäkké cesto, misku prikryte fóliou alebo utierkou a nechajte ho kysnúť na teplom mieste asi hodinu, kým sa objem nezdvojnásobí.
  6. Medzitým predhrejte rúru na 240 °C.
  7. Posypte pracovnú plochu múkou, vyklopte vykysnuté cesto, rukami ho jemne roztiahnite a zrolujte ho do tvaru bochníka.
  8. Položte bochník na plech vystlaný papierom na pečenie, spravte na ňom šikmý zárez, prikryte utierkou a nechajte ešte 30 minút kysnúť.
  9. Chlieb pečte v predhriatej rúre pri teplote 240 °C na režime „horný a dolný ohrev“ 15 minút, s nádobou naplnenou vodou umiestnenou pod plechom.
  10. Po 15 minútach vyberte nádobu s vodou, znížte teplotu na 220 °C a pečte chlieb ďalších 10 minút.
  11. Upečený chlieb vyberte z rúry a nechajte ho hodinu chladnúť pri izbovej teplote.

Tipy:

  • Použite sladkú cibuľu, aby chlieb získal jemnú, príjemne sladkú chuť.
  • Ak chcete, aby chlieb vydržal dlhšie čerstvý, pridajte do cesta trochu masla alebo oleja.
  • Pridajte štipku tymianu alebo rozmarínu, ak chcete chlieb ochutiť bylinkami.

Video recept:

Tento domáci cibuľový chlieb je skvelou voľbou, keď chcete upiecť niečo špeciálne pre svoju rodinu alebo priateľov. Jeho chrumkavá kôrka a výrazná cibuľová chuť urobia z každého kúsku skutočný zážitok. Príprava je jednoduchá, no výsledok je naozaj výnimočný – upečte ho ešte dnes a prekvapte všetkých jeho vôňou a chuťou!

Súvisiace články:

Rýchly syrový chlieb hotový za 15 minút: Takto ho pripravujem ja!

Nadýchaný obrátený jablkovo-škoricový koláč z kyslej smotany: Jednoduchý a chutný recept!

Šišky ako obláčik: Jemné a nadýchané, pripravené len z 1 vajíčka!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála AlwaysYummy

Značky: chrumkavé pečivocibuľový chliebdomáce pečivodomáci chliebjednoduchý receptpečenie domaraňajkový chliebrecept s cibuľou
Predchádzajúci príspevok

Nadýchaný obrátený jablkovo-škoricový koláč z kyslej smotany: Jednoduchý a chutný recept!

Ďalší príspevok

Sedliacke zemiaky ako od babičky: Najjednoduchší a najlepší recept na pečené zemiaky!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Sedliacke zemiaky

Sedliacke zemiaky ako od babičky: Najjednoduchší a najlepší recept na pečené zemiaky!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.